Preskočite na glavni sadržaj

Zaštita osobnih podataka

 

Društvo Notino s.r.o., Londýnské náměstí 881/6, 639 00 Brno, Češka Republika,HR44901243277 (u daljnjem tekstu: „Notino” ili „mi”), operator internet trgovine www.notino.hr, izjavljuje da se svi osobni podaci (u daljnjem tekstu: „podaci”) smatraju strogo povjerljivim i tretiraju sukladno važećim zakonskim odredbama na području zaštite osobnih podataka.

Sigurnost vaših osobnih podataka naš je prioritet. Stoga osobnim podatcima i njihovoj zaštiti posvećujemo posebnu pažnju. U ovim Načelima obrade osobnih podataka (u daljnjem tekstu: „Načela”) naći ćete informacije o tome koje sve osobne podatke prikupljamo, na temelju koje pravne osnove ih obrađujemo, za što ih koristimo, kako dugo ih čuvamo i kome ih možemo predavati. U Načelima ćemo vas informirati i o tome koja su vaša prava vezana za obradu vaših osobnih podataka.

 

1.     Koje osobne podatke obrađujemo?

Ako koristite usluge naše e-trgovine ili prodavaonica (tj. prodavaonica i mjesta za preuzimanje), obrađujemo različite vrste vaših podataka.

 • 1.1. Ako kupujete

Najčešći podaci koje nam dajete su podaci iz obrasca za naručivanje proizvoda ili drugih usluga na našim web stranicama. Radi se prije svega o podacima koji su nužni za sklapanje i ispunjavanje kupoprodajnog ugovora.

Ovi podaci su nam potrebni za izvršenje vaše narudžbe, a možemo ih podijeliti na:

  1. Identifikacijske podatke, pod kojima podrazumijevamo ime i prezime te, u slučaju kupnje na račun tvrtke, OIB i PDV ID broj;
  2. Kontaktne podatke, koji uključuju e-mail adresu, poštansku adresu, adresu za naplatu, broj telefona, bankovne podatke i podatke za plaćanje;
  3. Podatke nastale na osnovi trajanja ugovora, koji se odnose na kupljene proizvode, opseg pruženih usluga i korisnički segment.
 • 1.2. Ako se registrirate

Ako želite koristiti prednosti korisničkog računa, prvo se obavezno morate registrirati na našoj web stranici, odnosno sklopiti s nama ugovor o tzv. MyNotino klubu. Korisnički račun je osiguran lozinkom, koju sami birate i kojoj nemamo pristup. Dakle, u slučaju da izgubite lozinku, ne možemo vam je na zahtjev poslati niti generirati novu.

U okviru računa imate neograničen pristup svojim osobnim podacima i njihovom naknadnom uređivanju. Na računu možete pregledavati povijest realiziranih narudžbi i kupljenih proizvoda, kao i povijest nedovršenih narudžbi. Putem korisničkog računa možete spremiti podatke s kartice za plaćanje, upravljati slanjem newslettera i tzv. wishlistom, popisom na koji možete spremati svoje omiljene proizvode.

Dio korisničkog računa je i MyNotino klub, kroz koji vam nudimo niz pogodnosti. O tome ćete više informacija pronaći u uvjetima poslovanja MyNotino kluba. Ako želite kupovati bez otvaranja korisničkog računa, u našoj e-trgovini moguća je kupnja i bez registracije. Ugovor o MyNotino klubu možete raskinuti u skladu s važećim uvjetima poslovanja MyNotino kluba.

Ako ste član MyNotino kluba, obrađujemo sljedeće podatke:

  1. Identifikacijske podatke, pod kojima podrazumijevamo ime i prezime te, u slučaju kupnje na račun tvrtke, OIB i PDV ID broj;
  2. Kontaktne podatke, koji uključuju e-mail adresu, poštansku adresu, adresu za naplatu, broj telefona, bankovne podatke i podatke za plaćanje;
  3. Demografske podatke, koji proizlaze iz vaših postavki i ponašanja na webu, poput podataka o spolu, datumu rođenja, preferiranom jeziku;
  4. Podatke za prijavu, koji se sastoje od vašeg korisničkog imena i lozinke, s tim da vašoj lozinki nemamo pristup;
  5. Podatke nastale na osnovi trajanja ugovora, koji se odnose na kupljene proizvode, opseg pruženih usluga i korisnički segment.
 • 1.3. Ako ste primatelj marketinških poruka

Možete primati marketinške poruke povezane s proizvodima koje ste kod nas kupili. Primanje ovih poruka možete uvijek odbiti putem poveznice za odjavu, koja se nalazi na dnu svakog e-maila s marketinškom porukom. Ako imate korisnički račun, odjaviti se možete i preko svog računa. Otkazivanje pretplate na marketinške poruke je besplatno. 

Ako ste registrirani korisnik, marketinške poruke možete primati i putem SMS poruka ili push notifikacija u našoj mobilnoj aplikaciji. Push notifikacije s marketinškim porukama možete dobiti i putem Facebooka ili Messengera. Ovu obradu reguliraju Načela obrade osobnih podataka dane društvene mreže. Primanje poruka putem ovih kanala također možete otkazati u bilo kojem trenutku.

