Znate li kako pravilno nanijeti puder?

Temelj svega je dobra priprema kože

To podrazumijeva nanošenje hidratantne kreme (ili seruma i kreme) na čisto lice, nakon čega se koristi primer - podloga koja će održati puder u savršenom stanju tijekom cijeloga dana. Odličan izbor je Collistar Make-Up Base Primer, koji zaglađuje i zateže kožu, a naš trenutno omiljen puder je NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop.

kako_nanijeti_puder

Čime nanosite puder?

Nanošenje pudera kistom

Kistovi za puder su osnova. Za prirodan izgled idealan je stipple brush. Puder nanesite ispod očiju i prema korijenu nosa, a zatim ga lagano izblendajte kako se ne bi vidjeli tragovi i prijelazi.

Za jače prekrivanje preporučamo foundation brush. To je ravni, manji kist pomoću kojeg tapkanjem možete nanijeti puder u slojevima. Oba možete pronaći u novom Notino putnom setu kistova koji je jednostavno neodoljiv!

Ako volite mineralne pudere potreban vam je specijalni kabuki kist (npr. NYX Professional Makeup), s ultra gustim vlaknima, kojim se odlično nanosi fina praškasta tekstura ovog pudera.

kako-nanijeti-puder

Nanošenje pudera spužvicom

Beauty blender, je jedinstvena eliptična spužvica (i općenito sve spužvice za puder) s kojom najbrže možete nanijeti puder. Prije upotrebe je namočite. Ona će omekšati i povećati se i neće upiti toliko pudera. Postupak nanošenja sličan je upotrebi kistova: puder blago blendajte od očiju prema sredini lica, preko rubova lica sve do vrata, kako se ne bi vidjeli tragovi i prijelazi. Isprobajte kvalitetnu spužvicu za puder po povoljnoj cijeni poput one od Dermacola.

kako-nanijeti-puder

Nanošenje pudera prstima

Nanošenje pudera prstima je varijanta za hitne slučajeve, zato što prsti upijaju sam proizvod. A dodatno kada koristimo prste da nanesemo puder, oni često pomiču i razmazuju donje slojeve pudera. Tapkanje i utiskivanje pudera u kožu je jedini pravilan način nanošenja prstima!

Fiksiranje pudera kako bi potrajao

Na kraju, lagano setirajte puder s puderom u prahu ili kamenu (a zatim nanesite i bronzer ili rumenilo, ovisno o tome što volite i koje je godišnje doba), a po želji možete nanijeti i sprej za fiksiranje. Ovo je „must have” za večernju šminku. Što kažete za Maybelline SuperStay 24 H?

P.S. Tek počinjete i niste sigurni kakav i koji puder odabrati? Bez brige, dovoljno je pogledati naše prethodne članke Kako odabrati odgovarajuću nijansu pudera na temelju podtona i Kako odabrati puder prema dobi i tipu kože.