Aspiratori za nos za bebe

Aspirator za nos za bebe

Čisti svaki dječji nosić! Kvalitetni aspirator za nos trebao bi biti dio svake opreme za bebe. Idealno je pomagalo kada bebu muči sekret i začepljeni nos u slučaju prehlade, ali dobro će vam doći i za svakodnevnu higijenu i uklanjanje nečistoća iz bebinog nosa. Stoga je dobro izabrati aspirator za nos koji je jednostavan za rukovanje, ali i jednostavan za čišćenje. Nudimo vam savjete za izbor najboljeg aspiratora za nos već danas.

Kako izabrati aspirator za nos

U bebin nos svaki dan ulaze nečistoće koje izazivaju nadraženost i na taj način uzrokuju stvaranje sekreta. Začepljeni nos kod beba, koje još ne mogu same brisati nos ili disati na usta, uzrokuje probleme s disanjem, pijenjem mlijeka i nemiran san. Aspirator za nos brzo i nježno uklanja sekret i može se upotrebljavati već od najranije dobi.

Vrste aspiratora za nos

Aspiratori za nos razlikuju se prema načinu upotrebe, izgledu, glasnoći i učinkovitosti.

 • Aspirator za nos u obliku cjevčice ili ručni aspirator za nos je tih i vrlo jednostavan za upotrebu. Jednu stranu cjevčice stavite u bebin nos, a drugu u svoja usta – na taj način sekret se nježno uklanja iz bebinog nosa i ostaje u posudici između ta dva kraja. Radi se o vrsti aspiratora za nos koji zauzima vrlo malo prostora i pogodan je, prije svega, za blagu prehladu.
 • Aspirator za nos u obliku pumpice tiha je i praktična vrsta aspiratora za nos i pogodna je za svakodnevnu upotrebu. Pritisnite pumpicu i kraj pumpice stavite u djetetovu nosnicu. Prilikom otpuštanja pritiska na pumpici dolazi do stvaranja podtlaka te ona u sebe polako uvlači sekret.
 • Nastavak za usisivač za nos pogodan je za kućnu upotrebu u slučaju jake prehlade. Ova vrsta aspiratora za nos spaja se na usisivač, a prema potrebi može se upotrijebiti na isti način kao ručni aspirator za nos. Nastavak za usisivač za nos vrlo je učinkovit, no glasan zvuk usisivača bebama može biti neugodan.
 • Električni aspirator za nos radi na baterije i vrlo je učinkovita vrsta aspiratora za nos, pogodna za jaku prehladu. Vrlo je tih i zauzima malo prostora, što ga čini pogodnim za putovanja.

Kako se upotrebljava aspirator za nos

Čišćenje začepljenog nosića aspiratorom bebama nije uvijek ugodno, ali se radi o brzom i iznimno jednostavnom postupku, koji donosi željeno olakšanje. Nudimo vam nekoliko praktičnih savjeta, koji vam mogu olakšati uklanjanje sekreta iz bebinog nosa:

 • Prije prve upotrebe aspiratora za nos uvijek pozorno pročitajte priložene upute za upotrebu.
 • Prije samog postupka čišćenja u bebin nos nakapajte otopinu morske vode koja je prikladna dobi vašeg djeteta i ostavite da djeluje najmanje tri minute. Morska voda ubrzat će rastapanje i uklanjanje sekreta te će olakšati čišćenje aspiratorom za nos.
 • Ukoliko koristite aspirator za nos u obliku pumpice, najprije pritisnite pumpicu, zatim umetnite cjevčicu u nos i na kraju otpustite pritisak.
 • Ako ne uspijete ukloniti sav sekret, blago pomičite vrh aspiratora unutar nosnica.
 • Aspirator za nos za bebe može se upotrebljavati i tijekom noći, ukoliko začepljeni nos ometa bebin san.
 • Ukoliko vam je liječnik prepisao sprej za nos, upotrijebite ga nakon čišćenja nosa.

Kako očistiti aspirator za nos

Aspirator za nos nužno je očistiti prije prve upotrebe, ali i prije svake iduće upotrebe te nakon nje.

 • Prije prve upotrebe aspirator za nos operite vrućom vodom. Možete ga i sterilizirati prokuhavanjem, ukoliko proizvođač to preporučuje.
 • Nakon svakog čišćenja rastavite aspirator za nos i sve dijelove temeljito operite ili sterilizirajte.
 • Aspirator za nos treba biti potpuno suh prije iduće upotrebe.
 • Za čišćenje aspiratora nikad ne upotrebljavajte dezinfekcijske otopine ni alkohol.

Aspirator za nos će jednostavno i brzo očistiti nos vaše bebe od sekreta i nečistoća koje mogu uzrokovati neugodne komplikacije. Praktični aspirator za nos u obliku cjevčice pomaže ukloniti bilo koju vrstu sekreta iz nosa. Aspirator za nos u obliku pumpice odličan je za svaku torbu za previjanje. Izaberite najbolji aspirator za nos za bebe na notino.hr.