Skip to main content

Kamen plovućac za noge

Kamen plovućac za noge
Najprodavaniji

Redovito koristite plavac za pete i uživajte u savršeno glatkim stopalima bez tvrde kože. Gruba površina plovućca omekšat će kožu na petama, laktovima i drugim dijelovima tijela na kojima je koža sklona hrapavljenju.

Kako koristiti kamen plovućac

  1. Najprije omekšajte tvrdu kožu u toploj vodi.
  2. Namočite plovućac u vodi pa njime nježno prelazite preko tvrde kože koju želite odstraniti. Dobro natopljena koža lako će se oljuštiti, ostavljajući iza sebe mladu, meku kožu. Plovućac ne morate pritiskati, dovoljno je njime nježno prelaziti po koži.
  3. Nakon nekoliko trenutaka isperite kožu pa nastavite s tretmanom sve dok ne budete zadovoljni rezultatom.
  4. Ne zaboravite da se i plovućac troši tijekom upotrebe. S vremena na vrijeme ga isperite.
  5. Na kraju osušite kožu ručnikom i nanesite kremu za noge ili kokosovo ulje, koje će se pobrinuti za hidrataciju i dugotrajnu mekoću vaših stopala. 

Kako bi vam plovućac za pete služio što dulje, trebate se za njega dobro brinuti. Nakon svake upotrebe ga očetkajte, na primjer čistom četkicom za zube. Tako ćete s njega ukloniti minijaturne ostatke kože koji se natalože u porama plovućca. Svako toliko ga iskuhajte, kako biste odstranili i posljednje ostatke nečistoće. Prije odlaganja, uvijek ostavite plovućac da se temeljito osuši.

Materijali plovućca za noge

Kamen plavac možete odabrati i prema preferiranom materijalu. Prirodni kamen plavac nastaje od magmatskih stijena, najčešće vulkanskog stakla, koje je vrlo porozno i stoga pogodno za odstranjivanje odumrlog sloja kože. Slične kvalitete je i umjetni plavac, koji vjerno kopira izgled i svojstva prirodnog kamena.

Koji su ostali načini za uklanjanje tvrde kože?

Osim plavca, možete upotrijebiti i čitav niz drugih proizvoda i pomagala. Isprobajte, recimo, piling za noge s mikroperlicama, koje će izmasirati i omekšati vašu kožu, eksfolijacijske čarape ili električnu rašpu za stopala, koja će još brže ukloniti neuglednu kožu s vaših stopala.