Čari mirisnih svijeća

Svijeće su oduvijek moćan simbol pri raznim ritualima i posebnim dešavanjima. Njihov plamen je već u pogansko doba prikazivao život i njegovu krhkost. Danas ćemo plamen svijeća pronaći u svim prigodama u kojima želimo dočarati posebnu atmosferu, na primjer, u čast praznika Tijelovo ili u vrijeme aktualnog Adventa. Uz svijeće slavimo i rođendane zato što su simbol ispunjenih želja. Vjeruje se da dim nastao puhanjem svjećica nosi naše želje prema zvijezdama.

Čari mirisnih svijeća

Kako miriše Božić?

Pored blagdanskih sitnica, jedan od načina kako se pripremiti za najljepši praznik u godini je i izbor svijeća. Male, velike, okrugle i četvrtaste, mirisne ili bez mirisa, raznih boja, oblika i veličina, svijeće su nezamjenjiv dodatak i dekoracija u svim blagdanskim prigodama. Svijeće od mjesta stanovanja čine dom.

U današnje vrijeme se ne morate osloniti na tradicionalne svijeće u adventnim vijencima. Budite maštoviti u kreiranju svoga vijenca. Neka u željeznom, brončanom, srebrnom i zlatnom tjednu vaš dom uvijek miriše drugačije. Mirisne svijeće, osim moćnog plamena koji pročišćava i umiruje, imaju i terapeutski učinak kroz mirisne esencije.

Radi stvaranja one prave božićne atmosfere, probajte svijeću Bath & Body Works. Warm Vanilla Sugar inspirirat će vas uravnoteženom kombinacijom mirisa vanilije, kokosa, riže i sandalovine s blagim cvjetnim tonovima. Svijeća s nazivom A Thousand Wishes oraspoložit će vas uz kompoziciju sandalovine, šećera, jantara, badema i mošusa. U njenoj toploj esenciji osjetit ćete šampanjac i dunju. Obje svijeće su upakirane u krasne čaše s poklopcem radi lakšeg skladištenja.

Vanilla sugar & A thousand wishes
Mirisne svijeće su i idealan poklon bez obzira na vaš budžet. Dostupne su i niche svijeće kao luksuzna dekoracija. Preporučamo svijeće Byredo ili Diptyque. Probajte na primjer Muguet, prvoklasnu aromatičnu svijeću s mirisom đurđice ili Oranger od Diptyque. Oranger ima prekrasan bogat miris naranče i narančinih listova. Ocijenit ćete ne samo miris, već i vrlo originalan minimalistički dizajn.

Oranger

Ako volite dekoracije s više svijeća, Luminum Candle je luksuzan, a pritom cijenom povoljan izbor. Otkrijte novi, mekani božićni miris sandalovine uz Premium Aromatic Sandalwood, ili Premium Aromatic Vanilla s bogatim kremastim mirisom vanilije. Ove svijeće gore čisto i dugo, zahvaljujući prije svega uporabi kvalitetnih sastojaka u samoj proizvodnji. Zahvaljujući jednostavnom dizajnu mogu se kombinirati i uklapati u dekoracije po vašim maštovitim zamislima. 

Luminum candle

Omiljena božićna klasika su i svjetski poznate svijeće Yankee Candle. Aromu maslaca i vanilije božićnih kolačića nudi svijeća Christmas Cookie, a Red Apple Wreath začinit će cijeli dnevni boravak blagdanskim mirisom slatkih jabuka, cimeta, oraha i đumbira. Tvrtka Yankee Candle u ponudi ima i vosak za aroma lampe. Probajte na primjer miris cimeta i klinčića Sparkling Cinnamon. Yankee Candle nudi i novčano povoljniju varijantu u obliku male svijeće koja će goriti i do 15 sati. Na primjer, mala svijeća noblesnog mirisa Winter Glow evocirat će krasno raspoloženje uz smrznuto lišće na stablima prekrivenim snijegom i rezak hladan zrak.

Ako vam naše lišće nije bilo dovoljno, ostale mirisne radosti za par kuna pronaći ćete evo ovdje.

Mirisne svijeće

Svijeće su jednostavno nezamjenjiv sastavni dio domaćeg uživanja u Božiću. Kakvog mirisa će biti vaš blagdan?