Glikolna kiselina

Najprodavaniji

Glikolna kiselina u kozmetici: toneri, serumi, kreme

Glikolna kiselina (eng. „glycolic acid”) je najjednostavnija AHA kiselina koja se u prirodi nalazi u voću i biljkama od kojih dobivamo šećer (šećerna trska). Zahvaljujući malim molekulama, vrlo lako prodire u kožu, što je čini najčešće korištenom hidroksilnom kiselinom u proizvodima za njegu lica. Glikolna kiselina se većinom koristi kao kemijski piling u dermatološkim proizvodima i kozmetičkim proizvodima za kućnu upotrebu. Među njezina izvanredna svojstva spada zaglađivanje bora i ožiljaka od akni te cjelokupno poboljšanje izgleda kože. Koristi se i za izbjeljivanje pigmenata kod hiperpigmentacije i drugih kožnih problema.

Karakteristike glikolne kiseline

Glikolna kiselina smanjuje nakupljanje stanica u koži i tako sprječava stvaranje rožnatih slojeva. Uz to, ovaj prirodni kemijski piling veže na stanice veliku količinu vode pa koža nakon nanošenja ostaje meka i savršeno hidratizirana.

Učinci glikolne kiseline na kožu

  • Obnavlja i hidratizira kožu lica te ujednačava ten.
  • Zaglađuje bore, potiče sintezu kolagena i općenito smanjuje pojavu znakova starenja.
  • Smanjuje vidljivost ožiljaka od akni i pigmentacijskih mrlja.
  • Učinkovita je protiv akni i mitesera, a sužava i pore.
  • Učinkovita je protiv strija. Zahvaljujući svojim eksfolijacijskim učincima, brzo odstranjuje odumrle stanica i poboljšava sveukupnu strukturu kože.

Glikolna kiselina u kozmetici

Učinci svestrane glikolne kiseline su zaista blagotvorni, zato je, osim u kozmetici za lice i tijelo, nalazimo i u preparatima protiv strija, make-upu i proizvodima za njegu kose. Glikolna kiselina ima sveobuhvatno pozitivno djelovanje na kožu lica i uz to je u potpunosti sigurna. Međutim, ako je vaša koža preosjetljiva, prije korištenja proizvoda s glikolnom kiselinom, posavjetujte se sa svojim dermatologom.

Doživite i vi čari nježnog pilinga glikolnom kiselinom! Pouzdajte se u učinke pomlađujuće glikolne kreme, eksfolijacijskog seruma, intenzivne noćne ampule protiv pigmentacijskih mrlja ili tonera s glikolnom kiselinom protiv akni i uživajte u divno mekom, čistom i ujednačenom licu.

Zaintrigirale su vas činjenice o glikolnoj kiselini? Upoznajte i druge kozmetičke sastojke, poput ulja čajevca ili vitamina E.