Preskočite na glavni sadržaj

Kozmetika s biotinom

Biotin ili vitamin B7 spada u vitamine skupine B, a često ga se naziva i „vitaminom ljepote”. Naime, već i blagi manjak ovog vitamina u tijelu može se vrlo brzo primijetiti na koži, noktima i kosi. Ako vas muče problemi sa suhom kožom, aknama i ekcemima ili vam kosa ispada i ne možete se riješiti prhuti, dajte šansu kozmetici s biotinom. Vratit će koži i kosi zdrav izgled i ljepotu, a uz to će spriječiti pojavu problema s kožom. Upoznajte snagu ovog uljepšavajućeg sastojka koji usporava starenje kože i prijevremenu pojavu sijedih vlasi!

 

Karakteristike biotina

Biotin je prirodni izvor energije, a njegovo glavno svojstvo je održavanje pravilne strukture kože i kose te njihova zaštita od štetnih utjecaja iz okoliša.

Učinci biotina na kosu

  • Sprječava opadanje kose i potiče njezin rast.
  • Potiče stvaranje kolagena i učvršćuje vlakna kose.
  • Usporava sijeđenje i pojavu drugih znakova starenja kose.
  • Vraća kosi gustoću, čvrstoću i elastičnost.

Učinci biotina na kožu

  • Pomaže spriječiti pojavu akni.
  • Sprječava prekomjerno isušivanje i svrbež kože. Učinkovit je protiv prhuti i drugih kožnih problema.
  • Štiti kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala i potiče stvaranje kolagena čime sprječava pojavu bora i drugih znakova starenja kože.

Kozmetika s biotinom

Potrebnu količinu biotina tijelo dobiva iz namirnica poput kvasca, oraščića i soje. U razdoblju promjene godišnjih doba, koje nepovoljno djeluje na strukturu kože i kose, poželjno ga je dopuniti šamponom, serumom ili drugom kozmetikom s biotinom. Biotin je tijelu potpuno prirodan sastojak pa se kozmetika koja ga sadrži može upotrebljavati i za njegu osjetljive kože.

Isprobajte biotin za kosu tijekom proljeća i jeseni kada dolazi do prekomjernog opadanja kose. U razdoblju povišene razine stresa, također preporučujemo upotrebu šampona s biotinom i kolagenom zbog njegovog blagotvornog utjecaja na kvalitetu, stanje i gustoću kose. Nakon pranja, ne zaboravite nahraniti kosu maskom za kosu, uljem ili regeneratorom s biotinom.

Biotin se upotrebljava i u njezi noktiju. Sprječava njihovo lomljenje i listanje, potiče rast noktiju i održava zdravlje ležišta nokta. Isprobajte kremu za ruke ili hranjivu njegu za nokte s biotinom. Preporučujemo redovitu upotrebu kozmetike za ruke s biotinom, osobito u zimskim mjesecima.

Otkrijte tajnu vitamina B7 i spriječite prijevremeno starenje kože, pojavu bora i sijedih vlasi! Isprobajte i vi šampone, maske i regeneratore s biotinom.

Želite znati više o kozmetičkim sastojcima? Pročitajte sve o prednostima kofeina, ceramida ili AHA kiseline!

cijeli tekst sakriti tekst