Ako ste primatelj navedenih poruka, obrađujemo sljedeće podatke:

  1. Identifikacijske podatke, odnosno ime;
  2. Kontaktne podatke, koji nam omogućuju komunikaciju s vama, dakle e-mail adresu i, ako ste član MyNotino kluba, telefonski broj;
  3. Demografske podatke, koji proizlaze iz vaših postavki i ponašanja na webu, poput podataka o spolu i preferiranom jeziku.
 • 1.4. Ako posjetite naše web stranice ili na njima kreirate sadržaj

Ako posjetite naše web stranice, za vrijeme trajanja posjeta o vama ćemo prikupljati različite informacije, poput vaše IP adrese, postavki preglednika i preferiranog jezika, posjećivanih web stranica i trajanja posjeta. Pratit ćemo i vaše kretanje na web stranicama i koje poveznice otvarate, kako bismo prikazivani sadržaj mogli prilagoditi vašim potrebama i ponuditi vam proizvode i sadržaj koji će vam se svidjeti.

Prilikom posjete našim web stranicama, u internetski preglednik i uređaj koji koristite spremit ćemo, a potom i čitati, datoteke s kolačićima. Njima je posvećeno posebno poglavlje ovih Načela.

Osim kolačića, obrađujemo i podatke o vašem ponašanju na webu, IP adresu i podatke iz vašeg preglednika, poput rezolucije i operativnog sustava vašeg uređaja, uključujući verziju sustava i postavke jezika.

Možemo vas povezati i s društvenim mrežama, uključujući automatsku prijavu na vaš račun na danoj društvenoj mreži. Za povezivanje na našim web stranicama, konkretno u slučaju s objavama na blogu, koristimo tzv. društvene pluginove, zahvaljujući kojima možete dijeliti navedeni sadržaj na svom profilu putem polja za dijeljenje. Nakon povezivanja, na vašim društvenim mrežama i drugim web stranicama mogu se pojavljivati personalizirane ponude i ciljane reklame s poveznicama na naše web stranice.

Kako bismo vas što više uključili u naš beauty svijet, omogućujemo vam da budete aktivni na našim web stranicama i stvarate sadržaj, poput recenzija kupljenih proizvoda i ocjene njihove korisnosti, ili da komentirate objave na našem blogu. Za stvaranje navedenih sadržaja ne morate imati korisnički račun. Ukoliko ste ga naveli u obrascu, pored vaših doprinosa može biti navedeno ime i prezime. Odgovornost za objavljeni sadržaj i aktivnost na našim stranicama snosite vi sami pa apeliramo da putem sadržaja ne objavljujete osobne podatke za koje ne želite da budu javno dostupni.

Naše web stranice mogu sadržavati poveznice na druge web stranice za koje smatramo da bi vam se mogle svidjeti ili sadržavati vama korisne informacije. Stoga bismo vas rado upozorili da ove stranice mogu biti u vlasništvu ili pod upravom drugih društava i organizacija, koje podatke obrađuju prema vlastitim Načelima sigurnosti i zaštite osobnih podataka. Naše društvo nema nikakvu kontrolu nad ovom obradom i ne snosi nikakvu odgovornost za bilo koju informaciju, materijal, proizvode ili usluge sadržane ili dostupne putem ovih web stranica.

 • 1.5. Ako nas kontaktirate putem linije za korisnike ili društvenih mreža

Ako se odlučite kontaktirati našu korisničku podršku putem telefona ili e-maila, obrađujemo snimke nadziranih telefonskih razgovora i zapise iz komunikacije putem e-maila.

Ako nas u vezi s vašim zahtjevom kontaktirate putem naše stranice ili profila na odabranim društvenim mrežama, obrada vaših osobnih podataka provodi se isključivo prema Načelima obrade osobnih podataka društva koje upravlja dotičnom društvenom mrežom.

 • 1.6. Ako posjetite neku od naših prodavaonica

U naše prodavaonice i druge prostore postavljamo sustave kamera radi zaštite naših legitimnih interesa i naše i vaše imovine. Ako posjetite našu prodavaonicu, obrađivat ćemo videozapise na kojima možete biti snimljeni. Prostori u kojima su kamere smještene uvijek su pravilno obilježeni oznakama upozorenja.

 • 1.7. Ako koristite postavku upozorenja na dostupnost robe

U slučaju nedostupnosti određenog proizvoda, nudimo vam mogućnost aktiviranja postavke praćenja njegove dostupnosti. U trenutku kad navedeni proizvod ponovno bude na našem skladištu, informirat ćemo vas o tome porukom poslanom na e-mail adresu koju ste naveli i koju ćemo u tu svrhu obrađivati.

 • 1.8. Ako nam date ocjenu na stranicama za ocjenjivanje

Nakon isporuke robe, može vam putem odabrane stranice za ocjenjivanje stići zahtjev za ocjenu proizvoda i procjenu vašeg zadovoljstva. Izuzetno cijenimo svaku povratnu informaciju, ali samo o vama ovisi hoćete li nam dati ocjenu ili ne. Ako nam date ocjenu, obradit ćemo i predati relevantnim partnerima sljedeće informacije:

  1. Kontaktne podatke, odnosno e-mail adresu za slanje zahtjeva za ocjenjivanje;
  1. Podatke nastale na osnovi trajanja ugovora, odnosno podatke o kupljenim proizvodima.
 • 1.9. Ako odlučite sudjelovati u nagradnoj igri za korisnike

Na našim stranicama i profilima na odabranim društvenim mrežama organiziramo atraktivne nagradne igre, u kojima možete sudjelovati i čija sveobuhvatna pravila možete pronaći ovdje. Proglašenje može biti javno, što znači da na našoj stranici ili profilu dane društvene mreže možemo objaviti odabrane podatke pobjednika. Sve aktivnosti i komunikacija koja se odvijala putem društvenih mreža, kao i obrada vaših osobnih podataka, regulirana je Načelima obrade osobnih podataka društva koje upravlja tom društvenom mrežom.

