Električne četkice za zube

Najprodavaniji

Profesionalne električne četkice za zube za savršenu higijenu zuba

Ispravna oralna higijena esencijalna je ako želite predivan i zdrav osmijeh. Zbog toga Notino nudi najbolje električne četkice za zube po prihvatljivim cijenama. Ispravna električna četkica neće samo očistiti Vaše zube i učiniti ih biserno bijelima već će i nježno masirati Vaše desni. 

Uživajte u blistavom osmijehu, prekrasnim bijelim zubima, zdravim desnima i osjećaju profesionalno očišćenih zubi iz udobnosti svog doma! O ispravnoj njezi vaših zubi pobrinut će se PhilipsCuraproxForeo, Oral B električna četkica i druge električne četkice iz naše široke ponude. Najbolja električna četkica za zube – kako izabrati onu pravu?

Električna četkica za zube – da ili ne?

S pravilnom tehnikom čišćenja zubi pomoću obične četkice za zube možemo izvesti oko 600 pokreta čišćenja u minuti. S električnom četkicom za zube možete postići oko 8 000 pokreta u minuti, a s onim najboljim i do 40 000 pokreta u minuti.

Posebna tehnologija električnih četkica može ukloniti plak, savršeno očistiti zube i izbijeliti ih. Posebno oblikovana vlakna četkice dopiru i do manje pristupačnih mjesta i u međuzubni prostor do kojeg obične četkice ne mogu doprijeti. Druge prednosti električnih četkica za zube uključuju smanjenu potrošnju paste za zube. Prikladne su za osobe s osjetljivim desnima kao i za djecu. Električna četkica za zube za djecu sjajan je motivator zahvaljujući aplikacijama za igru na tabletu ili mobitelu i uči djecu kako redovito i pravilno održavati oralnu higijenu.

Kako izabrati električnu četkicu za zube?

Prilikom odlučivanja koju električnu četkicu izabrati, važno je usredočiti se na osjetljivost zubi ili moguće probleme, tehniku čišćenja i veličinu glave za čišćenje.

Na tržištu postoje dvije osnovne vrste električnih četkica za zube:

Sonična vs rotacijska četkica

Sonična četkica

 • Funkcionira na principu vibracija uz pomoć kojih vlakna četkice vibriraju pomoću ultrazvuka.
 • Zahvaljujući dinamičnom protoku tekućine prodire do teško dostupnih mjesta.
 • Sonične četkice obično imaju izduženu glavu koja se lagano rotira na stranu.
 • Nježnija je prema zubima i desnima te se preporučuje djeci i osobama s osjetljivim zubima i zubnim problemima.

Tehnika čišćenja zubi sa soničnim četkicama

Prilikom čišćenja zubi prelazimo soničnom četkicom po rubovima desni i zubi. Za savršeno čiste zube i uklanjanje plaka, pomičite četkicu u smjeru od desni prema dolje.

Rotacijske i rotacijsko-oscilirajuće četkice

 • Funkcionira na principu polurotacije ili rotacije za 360°.
 • Oscilirajuće kretanje uklanja otporni zubni plak i smanjuje promjenu boje zuba.
 • Mala okrugla glava četkice okružit će zub sa svih strana i omogućiti savršeno čišćenje dosežući teško dostupna mjesta.
 • Uz rotiranje, oscilirajuće četkice s 3D tehnologijom i pulsiraju kako bi uspješno uklonile zubni plak.
 • Visok intenzitet oscilirajućih četkica može lako oštetiti desne i uzrokovati gingivitis, zato se ne preporuča osobama s osjetljivim zubima i desnima.

Tehnika čišćenja zubi s rotacijskim četkicama

S rotacijsko-oscilacijskom četkicom treba čistiti isključivo zube, ali ne i desni i rub između desni i zubi. Time možemo spriječiti upalu desni. Glavu četkice treba držati na zubima pod kutom od 45°.

Posebne funkcije električnih četkica za zube

 • Senzor tlaka– bolji modeli četkica imaju ugrađen senzor za pritisak koji upozorava ako previše snažno čistite zube i same će se usporiti ili potpuno zaustaviti. Time štite vaše desni i sprječavaju oštećenje cakline.
 • Podešavanje intenziteta čišćenja – funkcije su prilagođene početnicima, i pomažu naučiti pravilnu tehniku čišćenja zubi.
 • Tajmer– električna četkica za zube s tajmerom upozorit će vas nakon dvije minute da ste zube čistili preporučeno vrijeme od strane stomatologa. Neki modeli električnih četkica imaju tajmer raspoređen u 4 intervala po 30 sekundi koji će vas upozoriti kada trebate prijeći na drugu stranu.
 • 3D čišćenje –nježnim pulsirajućim pokretima ova tehnologija uništava plak i učinkovito pomaže u njegovom uklanjanju. Istovremeno uklanja neželjenu pigmentaciju.
 • Bluetooth – neki se modeli električnih četkica mogu povezati s pametnim telefonima ili tabletima putem bluetooth-a zahvaljujući posebnoj aplikaciji s kojom imate kontrolu nad čišćenjem svojih zubi. Npr. ova funkcija vas može upozoriti da ste propustili neka mjesta prilikom čišćenja. Električna četkica za djecu s bluetooth funkcijom uči djecu pravilnoj tehnici oralne higijene kroz razne igre u aplikaciji i motivira na redovito čišćenje.
 • Indikator punjenja– pomoću indikatora možete utvrditi je li vaša električna četkica dovoljno napunjena.

Električne četkice imaju različit broj režima, a najnaprednije vrste sadrže režim za osjetljive zube, poliranje zubi ili masažu desni. U odluci vam može pomoći i vrsta napajanja četkice.

Napajanje četkice

 • Punjive– ovakav tip električnih četkica puni se pomoću kabela jednom u nekoliko tjedana.
 • Na bateriju – ove četkice pune se običnim baterijama koje se lako mogu zamijeniti. Napajanje na bateriju obično imaju dječje električne četkice i osnovni modeli.

Naš savjet: Ako rado putujete, praktična putna futrola je nezaobilazna i dolazi s nekim modelima električnih četkica.

Za potpuno čišćenje teško dostupnih mjesta i zubne protetike (zubne krunice, mostova i implantata) u svoju njegu dodajte i električnu interdentalnu četkicu.

Pružite svojim zubima i desnima njegu kakvu zaslužuju! Najbolje električne četkice za zube naći ćete na notino.hr! Birate li soničnu ili rotacijsku električnu četkicu?