Respiratorni monitori za bebe

Filter
Cijena

do

Vrsta monitora za bebe
Tip punjenja

Dječji respiratorni monitori za vaš mirniji san

Respiratorni monitor za bebe, odnosno baby monitor, korisno je pomagalo za miran san vas i vaše bebe. Riječ je o uređaju koji, zahvaljujući visokoj osjetljivosti, prati disanje vašeg djeteta. Ako monitor ne registrira disanje ili je ono nepravilno, u trenu će upozoriti roditelje glasnim alarmom. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta o tome koji monitor za bebe odabrati i kada ga je dobro upotrebljavati.

Kako funkcionira respiratorni monitor

Djetetovo disanje kontrolira poseban senzor koji bilježi i najmanje bebine pokrete, prema kojima uređaj skenira frekvenciju disanja. U slučaju bilo kakve sumnjive situacije, primjerice ako uređaj 20 sekundi ne registrira disanje ili se broj udisaja smanji, detektor pokreta aktivirat će glasan alarm koji će pozvati roditelje. Tijekom glasnog signala obično reagira i beba te ponovno spontano udahne.

Kada upotrebljavati respiratorni monitor

Općenito govoreći, respiratorni monitor za bebe prikladan je za prvorotkinje jer ublažava početnu nesigurnost i doprinosi mirnijem snu, koji je u tom razdoblju vrlo važan. Važan je i za nedonoščad ili djecu sa zdravstvenim problemima. Ako niste sigurni koliko dugo upotrebljavati monitor za bebe, preporučuje ga se prestati upotrebljavati između 6 i 12 mjeseci starosti djeteta. Nakon prve godine života djeca se više kreću u krevetiću, a senzor disanja odlično će zamijeniti električna dadilja.

Kako odabrati respiratorni monitor

Ako odlučite pratiti dječji san senzorom disanja, pri izboru obratite pažnju na vrstu senzora, važne parametre i druge dodatne funkcije koje će vam olakšati brigu o bebi.

Vrste respiratornih monitora za bebe

Zahvaljujući raznim vrstama monitora, bebu možete kontrolirati tijekom cijelog dana, čak i izvan krevetića. Na primjer, ako vašu bebu muči česti refluks, preporučljivo je upotrebljavati respiratorni monitor u kolicima čak i tijekom dana kako ne bi došlo do gušenja.

 • Respiratorni monitor za bebe s podlogom – Riječ je o tankoj podlozi s osjetljivim senzorom koja se postavlja izravno ispod madraca u krevetiću ili kolicima. Ne ograničava i ne ometa kretanje bebe. Međutim, ako se dijete pomakne s podloge, monitor može pokrenuti lažni alarm. To se može spriječiti postavljanjem još jedne ploče veličine madraca. Alarm nije prikladan za madrace s oprugama.
 • Respiratorni monitor za bebe koji se pričvršćuje za pelenu – Ovo je prijenosni respiratorni monitor koji se kopčom pričvršćuje izravno na pelenu blizu pupka, tako da dodiruje trbuh. Pogodan je i za kolica i za kolijevku tijekom dana. Pouzdan je bežični uređaj, ali može smetati starijoj djeci i neće funkcionirati kada je dijete u pokretu.
 • Električna dadilja s respiratornim monitorom – Korisna kombinacija respiratornog monitora i dadilje u jednom uređaju omogućuje vam nadzor bebe s pomoću voki-tokija. Ovu vrstu uređaja upotrebljavat ćete dulje od klasičnog respiratornog monitora, a često ima i druge funkcije, poput kontrole temperature, noćnog vida i LCD monitora.
 • Respiratorni monitor za blizance – Riječ je o posebnoj vrsti respiratornog monitora kod kojeg su od dvije do četiri podloge povezane s jedinicom za evaluaciju. Upotrebljava se samo ako bebe ne dijele krevetić.

Ključni parametri za odabir respiratornog monitora za bebe

 • Domet monitora – mora biti najmanje od dječjeg krevetića do vašeg kreveta.
 • Alarm – ukupna glasnoća zvučnog signala i mogućnost njegove regulacije uvijek je prednost.
 • Vrijeme reakcije monitora – određuje vrijeme između otkrivanja problema s disanjem i aktiviranja alarma (obično 20 sekundi).
 • Baterija – određuje kako se uređaj puni i ima li kontrolno svjetlo statusa baterije.
 • Veličina podloge – određuje je li skenirana površina dovoljno velika, odnosno može li se prema potrebi proširiti.

Korisne funkcije

 • Vibracije – neki uređaji imaju funkciju vibracije koja se pokreće prije alarma i obično potakne bebu da ponovno prodiše.
 • Kontrolna žaruljica – upozorava na nepravilnosti pri disanju.
 • Memorija – omogućuje vam pregled zapisa o disanju i nekoliko sati unatrag.
 • Dodatni senzori – osim disanja, skeniraju i temperaturu u prostoriji, odnosno temperaturu i položaj bebe.
 • Aplikacija – neki respiratorni monitori mogu se spojiti s pametnim telefonom s pomoću aplikacije.

Otkrijte najbolji respiratorni monitor još danas i uživajte u mirnijem snu! Električne dadilje, dječji toplomjeri, aspiratori za nos i druga korisna oprema za bebe čekaju vas na notino.hr.