Ako sudjelujete u nagradnoj igri, obrađujemo sljedeće osobne podatke:

  1. Identifikacijske podatke, odnosno ime i prezime;
  2. Kontaktne podatke, odnosno vaš profil na društvenoj mreži i e-mail adresu, a u slučaju osvajanja nagrade i adresu, adresu za naplatu i telefonski broj, kako bismo vam mogli poslati nagradu.
 • 1.10. Ako sudjelujete u korisničkom testiranju ili drugoj organiziranoj akciji

U slučaju da sudjelujete u programu ispitivanja korisničkog iskustva koje vam ponudimo, možemo obrađivati sljedeće podatke:

  1. Identifikacijske podatke, odnosno ime i prezime;
  2. Kontaktne podatke, odnosno vašu e-mail adresu i telefonski broj;
  3. Videozapis, odnosno prikaz vaše osobe.

Za vas organiziramo i različite akcije i evente, u sklopu kojih možemo obrađivati sljedeće podatke:

  1. Identifikacijske podatke, odnosno ime i prezime te OIB i PDV ID broj ako se radi o tvrtki;
  2. Kontaktne podatke, odnosno vašu e-mail adresu i telefonski broj.

Uz svaku akciju bit ćete obaviješteni o tome koji će se točno osobni podaci obrađivati.

 

2.      S kojom svrhom obrađujemo vaše osobne podatke?

 • 2.1. Kupnja robe i usluga

Vaše osobne podatke najčešće obrađujemo u svrhu ispunjenja kupoprodajnog ugovora, kako bismo vašu narudžbu, poslanu putem naših web stranica, mobilne aplikacije ili linije za korisnike, uspješno obradili i isporučili vam robu. E-mail adresa i telefonski broj služe za slanje potvrde o narudžbi, potvrde o primitku uplate, elektroničkog predračuna, kao i za povremeno informiranje o stanju vaše narudžbe i ostalu komunikaciju koja se tiče vaše narudžbe.

 • 2.2. Korisnički račun

Ako ste registrirani korisnik, vaše osobne podatke obrađujemo u svrhu ispunjenja ugovora o MyNotino klubu, dakle s ciljem upravljanja vašim korisničkim računom, u sklopu kojeg vam nudimo niz pogodnosti.

 • 2.3. Marketinške ponude

Šaljemo vam marketinške poruke vezane uz proizvode slične onima koje ste kupili. Primanje ovih poruka možete odbiti u bilo kojem trenutku putem poveznice za odjavu, koja se nalazi na dnu svakog e-maila s ovim tipom poruke.  Ako ste registrirani korisnik, marketinške poruke vam šaljemo i putem SMS poruka i push notifikacija u našoj mobilnoj aplikaciji. Push notifikacije s marketinškim porukama možete primiti i putem Facebooka i Messengera. Obrađivanje ovih podataka regulirano je Načelima obrade osobnih podataka dane društvene mreže. U slučaju odjave s primanja marketinških poruka, vaš elektronički kontakt više nećemo koristiti u ovu svrhu. Otkazivanje pretplate na marketinške poruke je besplatno.

 • 2.4. Prilagođavanje i stvaranje sadržaja, poboljšanje rada web stranica

Želimo prilagoditi svoj sadržaj vama i preporučivati vam proizvode koji će vas zanimati. Stoga koristimo prikupljanje osobnih podataka za personalizaciju sadržaja i ponude na našim web stranicama. Prikazivane marketinške ponude mogu biti izabrane na temelju sljedećih informacija, koje smo o vama prikupili tijekom vremena putem kontaktnih i demografskih podataka, omiljenih proizvoda i drugih podataka povezanih s korištenjem naših web stranica. Ne vršimo potpuno automatiziranu obradu koja bi za vas imala pravne učinke.

Obrađujemo podatke o vašem ponašanju na našim web stranicama, što nam omogućuje stjecanje informacija na temelju kojih možemo neprestano poboljšavati vaše korisničko iskustvo na našim stranicama. Vaše osobne podatke možemo obrađivati i za izradu različitih statistika, poput praćenja posjećenosti ili mjerenja učinkovitosti reklame, kao i za testiranje novih funkcionalnosti naših web stranica i mobilne aplikacije. Podaci o vašem ponašanju na webu su važni i za sprječavanje svakog oblika napada na naše web stranice.

I vi na našim web stranicama možete stvarati određenu vrstu sadržaja. Ako odlučite napisati recenziju za kupljeni proizvod, obrađujemo vaše podatke u svrhu obrade i prikaza vaše evaluacije. Ako se uključite u raspravu i napišete komentar ispod objave na našem blogu, obradit ćemo vaše osobne podatke kako bismo obradili i prikazali vaš komentar.

 • 2.5. Korisnička podrška i komunikacija

Trudimo se konstantno poboljšavati usluge koje pruža naš centar za korisničku podršku. Kako bismo što brže reagirali na vaše upite i osigurali ovaj servis, trebamo vaše osobne podatke za uspješnu obradu vaših zahtjeva i uklanjanje eventualnih poteškoća povezanih s ispunjenjem kupoprodajnog ugovora ili ugovora o MyNotino klubu. Ako nas kontaktirate putem telefona, razgovor ćemo, nakon prethodnog upozorenja, snimati u svrhu povećanja kvalitete naših usluga.

