Podbradnici

Kako izabrati podbradnik

Spriječite prljanje odjeće vaše bebe. Bez podbradnika je hranjenje beba nezamislivo. Dječji podbradnici namijenjeni su novorođenčadi, dojenčadi i bebama, a izrađuju se od različitih materijala i dostupni su u različitim oblicima i bojama. Neki se podbradnici mogu čak prati u perilicama posuđa, a neki su odlični za putovanja. Izaberite onaj koji će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Vrste podbradnika

  • Podbradnik od tkanine vrlo je ugodan za nošenje, lagan je i prati pokrete djeteta. Ovakvi su podbradnici najčešće izrađeni od frotira, pamuka ili bambusa, a nakon upotrebe mogu se prati u perilici rublja.
  • Plastični podbradnik izrađen je od tanke, ali otporne plastike, a nakon upotrebe dovoljno ga je isprati ili obrisati. Ovakav je podbradnik nepromočiv i, zahvaljujući jednostavnom održavanju, dugo ostaje u iznimno dobrom stanju.
  • Silikonski podbradnik iznimno je ugodan za nošenje. Izrađen je od iznimno otpornog silikona, stoga ga nakon upotrebe možete oprati i u perilici posuđa.
  • Papirnati podbradnik odlična je alternativa za putovanja. Ovaj jednokratni podbradnik izrađen je od svilenog papira ili netkanog tekstila, koji se nakon upotrebe mogu baciti u smeće. Praktično pakiranje sadrži više komada i savršeno je za svaku torbicu ili kolica.

Oblici podbradnika

Podbradnici za bebe razlikuju se oblikom i vrstom kopčanja. Podbradnici se mogu kopčati na gumb i rastu zajedno s djetetom, a mogu se i vezati ili kopčati na čičak, koji je karakterističan za klasične podbradnike.

  • Klasični podbradnik je pogodan za najmanju dojenčad i lako ga možete upotrijebiti i za brisanje sline. Vrlo je praktičan i ne zauzima puno mjesta na putovanjima. Na notino.hr možete pronaći podbradnik za bebe i za djecu staru nekoliko mjeseci.
  • Podbradnik s džepićem ili koritom je pogodan za djecu stariju od pet mjeseci i nezaobilazan je ukoliko započinjete s dohranom djeteta. Podbradnik s džepićem skuplja komade hrane ili kašice koji padaju i na taj način sprječava njihovo padanje ispod stola ili na djetetove noge.
  • Podbradnik s rukavima je odličan izbor ako dijete pokušava jesti samo, a odličan je i za nošenje prilikom kreativnih aktivnosti.

Bilo da vaše dijete tek počinje s dohranom ili već pokušava jesti samo, izaberite mu praktičan silikonski podbradnik s džepićem ili koritom, koji će vam biti odlično pomagalo u hranjenju i uštedjeti vam vrijeme prilikom pranja dječje odjeće. Klasični podbradnik ili jednokratni podbradnici odlični su za svaku torbu i za putovanja. Na notino.hr možete pronaći sve što vam treba.