Monitori za bebe

Filter
Cijena

do

Vrsta monitora za bebe
Tip punjenja
Pokloni i akcije
Ocjene
 •   1

Monitor za bebe – mali veliki pomoćnik svake mame

Kako bebu imati pod kontrolom tijekom cijelog dana? Monitori za bebe mogu vam pomoći u tome. Pojednostavljeno, monitori za bebe funkcioniraju poput malih voki-tokija, koji su savršeno prilagođeni neprekidnoj kontroli vaše bebe.

Zašto su monitori za bebe toliko potrebni?

Ako postoji nešto na popisu svih stvari za bebu što ćete maksimalno iskoristiti, onda je to monitor za bebe. Ovaj mali uređaj uvelike će vam olakšati brigu o djetetu:

 • Možete se udaljiti. I to bez bojazni da će vašoj bebi nešto trebati. Možete kuhati, čistiti, raditi ili odmarati, a pritom imati savršen nadzor nad svojom bebom.
 • Ne morate biti isključeni iz društva. Bez imalo bojazni možete sjediti s prijateljima na terasi dok vaša beba spava u svojem krevetiću – to bi si mame bez monitora za bebe teško mogle priuštiti.
 • Možete uživati u godišnjem odmoru. Monitor za bebe posebno ćete cijeniti na putovanjima. Ovaj će vam uređaj uvelike olakšati uživanje u ugodnim trenucima izvan vlastitog doma.
 • Pretvorit će vas u supermamu. Neki monitori za bebe mogu vam pomoći kontrolirati optimalnu temperaturu bebine sobe, mogu reproducirati uspavanke, imaju umirujuća svjetla ili nude mogućnost uspavljivanja bebe svojim glasom iz daljine.
 • Naučite bebu da sama zaspi. Monitor za bebe može vam pomoći i u trenutku kada odlučite isprobati uspavljivanje bez mame.

Osnovna podjela monitora za bebe

Kako izabrati monitor za bebe? Najprije trebate promisliti koje bi sve značajke ovaj uređaj trebao imati.

 • Audio monitor za bebe: Omogućuje zvučnu kontrolu bebe i odličan je za temeljnu svrhu. Audio monitori za bebe nešto su jeftiniji i imaju veći domet od video monitora. Osim toga, vrlo su kompaktni, što ih čini odličnim za putovanja.
 • Video monitor za bebe: Osigurava i vizualni nadzor – ne morate stalno odlaziti u sobu kako biste provjeravali bebine pokrete tijekom sna. Video monitori za bebe nešto su skuplji, imaju kraći domet i češće se ometa signal.
 • Respiratorni monitor za bebe: Praćenje disanja preporučuje se do bebine prve godine života, zbog čega je respiratorni monitor za bebe odlično pomagalo u brizi za dijete.

U čemu se razlikuju monitori za bebe?

Monitori za bebe razlikuju se prema tehničkim parametrima koje biste trebali poznavati prije kupnje uređaja.

 • Prijenos zvuka može biti analogan, digitalan ili se može odvijati putem internetske veze. Analogni monitori za bebe imaju velik domet (idealni su za velike stanove ili kuće s vrtom), ali češće dolazi do ometanja signala. Digitalni monitori za bebe imaju kraći domet (idealni su za gradove i manje stanove), ali rjeđe dolazi do ometanja signala. Monitori za bebe koji se povezuju putem internetske veze ovise o njezinoj kvaliteti i zato su idealni za upotrebu kod kuće, dok na putovanjima nisu toliko učinkoviti. U ovu kategoriju spadaju i pametni monitori za bebe, koji funkcioniraju na principu odašiljača i aplikacije na pametnom telefonu.
 • Doseg i broj kanala također su bitni parametri. U manjim stanovima domet ne predstavlja problem, no ukoliko živite u velikom stanu ili u kući s mnogo prepreka (zidovi, drveće u dvorištu i sl.), onda je velik domet važan kriterij za izbor odgovarajućeg monitora za bebe. Također, velik broj kanala povećava vjerojatnost da ćete pronaći onaj koji ništa neće ometati.
 • Punjenje baterije (koje se mogu mijenjati ili koje se mogu puniti unutar uređaja), punjenje na struju ili punjenje preko USB kabla omogućuju stalnu spremnost monitora za bebe za upotrebu. Mogućnost punjenja baterije (bežični monitor za bebe) odlična je prije svega na putovanjima.

Spomenuti kriteriji trebali bi vam pružiti glavne smjernice za kupnju najboljeg monitora za bebe, koji će odgovarati vašim željama i potrebama. Bilo da izaberete audio ili video monitor za bebe, većina njih oduševit će vas i ostalim specijalnim funkcijama, poput mogućnosti obostrane komunikacije, reprodukcije uspavanke, različitim senzorima koji mjere parametre u prostoriji i sustavima upozorenja u slučajevima kada monitor za bebe nema signala i slično. Izaberite monitor za bebe koji odgovara vašim željama i u miru uživajte u brizi za svoje dijete!