Prikupljene osobne podatke koristimo i kako bismo komunikaciju mogli prilagoditi vama. Tako vas, na primjer, možemo kontaktirati telefonom, e-mailom, mobilnom aplikacijom ili nekim drugim kanalom, kako bismo vas podsjetili da imate robu u košarici ili kako bismo vam pomogli dovršiti narudžbu. Kontaktirat ćemo vas i u svrhu obavještavanja o aktualnom stanju vašeg zahtjeva, narudžbe ili reklamacije, ili u slučaju potrebe za dodatnim informacijama. Isto tako vas možemo upozoriti na potrebu provođenja aktivnosti nužnih za održavanje vašeg korisničkog računa aktivnim.

 • 2.6. Videozapisi

U naše prodavaonice i druge prostore postavljamo kamere s ciljem zaštite naših legitimnih interesa i s ciljem zaštite naše i vaše imovine.

 • 2.7. Upozorenje o dostupnosti robe

Ako kod nedostupnog proizvoda aktivirate funkciju praćenja dostupnosti, u trenutku kad navedeni proizvod opet budemo imali na skladištu, o tome ćemo vas obavijestiti porukom poslanom na navedenu e-mail adresu.

 • 2.8. Procjena zadovoljstva na stranicama za ocjenjivanje

U vezi s kupnjom možete primiti i zahtjev za ocjenu zadovoljstva putem odabrane stranice za ocjenjivanje. U tom slučaju, svrha obrade podataka je stjecanje informacija o zadovoljstvu kupaca.

 • 2.9. Nagradne igre za potrošače

Ako se odlučite sudjelovati u nagradnoj igri koju organiziramo, vaše ćemo osobne podatke obraditi u svrhu realizacije nagradne igre, a u slučaju osvajanja nagrade i za javnu objavu i kontaktiranje.

 • 2.10. Ispitivanje korisnika i organizacija akcija

Ako sudjelujete u programu ispitivanja korisnika kojeg nudimo, vaše ćemo osobne podatke obraditi u svrhu ispitivanja nove ili postojeće funkcionalnosti naših sustava.

Prilikom sudjelovanja u akciji kojoj smo mi organizatori, obrađujemo vaše osobne podatke u svrhu planiranja, provođenja i evaluacije organizirane akcije.

 • 2.11.    Poboljšanje usluga

Vaše osobne podatke koristimo za kontinuirano poboljšavanje naših usluga i sustava, što uključuje i dodavanje novih funkcionalnosti. Osobne podatke obrađujemo i u svrhu donošenja informiranih odluka, uz pomoć zbirnih analiza i poslovne inteligencije, i to na osnovi našeg opravdanog interesa, koji proizlazi iz slobode poduzetništva i zasniva se na nužnosti poboljšavanja pružanih usluga radi uspjeha u gospodarskom natjecanju. U cilju odgovarajuće zaštite vaših prava i interesa, osobni podaci koje koristimo u ovu svrhu su u najvećoj mogućoj mjeri anonimni.

 • 2.12.     Zaštita, sigurnost i rješavanje sporova

Vaše osobne podatke možemo obrađivati i u svrhu osiguranja zaštite i sigurnosti naših kupaca i sustava, ostvarivanja naših prava i pravnih zahtjeva, otkrivanja i sprječavanja prevara, rješavanja sporova i realizaciju sporazuma. Osim toga, osobne podatke možemo obrađivati i u svrhu mogućih kontrola od strane javnih tijela.

 

3. Na kojoj pravnoj osnovi obrađujemo osobne podatke?

Osobne podatke obrađujemo u različitom opsegu i s različitim svrhama, što detaljno opisujemo u gornjem dijelu članaka 1 i 2, i to na sljedeći način:

a) Bez vaše privole, na osnovi ispunjenja ugovora, ispunjenja pravnih obaveza ili naših legitimnih interesa;
b) Na temelju vaše privole

Načini obrade koje možemo provoditi bez vaše privole proizlaze iz svrhe obrade i položaja s kojeg prema nama nastupate - jeste li samo posjetitelj naših web stranica, naš kupac ili registrirani korisnik. Do obrade vaših osobnih podataka može doći i ako ste primatelj naručene robe ili usluga, ako s nama komunicirate ili ako posjetite našu prodavaonicu.

 • 3.1. Ispunjenje kupoprodajnog ugovora i ugovora o MyNotino klubu

Ako kod nas kupujete, odnosno ako pošaljete narudžbu, nastat će prijedlog za sklapanje kupoprodajnog ugovora, koji je sklopljen primanjem prijedloga u obliku slanja naručene robe. Kako bismo mogli uspješno ispuniti ovaj kupoprodajni ugovor, ili neki drugi ugovor koji se tiče naših proizvoda i usluga, trebamo velik dio vaših osobnih podataka zatraženih putem obrasca za naručivanje. Točni podaci koje obrađujemo u ovom slučaju, navedeni su u članku 1, stavcima 1 i 5.

Ako se kod nas registrirate, obrađujemo vaše podatke na osnovi ispunjenja ugovora o MyNotino klubu, s ciljem vođenja vašeg korisničkog računa. Ugovor na osnovi kojeg vršimo obradu sklapa se otvaranjem vašeg korisničkog računa. U slučaju brisanja računa, odnosno raskida ugovora o MyNotino klubu u skladu s važećim uvjetima poslovanja, prestajemo obrađivati osobne podatke u ovu svrhu. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavku 2.

