Skip to main content

Paste za zube bez fluora

Najprodavaniji

Kvalitetne paste za zube bez fluora

Preosjetljivost i alergija na fluor više vam ne moraju predstavljati problem. Vodite brigu o svojim zubima s pomoću paste za zube bez fluora i zaštitite ih od nastanka karijesa. Fluor je sastojak većine pasta za zube. On štiti zubnu caklinu i djeluje protiv bakterija. Međutim, i pasta bez fluora sadrži sastojke koji će pouzdano zaštititi vaše zube i desni.

Što je fluor?

Tu tvar možete pronaći u vodi, morskoj ribi, soli i crnom čaju. I, naravno, u velikom broju pasta za zube. Fluor je važan dio ljudskog tijela te doprinosi zdravlju zuba i kostiju. No treba pripaziti na moguće, iako rijetko, predoziranje fluorom, odnosno fluorozu, kod koje dolazi do pojave nepovratnih pjega na zubima. Ako želite izbjeći prekomjerni unos fluora, isprobajte pastu za zube bez fluora.

Odaberite najbolju pastu za zube bez fluora

  • Dječja pasta za zube bez fluora idealna je za mališane ako ne želite riskirati razvoj fluoroze. Naime, djeci posebno prijeti nastanak pjega na caklini zbog čestog gutanja klasične paste za zube.
  • Pasta bez fluora za osjetljive zube djeluje protiv preosjetljivosti zubne cakline.
  • Pasta za izbjeljivanje bez fluora pomoći će održati vaše zube blistavo bijelima.
  • Prirodne paste za zube bez fluora njeguju vaše zube prirodnim sastojcima i osvježavajućim biljem.

Koju god vrstu zubne paste odabrali, ne zaboravite na druga pomagala učinkovita protiv zubnih naslaga – četkicu za zube, međuzubnu četkicu i konac za zube.