Jastučići za dojilje

Jastučići za dojilje za osjećaj suhoće u vrijeme dojenja

Zaštitite svoju odjeću od prljanja. Jastučići za dojilje ili šeširići za dojenje neophodno su pomagalo za mame u vrijeme dojenja. Pružaju diskretnu zaštitu osjetljivih bradavica i sprječavaju neželjeno curenje mlijeka kroz grudnjak i odjeću.

Vrste jastučića za dojilje

Jastučići za dojilje izrađeni su od ugodnih upijajućih i prozračnih materijala, koji održavaju bradavice na suhom i toplom te sprječavaju nadraživanje osjetljivih bradavica. Praktične samoljepljive trake drže jastučiće na mjestu tijekom nošenja.

  • Jednokratni jastučići za dojilje izrađeni su od visokoupijajućih tankih materijala i, nakon što upiju mlijeko, jednostavno ih bacite. Ova vrsta jastučića za dojilje odlična je za svaku torbicu i torbu za previjanje te pruža diskretnu zaštitu gdje god se nalazili.
  • Jastučići za dojilje od tkanine izrađeni su od nježnog prozračnog pamuka ili bambusa i perivi su, što znači da su pogodni za višekratnu upotrebu. Jastučiće za dojilje od tkanine uvijek operite prije prve upotrebe i prilikom pranja ne koristite omekšivač, jer može utjecati na njihovu mogućnost upijanja.
  • Silikonski jastučići za dojenje posebna su zaštita izrađena od tankog silikona. Silikonski jastučići za dojenje odlično prianjaju uz grudi, čime štite bradavice od nadraživanja. Istovremeno skupljaju višak majčinog mlijeka i sprječavaju curenje mlijeka kroz odjeću.

Koliko često treba mijenjati jastučiće za dojilje?

U prvim tjednima dojenja preporučljivo je mijenjati jastučiće nakon svakog dojenja, jer proizvodnja mlijeka još nije ustaljena. Nakon nekoliko tjedana proizvodnja mlijeka sve je više prilagođena potrebama bebe i jastučići za dojilje mogu se mijenjati prema potrebi. Jastučiće uvijek mijenjajte nakon što upiju mlijeko, kada više ne ispunjavaju svoju funkciju.

Kako se ispravno namještaju jastučići za dojilje

  • Izvadite proizvod iz pakiranja.
  • Skinite samoljepljivu traku.
  • Namjestite jastučić u grudnjak u visini bradavica.
  • Samoljepljivom trakom pričvrstite jastučić u košaricu grudnjaka.

Diskretni jastučići za dojilje odagnat će brige vezane za neugledne mrlje na odjeći tijekom dojenja i njihova je upotreba uistinu jednostavna. Izaberite jednokratne ili perive jastučiće za dojilje i uživajte u osjećaju suhoće i ugode tijekom prvih mjeseci dojenja.