Podloge za previjanje

Kako se snaći u izboru podloge za previjanje

Olakšajte si svakodnevno previjanje. Podloge za previjanje beba učinit će previjanje ugodnijim. Beba će se osjećati ugodno, a vi ne morate strahovati da ćete uprljati namještaj.

Čemu služi podloga za previjanje

Podloga za previjanje dio je opreme za bebe koji zasigurno ne biste trebali izostaviti s popisa. Evo i nekoliko razloga zašto je toliko potrebna:

  • Udobnost bebe. Sigurno ne treba obrazlagati zašto je udobnost bebe bitna. Mekana, ugodna podloga za previjanje pružit će bebi osjećaj ugode i sigurnosti.
  • Udobnost mame. Ispravna vrsta podloge za previjanje uvelike će vam olakšati proces mijenjanja pelene, pogotovo u trenutcima kada se nalazite izvan kuće.
  • Čistoća. Podloga za previjanje štiti bebu od prljavštine, a istovremeno sprječava nastanak neželjenih mrlja na površini ispod podloge.

Kako izabrati podlogu za previjanje

To je pitanje koje si postavljaju brojne novopečene mame, no nije to ništa teško. Saznajte koje su karakteristike određenih podloga za previjanje i mnogo ćete lakše donijeti odluku:

Jednokratne podloge za previjanje

  • Kao što i sam naziv kaže, ove podloge za previjanje bacaju se nakon upotrebe i najviše ćete ih cijeniti u trenutcima kada ste izvan kuće, primjerice, na izletima, u šetnjama, prilikom posjete liječniku i sl.
  • Jednokratna podloga za previjanje odlična je i za putovanja. Gornja strana izrađuje se od mekanih vlakana i ima glatku površinu, a donja strana izrađuje se od nepropusnih materijala. Najčešće dimenzije podloga za previjanje s kojima se možete susresti su 60 x 60 ili 90 x 60.

Naš savjet: Ni jednokratne podloge za previjanje ne morate odmah baciti ako se tijekom upotrebe ne uprljaju. Osim toga, mogu vam poslužiti kao zaštita za posteljinu – primjerice, odmah nakon kupanja bebe.

Putna podloga za previjanje

  • Ako iz bilo kojeg razloga ne želite za putovanja izabrati jednokratne podloge za previjanje ili pak putujete na dulje vrijeme, onda je putna podloga za previjanje, koja zauzima malo prostora i pogodna je za višekratnu upotrebu, najbolji izbor za vas.
  • Ove mekane i nepropusne podloge za previjanje stvaraju dovoljno prostora za previjanje i možete ih pronaći u različitim dimenzijama, baš kao i ostale tipove podloga za previjanje.

Mekana podloga za previjanje

  • Ako imate pripremljen pult ili specijalni stol za previjanje – odnosno podlogu tvrde površine, onda je mekana podloga za previjanje odličan izbor za vas. Može poslužiti kao podloga za previjanje za perilicu rublja ili podloga za previjanje za komodu.
  • Njezina glavna zadaća je omekšavanje površine kako bi beba udobno ležala. Ova periva podloga za previjanje može imati dražesne uzorke i dostupna je u različitim veličinama.

Tvrda podloga za previjanje

  • Poznata je i kao podloga za previjanje za krevetić. Ako podlogu za previjanje trebate staviti na bilo koju površinu koja nije tvrda, onda vam tvrda podloga za previjanje može pružiti potrebnu čvrstu podlogu. Zahvaljujući nakošenim dvjema ili trima stranama, beba ostaje na mjestu.

Prije kupnje podloge za previjanje razmislite gdje ćete previjati bebu i prema tome izaberite odgovarajuću podlogu. Moguće je da ćete izabrati i više vrsta. Platnena podloga za previjanje bit će vam od koristi kod kuće, ali jednokratne podloge za previjanje nezamjenjive su kada ste izvan kuće. Na kraju izaberite motiv koji vam se najviše sviđa.

Savjet: Uz podlogu za previjanje nabavite i platnene pelene ili vlažne maramice za bebe!