Oud parfemi

Preporučujemo

Oud parfemi | Oud mirisi

Zakoračite u svijet parfema sa znakom dalekog Istoka! Oud parfemi su slatki, izbalansirani i vrlo tajanstveni, a njihove opojne kompozicije poznate su po originalnosti i luksuzu. Oud potiče od najdragocjenijeg drveta na svijetu, starog čak 300 godina, a njegovo aromatično ulje ima kulturno i religiozno značenje još od doba starih civilizacija. Veliki značaj ima ne samo među parfemima, već i kao pomoć pri meditaciji i stvaranju duševnog mira.

Karakteristike oud mirisa:

Oud miris je mističan, bogat, s notama mošusa, tamjana, dima, gorkog meda i mrvljene metvice.

Kako se dobiva oud miris:

Tekuće eterično ulje dobiva se od dragocjenog drveta Aquilaria ili agar. U trenu kada drvo napadne parazitska plijesan, ono se brani tako što stvara ugodnu mirisnu smolu. Pomoću destilacije vodenom parom od smole se dobiva vrlo cijenjeno oud ulje koje potom još neko vrijeme dozrijeva u bačvama.

Oud se često zove i „tekuće zlato” budući da najkvalitetnije oud ulje košta više i od samog zlata. Prepustite se luksuznom, animalnom mirisu dalekog Istoka i pronađite svoj oud parfem! Okružite se luksuznim, opojnim mirisom. Pronađite i vi svoj oud miris na notino.hr!