Izdajalice

Najprodavaniji

Izdajalice

Izdajalica je odlično pomagalo za mame – služi za brzo dobivanje majčinog mlijeka, potiče proizvodnju mlijeka te olakšava pritisak u prsima između dojenja. Bilo da želite sačuvati mlijeko za kasniju upotrebu ili imate problema s dojenjem, najbolja izdajalica čeka vas na Notinu!

Prednosti izdajalica

 • Pomažu u poticanju proizvodnje mlijeka te s određenim poteškoćama s laktacijom i dojenjem.
 • Smanjuju pritisak u prsima prije ili nakon dojenja.
 • Pogodne su za mame koje su rodile na carski rez ili ako se dijete rodilo prerano i ne može ga se dojiti na prsima.
 • Omogućuje stvaranje zaliha mlijeka ili prepuštanje hranjenja bebe drugim ukućanima.
 • Izdajanje izdajalicom mnogo je ugodnije od ručnog izdajanja.
 • Izdajalica ne zauzima mnogo prostora i vrlo je praktična za putovanja.

Kako izabrati izdajalicu

U ponudi možete pronaći ručne i električne izdajalice, koje će u vrijeme dojenja biti vaša pouzdana pomagala. Prilikom izbora izdajalice uzmite u obzir i učestalost izdajanja, zapremninu, način izdajanja i ostale funkcije. Nudimo vam savjete kako izabrati izdajalicu prema vlastitim potrebama.

Vrste izdajalica

 • Ručna izdajalica pogodna je za mame koje nemaju problema s proizvodnjom mlijeka, već žele smanjiti pritisak u prsima i isprazniti ih ili žele povremeno napraviti zalihe mlijeka. Ručna izdajalica ima držak u kojem nastaje vakuum. Do stimulacije prsa dolazi ručnim pritiskanjem ručice i mlijeko polako kaplje u bočicu. Prednost ručnih izdajalica je niža cijena, no radi se o nešto neudobnijoj varijanti.
 • Električna izdajalica nudi veću udobnost prilikom redovitog izdajanja. Ukoliko želite ustaliti pojačanu laktaciju i smanjiti pritisak u prsima do nekoliko puta dnevno, onda je električna izdajalica za vas brže i učinkovitije rješenje od ručne izdajalice. Vakuum također nastaje u usisnoj glavi, međutim do stimulacije prsa dolazi automatski, a možete birati i snagu te brzinu usisa mlijeka. Postoje električne izdajalice na baterije, na struju te one čija se baterija može puniti preko USB kabla, a neke vrste izdajalica nude i kombinaciju navedenih načina rada.

Zapremnina

Zapremnina spremnika najčešće se kreće između 120 ml i 300 ml. Prilikom biranja izdajalice obratite pozornost i na to koliko mlijeka dnevno trebate izdojiti te sadrži li pakiranje rezervne spremnike za mlijeko. Bočice se obično mogu kupiti i zasebno.

Način izdajanja mlijeka

 • Jednostruka izdajalica pogodna je za mame koje nemaju problema s proizvodnjom mlijeka. Ova vrsta izdajalica omogućuje kontroliranje vakuuma prilikom izdajanja, kako bi se mama osjećala što ugodnije.
 • Dvostruka izdajalica pogodna je za mame koje nakon poroda moraju potaknuti i ustaliti laktaciju. Ova vrsta izdajalica vjerno oponaša način dojenja bebe i tako radi u dvije faze. U fazi stimulacije najprije dolazi do pripreme prsa i usisa bez curenja mlijeka, nakon čega slijedi faza laktacije, kada počinje izdajanje mlijeka.
 • Trostruka izdajalica pogodna je za mame s problemima tijekom dojenja. Pomaže u ustaljivanju i poboljšanju laktacije, a osim faze usisa i stimulacije masira prsa.

Ostale funkcije izdajalica

Neke izdajalice nude i ostale funkcije, koje izdajanje mogu učiniti ugodnijim. Neke od njih su:

 • Masažni jastučić za smanjenje boli u prsima.
 • Zaslon s pokazivačem stanja baterije.
 • Način stimulacije za poboljšanje laktacije.
 • Kontrola intenziteta izdajanja.

Kako ispravno izdojiti mlijeko izdajalicom?

Prije prvog izdajanja temeljito proučite priložene upute. Općenito govoreći, mama bi trebala biti smirena i opuštena, a izdajanje bi trebalo započeti nježnom masažom prsa, a preporučljivo je i popiti topao čaj, zagrijati se pod tušem ili toplim oblozima.

Izdajalica je neophodno pomagalo u zahtjevnom periodu dojenja, koje olakšava probleme s laktacijom i smanjuje bolove u prsima. Izaberite izdajalicu iz naše bogate ponude već danas.