Brusilica za nokte

Brusilica za nokte

Električna rašpica za nokte - kako izabrati pravu?

Jednostavnije, brže i profesionalnije - tako ćete uređivati nokte ako se odlučite nabaviti brusilicu za nokte. Bez obzira na to namjeravate li je koristiti samo za osobne potrebe ili želite i svojim prijateljicama priuštiti udobnost i manikuru profesionalnog izgleda, brusilica za nokte podići će čitav proces na višu razinu. Još samo trebate izabrati onu koja će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Što je brusilica za nokte?

Brusilica, freza ili nail drill je manji uređaj s mrežnim napajanjem ili napajanjem na baterije s kojim ćete moći sve što i s rašpicom za nokte, samo će to u ovom slučaju biti mnogo brže i učinkovitije. Nezamjenjivo je pomagalo za njegu prirodnih, umjetnih, gel ili akrilnih noktiju.

Pobrinut će se za korekciju oblika nokta i uklanjanje slojeva gel laka (zato se često može pronaći pod nazivom brusilica za gel nokte). S njom možete tretirati kožicu oko noktiju i žuljeve ili ispolirati svoje nokte do visokog sjaja. Prije kupovine je dobro upoznati se s osnovnim parametrima po kojima se brusilice razlikuju.

Kućna ili profesionalna brusilica za nokte

Brusilica koju kupujete za vlastite potrebe ne treba ispunjavati jednako visoke zahtjeve kao ona iz kozmetičkog salona. Tako, na primjer, ne treba imati sposobnost dugotrajnog rada, ni visok broj okretaja (bit će vam dovoljno do 30 000 okretaja). Brusilica za nokte s usisavanjem praha koji nastaje tijekom brušenja isto je ponajprije namijenjena profesionalcima. Zahtjevniji među vama sigurno će pozdraviti ovu opciju, ali za kućnu upotrebu zaista nije neophodna.

Napajanje i snaga električne rašpice za nokte

Ako ne planirate uređivati nokte izvan kuće, mrežno napajanje će vam sasvim odgovarati. Ovaj tip brusilice je i najčešći tip na tržištu. Međutim, ako vam kabeli smetaju, ili ako želite uređivati nokte kad god i gdje god poželite, odaberite varijantu s akumulatorom ili baterijama. U drugom slučaju uzmite u obzir da ćete baterije trebati redovito mijenjati i da takve brusilice rade s manjim brojem okretaja.

Tijekom rada s brusilicom sami regulirate broj okretaja. Za prirodne nokte bit će vam dovoljan manji broj, a za akrilne ćete trebati najveći. Najčešći maksimalni broj okretaja prosječne brusilice je 20 000, dakle, brzinu rada možete podesiti na ljestvici od otprilike tri do dvadeset tisuća okretaja.

Nastavci za brusilicu za nokte Prije nego što krenete u potragu za idealnom brusilicom, razmislite što točno od nje očekujete. Na temelju toga izaberite brusilicu s odgovarajućim nastavcima koji se postavljaju na tijelo, odnosno dršku brusilice. Pojedine brusilice međusobno se razlikuju po broju nastavaka koje ćete dobiti uz kupovinu. Nastavci se pak mogu međusobno razlikovati oblikom, materijalom i granulacijom:

  • Oblik: Susrest ćete se s najrazličitijim oblicima, poput stošca, valjka, nastavka s kuglicom (za uklanjanje odumrle kožice oko noktiju), nastavka u obliku plamena i sl. Osim toga, svi nastavci dolaze i u različitim veličinama za brzu, sigurnu i učinkovitu manikuru i pedikuru.
  • Granulacija: Općenito vrijedi da je fina granulacija idealna za prirodne nokte, osjetljiva mjesta i kožicu oko noktiju, dok je grublja granulacija namijenjena akrilnim noktima, za uklanjanje starih slojeva laka ili, recimo, grubih žuljeva na nogama. Granulacija je na nastavcima najčešće označena trakicom u boji.
  • Materijal: Najtvrđe brusilice izrađene su od dijamanta ili safira i idealne su za obradu prirodnih noktiju. Najčešći i najpopularniji izbor kozmetičarki je karbid. Za prekrasan sjaj noktiju upotrebljavaju se tekstil i silikon, a susresti se možete još i s titanom, keramikom i papirom.

Što još može električna rašpica za nokte Čim steknete predodžbu o tome kako bi trebala izgledati vaša idealna brusilica za nokte, možete početi razmišljati i o ostalim kriterijima koje bi trebala ispunjavati. Neki od njih mogu biti materijal, težina i ergonomski dizajn brusilice. Tu su još i LED svjetlo, s kojim ćete puno bolje vidjeti nokte, ili vrlo korisna mogućnost promjene smjera rotacije odabranog nastavka brusilice. Ulogu pri odabiru igra i futrola, kao i količina dodatne opreme, poput malih kliješta za nokte, četkice za čišćenje ili separatora za nožne prste.

Ako se želite osjećati kao u pravom salonu ljepote i postizati isključivo profesionalne rezultate, električna rašpica za nokte trebala bi postati dio vaše opreme za uljepšavanje i njegu. Izaberite onu koja će ispuniti sve vaše zahtjeve i uživajte u uvijek savršeno uređenim noktima!

Savjet za kraj: Nabavite i ostalu opremu za uređivanje noktiju: lampu za gel nokte ili praktičan set za nokte.