Kožica oko noktiju

Najprodavaniji

Kako njegovati kožicu oko noktiju

Kožica oko noktiju je tu da zaštiti vaš nokat, međutim, ako je dugoročno zanemarite, može napraviti više štete nego koristi. Osim što bespotrebno skraćuje nokatnu ploču, može smanjiti apsorpciju hranjivih tvari u nokat. Pravilna njega kožice oko noktiju, koja je zaista jednostavna, sve će to spriječiti.

Pravilna njega kožice oko noktiju

  • Put do prekrasnih noktiju započinje već kod pranja ruku. Birajte sapune koji ne isušuju ruke i nakon svakog pranja na ruke nanesite kremu.
  • Krema za ruke bi trebala uvijek biti na polici u vašoj kupaonici i u vašoj torbici. Ako vas brinu mogući ostatci masnoće na rukama, odaberite kremu koja se lako i brzo upija. Probleme s kožicom oko noktiju riješit će krema za kožicu oko noktiju, koja će vam pružiti ciljanu njegu.
  • Zima je kritično razdoblje tijekom kojeg je koža podložna bržem isušivanju, zbog čega osobito pati kožica oko noktiju. Stoga nosite rukavice i, s vremena na vrijeme, pružite svojim rukama intenzivnu hranjivu njegu. U tome će vam najbolje pomoći obnavljajući serum ili ulje za kožicu oko noktiju, koje će vam pružiti potrebnu hidrataciju, a može djelovati i tijekom noći. Isto tako možete na ruke nanijeti bogatiji sloj kreme pa na njih navući pamučne rukavice. Ujutro će vaša koža biti savršeno meka i obnovljena.

Kako odstraniti kožicu oko noktiju

Njega i oblikovanje kožice oko noktiju trebala bi biti uobičajen korak svake vaše kućne manikure. Međutim, vaš glavni zadatak nije uklanjanje kožice oko noktiju, nego njezino usmjerivanje.

  • Najprije skinite lak i očistite nokte pa nanesite omekšivač kožice oko noktiju. Na kožicu jednostavno nanesite nekoliko kapi gela za omekšavanje, ostavite ga neko vrijeme da djeluje pa posegnite za pogurivačem. Izvrstan izbor su drveni pogurivači kožice oko noktiju, ali možete upotrijebiti i zakošeni vrh koji se nalazi na jednom kraju odstranjivača kožice za nokte.
  • Budite pažljivi i polagano napredujte kako biste izbjegli bolne ozljede i druge neugodnosti.

Mala kliješta i odstranjivač kožice oko noktiju

Ovi alati nipošto nisu namijenjeni uklanjanju žive kožice, tako da ih možda uopće nećete trebati ako pravilno i redovito njegujete nokte.

  • Međutim, odličan su izbor ako se želite riješiti odumrle i suvišne kožice koja kvari cjelokupan izgled nokta.
  • Rad s njima je vrlo precizan i čist, a izrađeni su od otpornog, nehrđajućeg čelika.

Tajna prekrasnih noktiju nije samo u lijepoj nijansi laka za nokte, nego i u rukama njegovanim kremama, uljima, balzamima i serumima za nokte i kožicu oko noktiju. Dopunite svoju rutinu njege ruku proizvodima za njegu i oblikovanje kožice oko noktiju kako bi vaši nokti zasjali u punom sjaju.