Preskočite na glavni sadržaj

Koenzim Q10

Koenzim Q10, ranije poznat i pod nazivom vitamin Q, označava tvar intenzivno žute boje, bez okusa i mirisa. Ovaj neutralni sastojak sličan vitaminima je vrlo važan za stvaranje energije u našim stanicama. Koenzim Q10 se prirodno nalazi u našem tijelu, gdje djeluje kao antioksidans koji štiti stanice kože od preranog starenja i toksina. S godinama proizvodnja prirodnog koenzima Q10 opada (već nakon 20. rođendana) te je stoga vrlo važno redovito opskrbljivati kožu ovim sastojkom, kako nikada ne bi izgubila urođenu elastičnost i mladenački izgled.

 

Svojstva koenzima Q10

Koenzim Q10 djeluje kao snažan antioksidans, štiti stanice kože od djelovanja slobodnih radikala koji nastaju u uvjetima povećanog psihičkog i fizičkog napora, stresa i nezdravog načina života. Osim toga, pomaže održati pravilnu funkciju kože i brzo regenerirati oštećene stanice.

Djelovanje koenzima Q10 na kožu

  • Služi kao prevencija protiv bora te sprječava prerano starenje kože.
  • Potiče regeneraciju stanica kože i stvaranje kolagena i elastina u koži. Na taj način smanjuje vidljivost bora na koži svih dobnih skupina.
  • Koži vraća elastičnost i čvrstoću te pomaže očuvati njezin mladenački izgled.
  • Pomaže kod problema s ekcemima i upalama te potiče pravilne funkcije kože.

Proizvodi s koenzimom Q10

Koncentracija koenzima Q10 u našim tkivima s godinama brzo opada pa bi njegovo nadomještanje trebalo postati dijelom redovite njege naše kože. Međutim, imajte na umu da dugoročno prekomjerno korištenje proizvoda s koenzimom Q10 može usporiti njegovo prirodno stvaranje u tijelu. Stoga je vrlo važno izabrati odgovarajuće proizvode prilagođene vašoj dobi i stanju kože.

Serumi, maske i kreme za lice s koenzimom Q10 potiču regeneraciju kože, zaglađuju je i vraćaju joj svježinu i sjaj. Koenzim je pogodan za sve tipove kože te ga vrlo dobro podnosi i osjetljiva koža, budući da se radi o tvari koja je prirodni dio našeg tijela.

Koenzim Q10 je nezamjenjiv pomoćnik u njezi kože, pa u kupaonici obavezno pronađite mjesto za proizvode koji ga sadrže. U ponudi na notino.hr ćete naći čitav niz proizvoda koji će nježno njegovati kožu vašeg lica i tijela, bilo da tek započinjete borbu protiv bora, ili ste već iskusni i točno znate što je vašoj zreloj koži potrebno.

cijeli tekst sakriti tekst