Preskočite na glavni sadržaj

Kako njegovati kosu

 Mučite se gledajući svoju mlitavu, masnu ili suhu kosu? Pravilna njega kose iako nije raketna znanost, ipak mnogi od nas neprestano ponavljaju iste pogreške. Prođite s nama korak po korak kako pravilno njegovati kosu. Kozmetika odabrana s obzirom na vaš tip kose, uz odgovarajući tretman, učinit će čuda. Onda, kako doći do lijepe kose ?

1. korak - Njega vlasišta

Zdravlje kose počinje njegom vlasišta koje je često opterećeno primjenom stylinga i nečistoća. Za maksimalno čišćenje koristite piling za kosu jednom tjedno. Ne samo da kožu čisti, već i ugodno perfuzira.

Ne smijemo zaboraviti na prehranu i hidrataciju. To će vašoj kosi dati posebni tonici i vode za kosu. Naši bestseleri uključuju njegu protiv gubitka kose i za potporu rastu. Nanesite tonik na korijene kose i izvedite nježnu masažu za upijanje. Prekrasna griva će biti vidljiva u vrlo kratkom roku!

cijeli tekst sakriti tekst

2. korak - Pravilno pranje kose

Bez obzira na to imate li obojenu, vrlo masnu kosu ili suho vlasište, zasigurno imamo pravi šampon za vas. Odaberite ugodno mlaku vodu prilikom pranja. Vruća voda iritira vlasište i oštećuje kosu, dok je hladna nedovoljno ispire. Masirajte šampon od korijena do vrhova kako vam se kosa ne bi previše zapetljala i temeljito isperite.

A koliko često perete kosu? Stručnjaci savjetuju najviše jednom do dvaput tjedno. Prečesto pranje može oštetiti kosu. Ako vam je kosa vrlo masna ili se bavite mnogim sportovima, čak i svakodnevno pranje kose možda neće predstavljati problem - za svakodnevno pranje samo upotrijebite nježni šampon.

cijeli tekst sakriti tekst

3. korak - Prehrana i hidratacija kose

Jeste li znali da pranje kose šamponom otvara strukturu vaše kose i čini je ranjivijom? Stoga postoji regenerator koji zatvara strukturu i zaglađuje površinu kose. Jednom tjedno ili svaki drugi tjedan koristite i masku za intenzivnu regeneraciju kose.

Njega kose bez ispiranja je obavezna! Serumi za vrhove kose, ulja za kosu ili kreme za zaglađivanje kose služe kao dodatna njega i brzo spašavanje.

A kako koristiti regenerator ili masku za kosu? Nanesite ih na opranu kosu osušenu ručnikom - uvijek najmanje 3 centimetra od korijena. Ostavite da djeluje preporučeno vrijeme na pakiranju, a zatim temeljito isperite.

cijeli tekst sakriti tekst

4. korak - Raščešljavanje kose

Započnite odabirom prikladne četke koja će odgovarati duljini i gustoći vaše kose.

Obavezno raščešljajte kosu prije pranja, tijekom šamponiranja samo nježno trljajte kosu u okomitom položaju, a zatim nježno istisnite vodu iz kose. 

Mokra kosa sklonija je oštećenjima prilikom češljanja, pa je pustite da se osuši prije četkanja. Ako patite od zamršene kose, najprije nanesite sprej za raščešljavanje kose.

cijeli tekst sakriti tekst

5. korak - Zaštita kose od topline

Prije nego što uzmete peglu ili sušilo za kosu u ruku, nanesite kremu ili sprej za zaštitu kose od topline cijelom duljinom kose, što će spriječiti njezino oštećenje tijekom toplinske obrade.

Rizik od oštećenja možete smanjiti i odabirom odgovarajućeg električnog uređaja. Zamijenite svoje staro neosjetljivo sušilo za kosu sušilom s ionizatorom i nabavite keratin ili parnu peglu koja ne uništava vlakna kose. Što je kosa finija i oštećenija, to više smanjite temperaturu.

cijeli tekst sakriti tekst