Preskočite na glavni sadržaj

Kolagen

Kolagen je sastavni dio stanične arhitekture, koja pomaže održati strukturu, čvrstoću i otpornost kože. Radi se o proteinu koji se nalazi u koži i kostima životinja, ali možemo naći i njegovu biljnu alternativu, koja se dobiva iz nutritivno bogatih algi zvanih irska mahovina. Osim goveđeg i svinjskog kolagena, kozmetička i medicinska industrija koriste i riblji kolagen, koji ima najbolju apsorpciju.

 

Karakteristike kolagena

Kolagen ima čudesnu sposobnost brzo smanjiti neravnine na koži i vezati velike količine vode, baš poput hijaluronske kiseline. Stoga su kolagen i hijaluronska kiselina među najtraženijim sastojcima za zaštitu kože od pojave znakova starenja u anti-age kozmetici.

Učinci kolagena na lice

  • Djeluje u dubljim slojevima kože, gdje potiče obnovu stanica, održavajući kožu čvrstom i elastičnom.
  • Smanjuje bore i stvara na koži zaštitni film koji blokira djelovanje vanjskih utjecaja.
  • Veže velike količine vode, održavajući kožu dugotrajno hidratiziranom.
  • Posvjetljuje lice i ujednačava ten.
  • Djeluje protiv pigmentacijskih mrlja.

Učinci kolagena na kosu

  • Poboljšava kvalitetu kose, zaglađuje vlasi cijelom duljinom i daje kosi sjaj.
  • Njeguje vlasište i održava ga hidratiziranim.
  • Daje kosi volumen.
  • Štiti kosu od lomljenja i ispucalih vrhova.
  • Sprječava prekomjerno opadanje kose.

Kozmetika s kolagenom

Kolagen čini otprilike trećinu svih proteina u ljudskom tijelu. Već u dobi od 25 godina, naše tijelo počinje smanjivati ​​proizvodnju kolagena, a nakon 40. godine ga gubimo i do 1 % godišnje. Uz to, nezdravi način života, pretjerano sunčanje i genetska predispozicija ubrzavaju gubitak kolagena u tijelu pa ga moramo nadoknaditi dodacima prehrani (čisti kolagen) i kvalitetnom njegom kože i kose.

Kolagen je čest sastojak proizvoda za njegu lica; nalazimo ga u kremama i serumima intenzivne anti-age kozmetike za njegu zrele kože, kao i u uobičajenoj dekorativnoj kozmetici. Pogodan je za sve tipove kože, a osobito za suhu, dehidriranu i zrelu kožu.

Najbolji kolagen za njegu lica, i trenutno najtraženiji sastojak proizvoda za njegu zrele kože, je spomenuti riblji kolagen (morski). Naći ćete ga u kremama, hranjivim serumima i njegujućim maskama s kolagenom.

Proizvodi za kosu s kolagenom pomažu obnoviti i nahraniti vlakna kose, a usto njeguju i vlasište, pa ih možemo smatrati alfom i omegom lijepe kose.

Počnite njegovati svoje lice kolagenom još danas i vrlo brzo ćete osjetiti njegovo blagotvorno djelovanje.

cijeli tekst sakriti tekst