 • 3.2. Ispunjenje pravnih obaveza

I mi moramo ispunjavati određene obaveze ustanovljene važećim pravnim propisima. Ako vaše osobne podatke obrađujemo na osnovi ispunjenja ovih obaveza, za tu obradu ne moramo tražiti vašu privolu. Na ovoj pravnoj osnovi obrađujemo vaše identifikacijske i kontaktne podatke te podatke o vašim narudžbama. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavku 1.

 • 3.3. Privola

U svrhu slanja marketinških poruka putem e-maila, vaše osobne podatke možemo obrađivati na temelju privole koju ste nam dali. Na temelju dane privole, obrađujemo ih onda kad ih ne obrađujemo na temelju legitimnog interesa ili radi ispunjenja ugovora o MyNotino klubu. Privolu možete povući u bilo kojem trenutku i odjaviti se s primanja marketinških poruka. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavku 3.

Vašu privolu ćemo zatražiti i ako planirate objaviti recenziju za kupljene proizvode, komentar na blogu ili ako želite aktivirati funkciju upozorenja o dostupnosti, sudjelovati u ispitivanju korisnika ili nekoj drugoj akciji. I u ovim slučajevima možete u bilo kojem trenutku povući svoju privolu. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavcima 4, 7 i 10.

 • 3.4. Legitimni interes

Vaše osobne podatke obrađujemo i na temelju legitimnog interesa u svrhu poboljšanja i prilagodbe ponuđenih usluga, provjere vašeg zadovoljstva izvršenom narudžbom te učinkovitije promocije nuđenih proizvoda i usluga. Radi se o podacima navedenim u članku 1, stavcima 4 i 5.

Na temelju legitimnog interesa, koji uključuje izravni marketing, možemo vam slati marketinške poruke povezane s proizvodima sličnim onima koje ste kupili kod nas, ali samo u slučaju da protiv ovog načina obrade ne uložite prigovor. Ako ste naš registrirani korisnik, marketinške poruke ćemo vam slati na osnovi ispunjenja ugovora o MyNotino klubu. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavku 3.

Naš legitimni interes je i zaštita pravnih zahtjeva, interna evidencija i kontrola ispravnog pružanja naših usluga. U tom slučaju obrađujemo sve kategorije osobnih podataka navedene u članku 1.

Naš legitimni interes leži i u slanju zahtjeva za ocjenu ostvarene kupnje putem odabrane stranice za ocjenjivanje ili ocjenu naših nagradnih igara za potrošače. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavcima 8 i 9.

Obrada vaših osobnih podataka na temelju našeg legitimnog interesa provodi se i u slučaju posjeta našim prodavaonicama, koje su opremljene nadzornim kamerama radi zaštite imovine. Protiv ovog načina obrade možete uložiti prigovor u bilo kojem trenutku. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavku 6.

 

4.      Kome prosljeđujemo vaše osobne podatke?

U većini slučajeva, vaše osobne podatke obrađujemo u vlastite svrhe kao voditelji obrade osobnih podataka, što znači da određujemo gore navedene svrhe za prikupljanje vaših osobnih podataka, određujemo sredstva za obrađivanje i pravilan postupak obrade.

Vaše osobne podatke prosljeđujemo našim partnerima samo u slučaju kad je to neophodno za ispunjenje kupoprodajnog ugovora, npr. za provedbu plaćanja ili isporuke, za ispunjenje ugovora o MyNotino klubu, na temelju legitimnog interesa ili ako ste prethodno dali svoju privolu za prijenos podataka.

Vaše osobne podatke prosljeđujemo i našim izvršiteljima obrade, koji, naravno, poštuju sve zakonske uvjete za zaštitu osobnih podataka. Ovi izvršitelji obrade obrađuju osobne podatke prema našim uputama. Vaša prava nisu ni na koji način ugrožena ovom obradom. Uz vašu privolu, vaše osobne podatke možemo predati i društvenim mrežama ili upraviteljima marketinških alata za prikazivanje ciljanih reklama na drugim web stranicama.

 • 4.1. Kategorije primatelja

Vaše osobne podatke možemo predati sljedećim subjektima:

  • Društvima i izvršiteljima obrade skupine Notino na osnovi ispunjenja kupoprodajnog ugovora ili ugovora o MyNotino klubu za izvršenje internih procesa i postupaka;
  • Društvima koja provode usluge plaćanja, u svrhu obrade plaćanja na temelju vaše narudžbe, odnosno ispunjenja kupoprodajnog ugovora;
  • Prijevoznicima, u svrhu dostave naručenih proizvoda ili usluga i rješavanja reklamacija, uključujući odustajanje od kupoprodajnog ugovora;
  • Dobavljačima robe ili servisnim centrima, u vezi s reklamacijama robe i usluga koje ste naručili;
  • Partnerima koji distribuiraju marketinške poruke i imaju obavezu čuvanja povjerljivih podataka, tako da vaše osobne podatke ne smiju koristiti ni u koju drugu svrhu;
  • Upravljačima marketinških alata, koji nam pomažu personalizirati ponudu i sadržaj;
  • Društvenim mrežama, ako ih koristite za komunikaciju s nama ili dijelite sadržaj pomoću društvenih plugina;
  • Pružateljima alata za komunikaciju sa službom za korisnike ili eventualno vanjskim pozivnim centrima;
  • Partnerima koji provode istraživanja zadovoljstva kupaca;
  • Dobavljačima tehnologije i pružateljima cloud usluga;
  • Pravnim ili financijskim zastupnicima, sudovima, u svrhu obrade poreznih dokumenata, naplate potraživanja ili drugih razloga koji proizlaze iz ispunjavanja naših zakonskih obaveza;
  • Javnim tijelima, u slučaju potrebe za ostvarivanjem naših prava (npr. policiji).

