Strugalica za jezik

Strugalica za jezik
Filter
Cijena

do

Za koga?

Strugalice za čišćenje jezika

Oslobodite se plaka s jezika i uživajte u svježem dahu! Uz četkicu za zube, vodicu za usta i zubni konac, koristite i strugalicu za jezik s kojom ćete ukloniti plak s jezika i spriječiti nastanak bakterija.

Zašto treba koristiti strugalicu za jezik?

Tijekom dana se na površini jezika talože i razlažu bakterije koje uzrokuju neugodan zadah. Stoga se, pored pranja zubi i interdentalnog prostora, fokusirajte i na uklanjanje plaka na jeziku. Sat vremena nakon pranja zuba bakterije i plak s jezika počinju se lijepiti za zubnu caklinu.

Plak na jeziku je najvidljiviji ujutro nakon buđenja. Noću, dok spavate, toksini iz tijela izlučuju se na površinu jezika. Zato ujutro, kada se probudite, na jeziku možete vidjeti bijeli plak. Kako biste spriječili vraćanje ovih toksina u tijelo, npr. dok jedete, odmah nakon buđenja očistite jezik pomoću strugalice za jezik.

Kako se osloboditi plaka na jeziku?

Upotreba strugalice za jezik je vrlo jednostavna. Strugalicom pređite preko jezika odostraga prema naprijed. Čim dođete do vrha jezika, strugalicu isperite vodom i ponovite proceduru sve dok jezik ne bude savršeno čist.

Na notino.hr naći ćete gumene i plastične strugalice za jezik koje će pouzdano ukloniti višak plaka s jezika. Svaka strugalica uvijek uklanja bakterije s površine jezika učinkovitije od same četkice za zube. Koristite strugalicu za jezik Curaprox ili G.U.M barem dva puta tjedno prije samog pranja zuba. Ne zaboravite ni na vodicu za usta i uživajte u svježem dahu tijekom cijeloga dana!