Preskočite na glavni sadržaj

Kamilica

Učinci kamilice na kožu i kosu ne bi stali u samo jednu knjigu, ima renome višenamjenske biljke. Zahvaljujući visokom udjelu ulja i sastavu s više od sto tvari, kamilica umiruje, čisti i obnavlja. I, naravno, prekrasno miriše!

 

Kozmetika s kamilicom je spas za one s osjetljivom i nadraženom kožom. Zapravo, kamilica ublažava crvenilo i svrbež, bilo da je riječ o tijelu, vlasištu ili intimnim dijelovima tijela, gdje uspostavlja ravnotežu pH vrijednosti.

Karakteristike kamilice

Kamilica čisti, umiruje i ubrzava obnovu kože. Bogata je esencijalnim uljima i sadrži preko 100 aktivnih tvari. Stoga se često koristi kao sastojak u kozmetici za kosu i tijelo za osjetljivu kožu. Naći ćete je u uljima od kamilice, kremama, vodama za čišćenje i blago posvjetljujućim šamponima s kamilicom.

Učinci kamilice na lice i kožu

  • Izvrsna je i po mjeri osjetljive kože, stoga je pogodna za djecu i osobe koje pate od ekcema i dermatitisa.
  • Čisti lice i prevenira pojavu akni.
  • Umiruje kožu nakon duljeg boravka na suncu.
  • Ublažava alergijske reakcije.
  • Ubrzava obnovu kože.
  • Donosi olakšanje suhoj i nadraženoj koži sklonoj svrbežu i ublažava crvenilo.
  • Uspostavlja ravnotežu pH vrijednostiu intimnim dijelovima tijela pa umanjuje vjerojatnost nastanka vaginalne mikoze.

Učinci kamilice na kosu

  • Pri redovitom korištenju, prirodno posvjetljuje plavu kosu.
  • Kamilica je bogata eteričnim uljem koje jača slabu kosui daje joj sjaj.
  • Učinkovito ublažava svrbežvlasišta i čisti ga.

Kozmetika s kamilicom

Ulje kamilice ili krema s kamilicom nezamjenjivi su onima koje muče akne ili ekcem. Sadrže aktivne tvari poput ulja, flavonoida, eteričnih ulja i drugih, više od stotinu aktivnih tvari. Kamilica je pogodna za osjetljivu kožu, stoga je i dio dječje kozmetike – primjerice u uljima za kupanje s kamilicom i blagim dječjim gelovima za tuširanje.

Kamilica ima pozitivne učinke na kosu, kožu i ruke, i stoga je sastavni dio raznih kozmetičkih proizvoda. Kreme s kamilicom i ulja izvrsni su za okoloočno područje i crvenilo. Proizvodi se lako nanose i donose trenutno olakšanje od peckanja i svrbeža.

Njega plave kose zahtjeva posebnu njegu, najbolje prirodnu. Možda ste već čuli za posvjetljivanje kose kamilicom. Ovaj tajni pomoćnik plavuša posvjetljuje kosu bez kemijskih sastojaka. Šampon s kamilicom za posvjetljivanje kose bi morao biti u ormariću svake žene svijetle kose.

Pogodnosti koje kamilica donosi su višestruke, međutim, nemojte pretjerivati s korištenjem kozmetičkih proizvoda. Kamilica djeluje protualergijski, ali pri prekomjernom korištenju može i sama izazvati alergijsku reakciju. Stoga se pri korištenju krema, ulja, masti i šampona s kamilicom uvijek rukovodite preporukama proizvođača.

Zanima vas sastav kozmetike? Pročitajte zanimljivosti o aloe veri ili zelenom čaju u kozmetici!

cijeli tekst sakriti tekst