Pčelinji vosak

Najprodavaniji

Pčelinji vosak u kozmetici

Pčelinji vosak (eng. „beeswax”) ili Cera Alba je voštana masa žute boje koja nastaje u tijelu pčela kao posljedica metaboličkih procesa pretvorbe peludi u med. Zahvaljujući svojoj svestranosti, pčelinji med pronalazi zaista široku primjenu u kozmetičkoj industriji. Na koži lica stvara zaštitni sloj koji sprječava gubitak vode i istovremeno štiti lice od nepovoljnih vanjskih utjecaja. Pčelinji vosak se koristi i kao zgušnjivač i emulgator (omogućuje spajanje vodene i uljne faze). Nezamjenjiv je u proizvodnji bogatih, hranjivih krema, balzama i ruževa za usne te voskova za depilaciju.

Karakteristike pčelinjeg voska

Pčelinji vosak ima sposobnost stvaranja vodootpornog zaštitnog sloja koji se dugo zadržava na koži i postupno je hrani, umiruje i omekšava. Zbog svojih obnavljajućih učinaka, vrlo je traženo pomagalo u borbi protiv akni i umirivanju alergijskih reakcija na koži.

Učinci pčelinjeg voska na kožu i usne

  • Hrani i omekšava kožu usana i cijelog tijela, istovremeno sprječavajući dehidraciju kože.
  • Ima umirujuće djelovanje i ubrzava regeneraciju kože.
  • Štiti kožu i sprječava njezino oštećivanje.

Učinci pčelinjeg voska na kosu

  • Učinkovito hidratizira i, zahvaljujući zaštitnom sloju, sprječava daljnji gubitak vlage iz kose.
  • Učvršćuje vlakna kose i zaglađuje njihovu površinu cijelom duljinom.
  • Vraća kosi blistav sjaj, elastičnost i vitalnost.

Pčelinji vosak u kozmetici

Blagotvorne učinke kozmetike s pčelinjim voskom poznavali su i koristili u davnim vremenima i 2000 godina pr. n. e. Suvremena dermatologija ponovno posvećuje više pažnje djelovanju pčelinjih proizvoda u brizi za žensku ljepotu i zdravlje. Pčelinji vosak izuzetno pozitivno djeluje na kožu lica i može se koristiti i na najosjetljivijoj koži svake dobi. Oprez je potreban samo kod osoba koje su alergične na pčelinje proizvode.

Isprobajte i vi popularni balzam za usne s pčelinjim voskom zahvaljujući kojem neće popucati ni u najhladnijim danima. Ruž s pčelinjim voskom neće samo obojiti vaše usne, nego će ih i nahraniti jednako dobro kao balzami. Serumi i kreme za lice s pčelinjim voskom nježno će hidratizirati vašu kožu, a kreme za ruke s pčelinjim voskom će spriječiti isušivanje vaše kože unatoč čestom pranju ruku.

Otkrijte bogatu ponudu ruževa za usne, krema i balzama s pčelinjim voskom na notino.hr i pružite svojoj koži i kosi mirisnu njegu iz prirode. Za ljubitelje pčelinjih proizvoda nudimo i kozmetiku s propolisom ili medom.

Pčelinji vosak i kozmetički proizvodi koji ga sadrže nisu prikladni za vegane, njima možemo preporučiti proizvode sa shea ili kakao maslacem.