Skip to main content

Depilacija i epilacija

Najprodavaniji

Sve o depilaciji i epilaciji

Uklanjanje dlačica nikada nije bilo lakše! Izaberite iz široke ponude ženskih brijača, jednokratnih britvica i ulja za brijanje, epilatora, traka s voskom i krema za depilaciju. Rado ćemo vas posavjetovati na što obratiti pozornost kod depilacije i epilacije.

Postoje brojne metode za brzo i učinkovito uklanjanje dlačica. Neke će odstraniti dlačice na nekoliko dana, a druge na čak nekoliko tjedana. Kako se međusobno razlikuju i koja metoda je najbolja za vas?

Depilacija ili epilacija?

 • Depilacija uklanja isključivo vidljivi dio dlačice bez korijena. Bezbolna je, ali kratkotrajna.
 • Epilacija uklanja dlačice s korijenom pa koža duže ostaje glatka. S iznimkom IPL epilacije, ova metoda je u pravilu donekle bolna.

Kućne metode depilacije

 • Žensko brijanje britvicom ili brijačem vrlo je čest način uklanjanja dlačica kod kuće. Brzo je i jednostavno. Za depilaciju možete upotrijebiti brijače sa žiletima, klasične jednokratne ili višekratne britvice ili električne depilatore. Ne zaboravite omekšati kožu i dlačice pjenom, uljem ili gelom za brijanje prije brijanja brijačem ili britvicama. Tako ćete si olakšati depilaciju i spriječiti nadraženost.
 • Krema za depilaciju nanosi se brzo i lako, a nakon nekoliko minuta odstranjuje se lopaticom, skupa s dlačicama. Ove kreme su nježne prema koži i kod njih ne postoji rizik od ozljede. Ako ste skloni iritacijama, rješenje nudi iznimno blaga depilacijska krema za osjetljivu kožu.

Kućne metode epilacije

 • Epilacija voskom je jednostavna metoda uklanjanja dlačica kod kuće. Zagrijte traku s voskom među dlanovima, prislonite je na kožu s dlačicama i nakon nekoliko trenutaka povucite brzim pokretom. Slično postupajte i kad nanosite tekući vosak. Ovaj način epilacije je brz, ali ponekad može biti bolan, ovisno o dijelu tijela i vašoj osjetljivosti na bol.
 • Epilacija šećernom pastom je posljednjih godina pravi hit. Šećerna epilacija se najčešće koristi za uklanjanje dlačica na osjetljivim dijelovima tijela - nježnija je i manje bolna. Šećerna pasta se nanosi u smjeru suprotnom od rasta dlačica, ostavlja se neko vrijeme da djeluje i ukruti se, a zatim se strgne u smjeru rasta dlačica.
 • Epilatori su uređaji za uklanjanje dlačica s dugotrajnim rezultatima:
  • IPL epilator predstavlja bezbolni način uklanjanja dlačica. Funkcionira na principu svjetlosnih impulsa koji uništavaju korijene dlačica. Bezbolni epilator će spriječiti rast dlačica na čak nekoliko tjedana. Od svih kućnih metoda, učinci IPL epilatora su najbliži učincima trajne epilacije.
  • Klasični epilator čupa dlačice zajedno s korijenom. Efekt je dugotrajan, ali epilacija može biti bolna. Mnogo je udobnije investirati u IPL epilator. Ovisno o tome na kojem dijelu tijela namjeravate ukloniti dlačice, možete izabrati epilator za lice, noge ili pazuhe, ili odabrati jedan epilator s različitim nastavcima.

Kada odabrati depilaciju, a kada epilaciju?

Niste sigurni je li za vaše potrebe bolja epilacija ili depilacija i koje pomagalo biste trebali upotrijebiti? Slijedite naše jednostavne upute:

 • Lice depilirajte ili epilirajte ovisno o osjetljivosti kože. Za uklanjanje dlačica na licu odličan su izbor krema za depilaciju lica ili epilator za lice.
 • Epilacija i depilacija nogu može se provoditi gotovo bez ograničenja. Vrlo je popularno klasično žensko brijanje. Koža na nogama je u pravilu manje osjetljiva pa možete upotrijebiti klasični epilator ili vosak za epilaciju, koji daju dugotrajnije rezultate od brijanja.
 • Depilacija bikini zone zahtijeva kvalitetni ženski brijač, ali za još bolje rezultate posegnite za bezbolnim IPL epilatorom za intimna područja.
 • Pazuh je vrlo osjetljiv dio tijela, zato preporučujemo upotrebu nježnijih sredstava za depilaciju, poput kreme za depilaciju ili dobro oblikovanog brijača. Ne zaboravite upotrijebiti pjenu za brijanje.
 • Brijanje može nadražiti kožu na rukama pa rastuće dlačice postaju vrlo uočljive. Stoga depilacija ruku nije dobro rješenje. Radije izaberite dugotrajniju i nježniju metodu, kao što su IPL depilacija ili depilacija šećernom pastom.

Sad znate sve o tome kako pravilno ukloniti dlačice. Izaberite najbolje proizvode za kućnu epilaciju i depilaciju pa uživajte u savršeno glatkoj koži bez dlačica!