Ako treće osobe upotrijebe vaše osobne podatke u okviru vlastitih legitimnih interesa, za tu obradu ne snosimo odgovornost. Svaka eventualna obrada ovog tipa regulira se isključivo Načelima obrade osobnih podataka dotičnih društava i osoba.

 • 4.2. Predaja podataka izvan EU

Prilikom predaje vaših osobnih podataka našim izvršiteljima obrade, u nekim slučajevima možemo predati osobne podatke i u treće zemlje, koje nisu članice Europske unije i ne osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka. Predaju ćemo ostvariti samo ako se naš izvršitelj obrade obaveže poštivati standardne ugovorne odredbe izdane od strane Europske komisije, a koje su dostupne ovdje.

 

5. Koliko dugo obrađujemo osobne podatke i kako su zaštićeni?

 • 5.1. Vrijeme obrade

Vaše osobne podatke u prvom redu obrađujemo za vrijeme trajanja našeg ugovornog odnosa, tj. kupoprodajnog ugovora ili ugovora o MyNotino klubu. Osobne podatke koji su neophodni za ispunjenje naših obaveza, bilo da se radi o obavezi koja proizlazi iz međusobno sklopljenog ugovora ili iz opće obvezujućih pravnih propisa, obavezni smo obrađivati onoliko dugo koliko to od nas traže odgovarajući pravni propisi i u skladu s njima. Primjerice, u slučaju računovodstvenih dokumenata, kao voditelji obrade dužni smo informacije o vama čuvati najmanje 10 godina od izdavanja.

Vaše osobne podatke u prvom redu obrađujemo u razdoblju trajanja ugovornog odnosa, tj. kupoprodajnog ugovora ili ugovora o MyNotino klubu. Osim toga, osobne podatke obrađujemo i u razdoblju neophodnom za ispravno ispunjenje svih svojih obaveza koje proizlaze iz sklopljenog ugovora i opće obvezujućih pravnih propisa. Na primjer, u slučaju računovodstvenih dokumenata, informacije o vama dužni smo čuvati najmanje 10 godina.

Kako bismo ispunili vaše zahtjeve i pružili kupcima kvalitetnu uslugu, obrađujemo vaše osobne podatke od sklapanja našeg ugovornog odnosa, uključujući 1 godinu od isteka jamstvenog roka za kupljene proizvode, iz razloga rješavanja mogućih sporova.

Ako s nama komunicirate preko naše korisničke podrške, vaše ćemo osobne podatke iz komunikacije čuvati 2 godine. U podatke ubrajamo i snimke nadziranih telefonskih razgovora.

Ako nam date privolu za slanje marketinških poruka, važeća je u razdoblju od 4 godine ili do povlačenja privole. Isto tako, ako nam date privolu da vas obavještavamo o dostupnosti proizvoda, privola je važeća do trenutka slanja obavijesti o dostupnosti, a najdulje 1 godinu ili do povlačenja privole. Privola koju ste nam dali slanjem recenzije proizvoda važeća je 6 godina ili do povlačenja privole. Ako stvarate sadržaj u sklopu objava na našem blogu, privola koju ste nam dali slanjem komentara važeća je 2 godine ili do povlačenja privole. Ako odlučite sudjelovati u ispitivanju korisnika ili drugoj akciji koju organiziramo i pritom nam date privolu, obrađujemo vaše osobne podatke u razdoblju od 1 godine ili do povlačenja privole, uključujući potencijalne videozapise ili audiovizualne zapise.

U slučaju sudjelovanja u nagradnoj igri kojoj smo mi organizator, obrađivat ćemo vaše osobne podatke tijekom 1 godine. Ako posjetite našu prodavaonicu ili druge prostore i područje oko njih, videozapise s kamera obrađujemo u razdoblju od 90 dana od stvaranja zapisa.

U ostalim slučajevima, vrijeme obrade vaših osobnih podataka proizlazi iz svrhe obrade, koja je zadana obvezujućim pravnim propisima s područja zaštite osobnih podataka. Nakon isteka ustanovljenih rokova za obradu, vaši se osobni podaci automatski brišu.

 • 5.2. Osiguranje

Prikupljeni i obrađivani osobni podaci do nas dolaze u kodiranom obliku. Za prijenos koristimo SSL („secure socket layer”) sustav kodiranja. Ovaj sustav osigurava zaštitu vaših osobnih podataka tijekom komunikacije vašeg preglednika i našeg servera. Naše web stranice i drugi sustavi s kojima radimo osigurani su odgovarajućim tehničkim i organizacijskim mjerama protiv gubitka i uništenja vaših osobnih podataka, kao i protiv pristupa, mijenjanja ili distribucije vaših osobnih podataka od strane neovlaštenih osoba.

Mjere osiguranja neprestano poboljšavamo, a i od naših izvršitelja obrade tražimo dokaze o sukladnosti njihovih sustava s GDPR-om.

Ako se registrirate, pristup vašem korisničkom računu je moguć samo nakon unošenja lozinke koju ste sami odabrali. Pristup vašoj lozinki nemamo, budući da je pohranjujemo u šifriranom obliku koji ne možemo dešifrirati.

