Parfemi s mošusom

Najprodavaniji

Obavijte se mirisom, koji je nekada bio privilegija bogataša i plemića

Mošus je jedan od najstarijih životinjskih mirisnih sastojaka, a u svijetu parfema je sve češći i omiljeniji. Miris mošusa ima pozitivne učinke na psihu, opušta, donosi uzbuđenje i dobro raspoloženje, a u medicini i aromaterapiji vrlo brzo je pronašao svoje mjesto. Smatra se i veoma jakim afrodizijakom.

Mošus dodaje senzualnost i nježnost mirisnim kompozicijama, a zahvaljujući svojoj odličnoj osobini fiksiranja, kojom se produljuje miris parfema na koži, u malim količinama nalazi se u gotovo svakom parfemu. Zahvaljujući svojem tipičnom mirisu čistoće, dodaje se u sapune i u dječje pudere.

Karakteristike mošus mirisa:

Miris mošusa nosi etiketu mirisa čistoće. Vrlo je intenzivan, senzualan, sladak i puderast, a može imati i pikantnije i drvenaste podnote.

Kako se dobiva mošus:

Marco Polo otkrio je prirodni mošus na svojim putovanjima po Kašmiru. Mošus je životinjski proizvod koji iz žlijezda izlučuju mužjaci mošusnih jelena, i to uglavnom u razdoblju parenja. Prirodni mošus je veoma skup, čak je dragocjeniji od zlata, ali proizvodnja životinjskog mošusa u potpunosti je zabranjena 1979. godine. Mošusni jelen danas je zaštićena vrsta, a prirodni mošus zamijenjen je umjetnim.

Osim sintetički proizvedenog mošusa, u proizvodnji parfema koristi se i mošus biljnog podrijetla, koji je istog mirisa kao pravi mošus. Najviše upotrebljavane biljke su ljekovita anđelika, abelmošus i majmunov cvijet.

U tradiciji arapskog svijeta, esencija mošusa dodaje se u zidove džamija kako bi imale predivan miris svaki put kada ih obasja sunce. Miris mošusa očarao je cijeli svijet, a znanstvenici i dalje razvijaju nove esencije mošusa radi još intenzivnijeg doživljaja ovog privlačnog, životinjskog mirisnog sastojka. Pronađite svoj jedinstveni parfem na bazi mošus na notino.hr!