Preskočite na glavni sadržaj

Urea

Urea, karbamid ili mokraćevina, nazivi su za svestrani organski spoj koji se može naći u anti-age kozmetici i proizvodima za njegu suhe i osjetljive kože. Naziv ovog kozmetičkog sastojka može izazvati pomiješane osjećaje, ali, iako se ovaj spoj nalazi u urinu sisavaca, urea koja se koristi za kozmetičke svrhe dobiva se sintetički u laboratoriju reakcijom anorganskih tvari. Njezino otkriće u laboratorijskim uvjetima rezultiralo je nastankom organske kemije.

 

Karakteristike uree

Urea je vrlo hvaljena organska tvar koja se široko primjenjuje u kozmetičkoj industriji, budući da je izuzetno pogodna za njegu osjetljive i atopične kože. Apsolutno je sigurna i ne izaziva alergije. Redovitim korištenjem, urea poboljšava opće stanje kože.

Učinci uree na lice

  • Bori se protiv znakova starenja i sprječava gubitak elastičnosti kože.
  • Održava uravnoteženi pH kože i pospješuje apsorpciju drugih aktivnih tvari duboko u kožu.
  • Veže veliku količinu vode i dubinski hidratizira kožu bez opterećivanja. Koža postaje podatna i meka.
  • Štiti kožu od štetnih vanjskih utjecaja i jača zaštitnu barijeru kože.
  • Sprječava ljuštenje i perutanje kože. Mijenja cjelokupnu strukturu kože.

Urea u kozmetici

Urea je našoj koži urođena. Iako je ovaj kozmetički sastojak umjetno proizveden, koža ga apsorbira jednostavno i bez štetnih reakcija. Njezina zastupljenost u koži s godinama opada, što rezultira pogoršanjem prirodne hidratacije i opće elastičnosti kože. Stoga je preporučljivo opskrbljivati kožu ureom iz kozmetičkih proizvoda. 

Na stranici notino.hr pronaći ćete široku paletu proizvoda s ureom, koji će odgovoriti na svaku potrebu vaše kože. Mast i krema s ureom bit će savršeni pratioci vašeg jutarnjeg i večernjeg kozmetičkog rituala. Dnevna i noćna krema za lice s ureom pomažu zategnuti suhu kožu i vratiti joj elastičnost i mladolikost. Mast s ureom nanesena nakon kupanja jamči intenzivnu hidrataciju i njegu kože.

Za jako ispucale pete i suhu kožu na nogama preporučujemo urea kremu za stopala. Redovitom upotrebom će koža vaših stopala postati meka i podatna pa više neće pucati.

Urea krema za ruke treba i zimi i ljeti biti u vašoj torbici. Urea prodire duboko u kožu, zadržava vlagu u koži i sprječava nastanak ekcema.

Urea u kozmetici za lice i tijelo rezultira stvaranjem zaštitnog sloja, koji zaključava hidrataciju iznutra i štiti kožu od štetnih utjecaja izvana. Urea će se pobrinuti čak i za najosjetljiviju kožu. Isprobajte je!

cijeli tekst sakriti tekst