Paste za osjetljive zube

Najprodavaniji

Paste za osjetljive zubne vratove

Muče vas osjetljivi zubi i desni? Isprobajte pastu za osjetljive zube i stanite na kraj ovim problemima! Bilo da vas muči osjetljivost zubi na hladna, slatka ili topla pića, nudimo vam rješenja koja vam mogu pomoći.

Prednosti paste za osjetljive zube

  • Obnavlja i jača zubnu caklinu.
  • Štiti zube od karijesa.
  • Dugotrajno ublažava osjetljivost zubi.
  • Sadrži minerale potrebne za zdravlje zubi.

Koji su uzroci osjetljivosti zubi?

Najčešći uzrok osjetljivosti zubi je izloženost dentina koji se nalazi ispod zubne cakline. Do toga dolazi zbog nepravilne tehnike četkanja zubi. Dentin na površini ima tubule, koji u kontaktu s hladnim, vrućim ili slatkim pićima ili hranom reagiraju aktivacijom živaca, što uzrokuje bol.

Kratkotrajnu osjetljivost zubi može uzrokovati i izbjeljivanje, no takva osjetljivost najčešće prolazi sama od sebe nakon nekoliko dana.

Što još može pomoći kod osjetljivosti zubi?

Za poboljšanje djelovanja paste za osjetljive zube preporučujemo uvrštavanje specijalnih gelova s većim udjelom kalcija ili fluorida u redovitu higijenu zubi. Ako vam ovi proizvodi i temeljita njega međuzubnih prostora ne pomažu, obratite se svojem stomatologu – on će vam otkriti još učinkovitih trikova protiv osjetljivosti zubi.

Započnite s redovitom njegom uz pomoć paste za osjetljive zube brandova Elmex, Sensodyne ili Biorepair i ubrzo ćete se moći početi veseliti pozitivnim rezultatima.