Preskočite na glavni sadržaj

Pomoć Ukrajini

Situacija u Ukrajini ljudska je tragedija i mi u Notinu duboko suosjećamo sa svima koji su njome pogođeni. Ovaj rat znatno utječe na živote milijuna ljudi i nije nam svejedno. Činimo i činit ćemo sve što možemo kako bismo barem malo umanjili njegov utjecaj. 

Kako pomažemo

 • Pokrenuli smo akciju prikupljanja sredstava za češki UNICEF i u nju smo uključili svoje kupce. Tijekom gotovo dva mjeseca u košaricu su prilagali iznos od 4 kuna u čak 26 europskih zemalja. Obećali smo da ćemo udvostručiti svaki prilog i da ćemo 100 % prikupljenih sredstava donirati za pomoć djeci i obiteljima pogođenima ratom u Ukrajini. U sklopu akcije kupci su nam poslali preko 205 000 priloga. Zajedničkim snagama sakupili smo 1 694 753 kuna koje će češki UNICEF upotrijebiti za ciljanu pomoć izravno u Ukrajini
 • „Dvostruko daje tko brzo daje – to pogotovo vrijedi u krizama. Iznimno cijenimo pomoć koju tvrtka Notino pruža djeci pogođenoj sukobom u Ukrajini. Angažiranje klijenata i udvostručenje prikupljenog iznosa omogućuje svima onima koji i na daljinu znaju suosjećati s potrebitima da daju svoj doprinos. Ova suradnja s češkom tvrtkom koja poput UNICEF-a djeluje na međunarodnom planu izuzetno nam je draga i dragocjena. Donirani iznos omogućit će nam da osiguramo pitku vodu, hranu, tople deke, sklonište i zaštitu djeci kojoj je to trenutno najpotrebnije. Hvala vam”, rekla je Pavla Gomba, izvršna direktorica češkog UNICEF-a.
 • Poslali smo materijalnu pomoć u vrijednosti od 250 000 eura.
 • Odmah smo na ključna mjesta isporučili više od 500 000 proizvoda materijalne pomoći. Dječja hrana, pelene, osnovne higijenske potrepštine i ambalažni materijal pomažu tamo gdje je potrebno: na granici Ukrajine i Slovačke te u bolnicama i centrima u Ukrajini. 
 • Organizirali smo i desetke drugih isporuka (više od 250 000 proizvoda) materijalne pomoći koje šaljemo na granice, ali i izravno u Ukrajinu.

Ali to nije sve

 • Situacija utječe i na naše ukrajinske kolege. Pružili smo im podršku u skladu s njihovim individualnim potrebama i osigurali smještaj za njihove obitelji. Sa svima smo u kontaktu i nudimo selidbe ili moguće oblike individualne pomoći njima i njihovim bližnjima.
 • Pružamo prijevoz od granice s Ukrajinom. Prvi automobili krenuli su već 26. i 27. 2., kada smo poslali i prve pošiljke humanitarne pomoći.
 • Osigurali smo smještaj i osnovne potrepštine desecima obitelji. I dalje im nastavljamo pomagati.
 • Otvorili smo transparentni račun za pomoć našim kolegama na koji mogu uplaćivati svi naši zaposlenici. Notino utrostručuje svaku donaciju.
 • I dalje pripremamo materijalnu pomoć. Pratimo situaciju i zajedno s ukrajinskim konzulatima i neprofitnim organizacijama planiramo nastaviti prikupljati pomoć. 
 • Pomažemo lokalnim organizacijama u Češkoj koje osiguravaju boravak, smještaj i sigurnost svima kojima je to potrebno.

Drago nam je što uz ovaj težak trenutak držimo zajedno i hvala vam što pomažete s nama.