Ipak, rado bismo vas upozorili da je neophodno da svoje podatke za prijavu ne ustupate trećim osobama. Kad završite aktivnost na svom korisničkom računu, preporučujemo da se odjavite, pogotovo ako uređaj dijelite s drugim korisnicima. Ne preuzimamo odgovornost za zloupotrebu vaše lozinke, osim u slučaju da smo navedenu situaciju izravno prouzročili.

 

6. Kako koristimo datoteke s kolačićima?

Datoteke s kolačićima koristimo za ispravno funkcioniranje naše web stranice i kako bi naša ponuda bila za vas relevantna, zanimljiva i korisnički ugodna. Za korištenje kolačića potrebna nam je podrška od strane internetskog preglednika koji koristite. Naše web stranice funkcioniraju i bez kolačića, ali u vrlo ograničenom opsegu i bez mogućnosti korištenja nekih osnovnih funkcija.

Kolačići su standardni alati za spremanje informacija o korištenju web stranica.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje automatski nastaju kad god posjetite neku web stranicu, a pohranjuju se u okviru preglednika koji koristite na vaše računalo, pametni telefon ili drugi uređaj. Zahvaljujući nekim kolačićima, možemo povezati vaše aktivnosti na našim web stranicama sve do trenutka zatvaranja preglednika. Zatvaranjem prozora preglednika, ovi se kolačići automatski brišu.

Drugi kolačići ostaju u vašem pregledniku neko određeno vrijeme i ponovno se aktiviraju kad god posjetite našu web stranicu. Osim kolačića, koristimo i tzv. tracking piksele, male, za običnog korisnika nevidljive slike, koje funkcioniraju na sličan način kao i kolačići. Vrijeme pohrane kolačića na vašem pregledniku ili uređaju ovisi o postavkama kolačića i o postavkama vašeg preglednika. Podatke dobivene iz datoteka s kolačićima čuvamo maksimalno 1 godinu.

 • 6.1. Koje kolačiće koristimo?

Datoteke s kolačićima koje koristimo na našim web stranicama, možemo podijeliti u 2 osnovna tipa:

  • Privremeni, tzv. „session cookies”, koji se brišu čim izađete s naših web stranica;
  • Trajni, tzv. „persistent cookies“, koji u vašem pregledniku ili uređaju ostaju određeno vrijeme ili dok ih ručno ne uklonite.

S obzirom na funkcionalnost, datoteke s kolačićima možemo podijeliti na:

  • Esencijalne, odnosno tehničke i funkcionalne kolačiće, koji su važni za osnovno funkcioniranje web stranica. Bez njih ne biste mogli staviti proizvode u košaricu, poslati narudžbu ili se prijaviti na svoj korisnički račun.
  • Analitičke kolačiće, koji nam pomažu da poboljšamo vaše korisničko iskustvo na našim web stranicama tako što nam otkrivaju na koji način koristite naše stranice. Omogućuju nam i analizu uspješnosti različitih prodajnih kanala.
  • Remarketing kolačiće koristimo za personalizaciju sadržaja reklama i njihove što bolje ciljanosti.

Između ostalog, gore navedene datoteke s kolačićima u praksi koristimo za sljedeće:

  • Ispravno funkcioniranje košarice, kako biste mogli što brže i jednostavnije dovršiti svoju narudžbu.
  • Pohranjivanje vaših podataka za prijavu, kako ih ne biste morali svaki put ponovno upisivati.
  • Što bolju prilagodbu naših web stranica vašim zahtjevima praćenjem posjećenosti, vašeg ponašanja na web stranici i funkcija koje koristite.
  • Dobivanje informacija o tome koje reklame otvarate, kako vam ubuduće ne bismo prikazivali reklame za proizvode koji vas ne zanimaju.

Neke datoteke s kolačićima mogu prikupljati informacije koje potom koristi treća strana i koje, na primjer, direktno podržavaju naše reklamne aktivnosti (tzv. „kolačići trećih strana”). Primjerice, informacije o proizvodima koje ste kupili na našim web stranicama reklamna agencija može prikazati u okviru prikaza i prilagodbe reklamnih bannera na vama prikazanim web stranicama. Međutim, trećim stranama su ovi kolačići dostupni u anonimnom obliku i na temelju ovih podataka nije vas moguće identificirati.

 • 6.2. Kako ograničiti djelovanje kolačića?

Postavke korištenja datoteka s kolačićima nalaze se u sklopu internet preglednika koji koristite, pri čemu izvorne postavke većine preglednika automatski podržavaju kolačiće. Datoteke s kolačićima možete putem svog preglednika u potpunosti odbiti ili ograničiti na tipove koje ste sami odabrali. Imajte u vidu da na taj način možete ograničiti funkcioniranje naših web stranica i nećete imati mogućnost korištenja punog opsega funkcija koje nudimo, uključujući funkciju prijave na vaš korisnički račun.

Ako želite, možete koristiti anonimni način rada preglednika koji, doduše, ne sprječava korištenje kolačića u potpunosti, ali ih ipak čini anonimnijima i ne pohranjuje povijest posjećivanja web stranica.

Informacije o unaprijed odabranim postavkama za korištenje kolačića naći ćete na niže navedenim poveznicama ili u dokumentaciji internet preglednika:

Učinkovit alat za upravljanje kolačićima možete pronaći i na stranicama https://www.youronlinechoices.com/cz/.

