Preskočite na glavni sadržaj

Njega lica zimi

Zima neminovno ostavlja traga na svim tipovima kože. Kombinacija hladnoće, niskih temperatura i pregrijane prostorije uzrokuju nedovoljnu prokrvljenost, isušenost i nadraženost kože lica koja tada gubi elastičnost i zaštitni sloj. Je li vam to poznato? Ako jest, onda se opskrbite kvalitetnom kozmetikom za zimu i u ritual njege kože lica zimi uvrstite zaštitni balzam za usne i specijalni cold cream. Vaša će vam koža na proljeće biti neizmjerno zahvalna!

Hidratantna krema za zimu

 

S dolaskom sezone grijanja laganu kremu za lice zamijenite gušćom, hidratantnom kremom s većim udjelom ulja. Hidratantna krema hidratizira kožu isušenu od hladnog zraka, umiruje promrzle obraze i vraća im zdravu boju.

Ne vjerujte mitovima da se voda koju sadrže hidratantne kreme smrzava u koži i uzrokuje njeno pucanje. Koža i zimi emitira toplinu, a masni sastojci u kremi na njoj stvaraju zaštitni sloj.

cijeli tekst sakriti tekst

Cold cream protiv hladnoće

 

Najbolja krema za zimu namijenjena suhoj koži zasigurno je cold cream - hladna krema. Hrani kožu, ali je i štiti od negativnih utjecaja hladnoga vremena. Cold cream sprječava neugodno zatezanje i crvenilo te pomaže u borbi protiv „zimskih akni”.

Cold cream je emulzija na bazi vode i ulja čiji su glavni sastojci pčelinji vosak i maslinovo ulje. Svoj naziv začudo nije dobio prema hladnom godišnjem dobu, već prema osjećaju blagog i ugodnog rashlađivanja koji ćete osjetiti prilikom nanošenja.

cijeli tekst sakriti tekst

Zimska krema za lice sa SPF

 

I zimi je koži potrebna UV zaštita. Iako je sunce skriveno iza oblaka a termometar pokazuje nulu, kroz oblake se probija otprilike 80 % UVA i UVB zraka. Neka vam to bude na umu kada idete u zimsku šetnju ili na skijanje.

U gorju je sunčevo zračenje intenzivnije i isplati se uložiti u specijalnu zimsku kremu za zaštitu od sunca. Zimska krema za boravak u gorju trebala bi imati barem SPF 30 i po mogućnosti sadržavati sastojke kao što su urea i ceramidi, zaduženi za jačanje kožne barijere.

cijeli tekst sakriti tekst

Zaštitni balzam za usne za zimu

 

Usne su zimi isušene, pucaju i sklonije su nastanku herpesa. Stoga biste u svoju svakodnevnu njegu trebali uvrstiti balzam za usne namijenjen za korištenje zimi. Najbolji balzami za usne za zimu sadrže hranjive sastojke kao što su vitamin E, ulje jojobe i shea maslac. Balzam sa pčelinjim voskom štiti usne od hladnoće.

Kožu usana koja se ljušti jednom tjedno nježno uklonite pilingom za usne. Nakon toga ih njegujte nanošenjem hranjive maske.

cijeli tekst sakriti tekst

Ostala njega kože lica zimi

 

Prilikom uklanjanja šminke i čišćenja lica izbjegavajte umivanje vrućom vodom. Ona narušava zaštitni sloj i uzrokuje veću osjetljivost na loše vremenske prilike. Izbjegavajte i sredstva za uklanjanje šminke koja sadrže alkohol i ostale sastojke koji isušuju kožu te radije izaberite mlijeka i ulja za uklanjanje šminke.

Zimsku rutinu njege kože lica jednom tjedno nadopunite nježnim pilingom i maskom za lice koji će se pobrinuti za intenzivnu hidrataciju i umirivanje kože nadražene hladnoćom.

cijeli tekst sakriti tekst