Preskočite na glavni sadržaj

Probiotici

Probiotici su mikroorganizmi, odnosno žive kulture, koje naseljavaju našu kožu i pozitivno utječu na njezino zdravlje. Naša koža je dom milijunima bakterija, virusa i gljivica, koji je štite od štetnih vanjskih utjecaja (zagađenja, štetnih bakterija, UV zračenja itd.). Budemo li se dovoljno brinuli o zaštitnoj funkciji kože i održavali ravnotežu ovih kultura, naša koža neće biti zaštićena samo od slobodnih radikala i štetnih tvari, već će se poboljšati i njezina ukupna kvaliteta, tekstura i hidratacijska sposobnost. Dokazano je, također, da probiotici smanjuju osjetljivost kože na razne alergene.

 

Karakteristike probiotika

Upotreba probiotika u kozmetici je novitet koji je prouzročio pravu revoluciju u njezi kože zahvaljujući blagotvornim učincima koji jačaju cjelokupnu obrambenu sposobnost kože i održavaju ravnotežu mikrobioma (zaštitne barijere kože) te tako jamče dugotrajnu ljepotu i zdravlje kože.

Učinci probiotika na kožu

  • Pozitivno utječu na osjetljivost kože.
  • Održavaju prirodnu zaštitnu barijeru kože.
  • Pomažu obnoviti hidratacijske sposobnosti kože.
  • Sprječavaju nastanak preranih bora i usporavaju starenje kože.
  • Snižavaju pH i održavaju ravnotežu kože.
  • Popravljaju kožnu barijeru i blagotvorno utječu na teksturu kože.
  • Smanjuju aktivnost lojnih žlijezda i bore se protiv akni, crvenila (rozaceja) i popucalih kapilara.

Kozmetika s probioticima

Neravnoteža naše kože manifestira se neugodnim ekcemima, prištićima i povećanom osjetljivošću. Kozmetika s probioticima potiče procese čišćenja kože, a redovitim korištenjem povećavaju se kvaliteta i blistavost kože. Probiotici su pogodni za sve tipove kože, pa tako i za osjetljivu kožu te kožu sklonu upalnim procesima.

Među najboljim probioticima koji se koriste u njezi kože su lizati laktobacila i probiotici iz sojeva bifidobakterija, poput Bifidobacterium longuma. Na notino.hr možete pronaći široku paletu proizvoda s navedenim probioticima. Oni će vam pomoći u borbi s problematičnom i osjetljivom kožom te će se aktivno uključiti u borbu protiv znakova starenja zrele kože.

Čudo zvano probiotici odavno je pokazalo svoje blagotvorne učinke na probavu i imunološki status. Vrijeme je da ovu čudesnu njegu pružimo našoj koži i ojačamo njezinu obrambenu sposobnost, kako bi bila zdrava i zaštićena od štetnih tvari. Pronađite već danas svoju probiotičku kremu, probiotički serum ili sheet masku za čišćenje lica s probioticima na notino.hr i obradujte svoju kožu vojskom blagotvornih bakterija koje će brinuti o vašoj ljepoti.

cijeli tekst sakriti tekst