Zvečke za bebe

Slatke zvečke za najmlađe

Istražite svijet veselih zvečki koje će zainteresirati i zabaviti vašu bebu kod kuće i na putu! Šarene dječje zvečke koje ispuštaju različite zvukove doprinose razvoju koordinacije i osjetila mališana već u prvim danima nakon rođenja. Zvečke su izrađene od visokokvalitetnih i izdržljivih materijala te su posebno dizajnirane tako da ih mogu lako zgrabiti i male dječje ruke. Odaberite najbolju zvečku za svoju bebu još danas na notino.hr!

Kako odabrati zvečku za bebu

Zvečke su namijenjene djeci već nakon rođenja, a što je zvečka maštovitija i šarenija, to je zabavnija. Pri odabiru obratite pažnju na veličinu, oblik i materijal zvečke, ali i na dob bebe.

Oblik zvečke

Žive boje i zanimljivi oblici zainteresirat će bebu i u trenucima neprilike. Ipak, birajte zvečke koje vašoj bebi neće biti preteške ni komplicirane za zgrabiti. Klasičnoj zvečki za u ruke možete dodati i druge vrste zvečki:

  • Zvečka za bebe za ruku ili nogu pomaže bebama osvijestiti vlastite pokrete s pomoću zvuka. Ove zvečke izrađene su od mekanog tekstila i upotpunjene zvončićima ili šuškavim papirom. Lako se čičkom pričvršćuju na zapešće ili gležanj. Možete pronaći i zveckajuće čarape.
  • Zvečke za kolica u šarenim oblicima ili s plišanim životinjama na elastičnoj gumici ili na oprugama prekrasan su ukras svakih kolica, a mogu se pričvrstiti i na krevetić ili ležaj.

Naš savjet: I neke kopče za dudu imaju oblik lančića ili perlica, što će spriječiti gubljenje dude.

Materijal zvečke

Pri odabiru zvečke obratite pozornost ne samo na sigurnost materijala, već i na to koliko je kompliciran za održavanje. Neke zvečke možete prati u perilici posuđa, sterilizirati u vrućoj vodi ili prati u perilici rublja.

  • Plastične zvečke imaju različite oblike i površine (izbočine, udubine) koje će olakšati rast zuba. Materijal ne smije sadržavati ftalate, BPA, PVC ni druge štetne tvari.
  • Drvene zvečke za djecu najčešće su u obliku kuglica ili perlica u kombinaciji s drugim materijalima. Obično se koristi savršeno obrađeno drvo voćaka, javora ili hrasta.
  • Tekstilne zvečke su slatki prijatelji u obliku životinja ili balona. Česte su kombinacije plišanih zvečki s drugim materijalima.

Zvečke prema dobi djeteta

  • Zvečka za novorođenče treba imati intenzivne kontrastne boje i ispuštati umirujuće zvukove. Popularni su jednostavni povezani oblici koji potiču razvoj motoričkih sposobnosti.
  • Zvečka za bebu od tri mjeseca ima složeniji oblik i boju te proizvodi različite zvukove. Neke zvečke mogu uključivati ​​i grickalice koje će ublažiti neugodnu bol pri nicanju zubića.

Slatke zvečke za djecu doprinose zdravom razvoju bebe i donose razonodu kod kuće u krevetiću te u kolicima u šetnji. Istražite širok raspon igračaka za djecu i drugih dječjih potrepština i priuštite svojoj bebi najbolju zabavu!