 

7. Koja su vaša prava i kako ih možete ostvariti?

Baš kao što mi imamo svoja prava i obaveze koje moramo poštivati tijekom obrade vaših osobnih podataka, i vi imate određena prava koja možete iskoristiti. U ta prava ubrajaju se:

 • 7.1. Pravo na pristup

Imate pravo tražiti besplatnu informaciju o obradi svojih osobnih podataka - koje podatke o vama obrađujemo, u koju svrhu i koliko dugo, gdje dobivamo podatke o vama i kome ih predajemo. U sklopu prava na pristup, možete od nas zahtijevati i da vam pošaljemo obrađivane podatke u strukturiranom, strojno čitljivom formatu. Primjerak podataka ćemo vam rado izraditi nakon provjere vašeg identiteta. Za navedeno pošaljite zahtjev na e-mail adresu Povjerenika za zaštitu osobnih podataka (u daljnjem tekstu: „Povjerenik”) [email protected].

 • 7.2. Pravo na ispravak

Ako otkrijete da obrađivani osobni podaci nisu ispravni ili potpuni, imate pravo zatražiti njihovo ispravljanje. Vaše podatke ćemo ispraviti ili dopuniti bez suvišnog odlaganja. Dovoljno je poslati zahtjev na e-mail adresu Povjerenika [email protected].

 • 7.3. Pravo na brisanje

U nekim slučajevima možete iskoristiti pravo na brisanje osobnih podataka koje obrađujemo. Vaše ćemo osobne podatke izbrisati ili učiniti anonimnima bez suvišnog odlaganja. To se ne odnosi na osobne podatke koji su nam potrebni za ispunjenje naših zakonskih obaveza i čije nam čuvanje nalažu pravni propisi (npr. izvršenje već predane narudžbe) ili za zaštitu naših legitimnih interesa. Vaši osobni podaci bit će izbrisani i u slučaju da nam više ne budu potrebni ili ako njihova pohrana postane nedozvoljena iz drugih, zakonom ustanovljenih razloga. Brisanje osobnih podataka možete zatražiti od Povjerenika putem e-mail adrese [email protected].

 • 7.4. Pravo na ograničenje obrade

U nekim slučajevima možete iskoristiti pravo na ograničenje obrade osobnih podataka koje obrađujemo. Možete zatražiti da odabrani osobni podaci ne budu predmet daljnje obrade na određeno vrijeme. Ograničenje obrade osobnih podataka možete zatražiti od Povjerenika putem e-mail adrese [email protected].

 • 7.5. Pravo na prenosivost

Imate pravo od nas dobiti sve osobne podatke koje ste nam dali i koje obrađujemo na temelju vaše privole. Osobne podatke ćemo vam poslati u strukturiranom, strojno čitljivom formatu. Podatke ćemo vam rado generirati u navedenom formatu, dovoljno je da pošaljete zahtjev na e-mail adresu Povjerenika [email protected].

 • 7.6. Pravo na prigovor

Imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koju vršimo na temelju našeg legitimnog interesa. Ako se radi o obradi u svrhu marketinga, osobne podatke ćemo prestati obrađivati bez suvišnog odlaganja. U drugim slučajevima, to ćemo učiniti nakon što ponovno razmotrimo naše legitimne interese i vaša prava i razloge. Prigovor protiv obrade osobnih podataka možete uložiti putem zahtjeva na e-mail adresu Povjerenika [email protected].

 • 7.7. Pravo na žalbu

Korištenje prava i gore navedenih postupaka ni na koji način ne ograničava vaše pravo na žalbu odgovornom nadzornom tijelu. Ovo pravo možete iskoristiti osobito onda kada smatrate da vaše podatke obrađujemo neovlašteno ili u suprotnosti s opće obvezujućim pravnim propisima. Subjekt za rješavanje pritužbi kupaca je Agencija za zaštitu osobnih podataka, sa sjedištem u Martićeva 14 10000 Zagreb.

 

8. Kontaktirajte nas

U slučaju da imate bilo kakvo pitanje, komentar i zahtjev u vezi ovih Načela i obrade vaših osobnih podataka, u bilo kojem trenutku se možete obratiti Povjereniku za zaštitu osobnih podataka, kojeg možete kontaktirati putem e-mail adrese [email protected]. Vaš zahtjev će biti obrađen bez suvišnog odlaganja, a najduže u roku od 30 dana. U izvanrednim slučajevima, osobito s obzirom na složenost vašeg zahtjeva, ovlašteni smo produljiti ovaj rok za još dva mjeseca. O produljenju i razlogu produljenja ćete biti obaviješteni.

Možete nas, bez ustručavanja, kontaktirati i na našoj adresi i liniji za korisnike, navedenoj na kraju ovih Načela.

Kontakt:              Notino, s.r.o.,

                             Londýnské náměstí 881/6,

                             63900 Brno

                             Czech republic

Služba za korisnike: +385 (01) 775 72 97 ili [email protected]

 

9.Stupanje na snagu

Ova Načela zaštite osobnih podataka stupaju na snagu od 15. 9. 2020. Prethodnu verziju ovih Načela koja je bila važeća do 15. 9. 2020 naći ćete ovdje.

 

Želite nas nešto pitati? Napišite nam.
Slanjem podataka, društvo Notino s.r.o. obrađuje iste u svrhu rješavanja Vašeg zahtjeva na osnovu legitimnog interesa. Protiv ovakvog načina obrađivanja, a u skladu s Načelima o obradi osobnih podataka možete podnijeti prigovor.