CALVIN KLEIN

O brandu Calvin Klein

Brand je osnovao Calvin Klein skupa sa svojim poslovnim partnerom, Barryjem Schwartzom, 1968. godine. Osamdesetih godina Calvin Klein je, prišivši svoje ime na zadnji džep hlača, od najobičnijih traperica stvorio dizajnerski detalj za svaki ormar.

Čiste linije i jednostavan stil Calvin Kleina su legendarne. Isto vrijedi i za parfeme Calvin Klein koji su postali antologijski ne samo zbog svoje nezamjenjive mirisne kompozicije, već i zbog savršenog dizajna. Prvi mirisi nastali su krajem 70-ih godina i za mnoge su i danas zrcalom duha desetljeća u kojem su nastali.

Početkom 90-ih godina tržištu su predstavljeni revolucionarni mirisi Obsession i Eternity koji su postali legende i tako definitivno utvrdili poziciju Calvina Kleina u svijetu parfema. Mirisi Calvin Klein nastaju u suradnji s vodećim proizvođačima parfema iz cijeloga svijeta i pod pokroviteljstvom su jedne od najvećih vodećih kozmetičkih kompanija Coty.

cijeli tekst sakriti tekst

Preporučujemo

Kad netko kaže Calvin Kelin...

...što vam prvo padne na pamet? Torbica Calvin Klein? Calvin Klein donje rublje? Ili kultni miris Calvin Klein Euphoria? Svi odgovori su točni.

Brend Calvin Klein obuhvaća širok spektar proizvoda, možda i vašu garderobu, ormar s cipelama ili pak sadržaj vašeg kozmetičkog ormarića. Calvin Klein je globalni lifestyle brend koji predstavlja vrijednosti poput odvažnosti i progresivnih ideala. Njih pretače u senzualnu modu, nerijetko minimalističke estetike, koju nudi svijetu. Brend Calvin Klein je cijelim svojim asortimanom i pod svim okolnostima bezvremenski i moderan, klasičan i provokativan. Ništa od navedenog ne bi se dogodilo da se 19. studenog 1942. u njujorškom Bronxu (SAD) nije rodio Calvin Klein.

Dizajner Calvin Klein prije nego je stekao svjetsku slavu

Osim vlastitog talenta i napornog rada, modni dizajner, a s njim i cijeli Calvin Klein brend, svoj uspjeh jednim dijelom duguje svojim roditeljima. Calvinov otac bio je vlasnik trgovine s namirnicama dok mu je majka prenijela ljubav prema modi i dizajnu kroz svoj posao krojačice. Prvi Calvinovi umjetnički radovi nastali su baš u obliku modnih skica još u vrijeme njegova odrastanja. Svoj talent je nastavio razvijati u srednjoj školi umjetničkog i dizajnerskog usmjerenja, a potvrdio ga je 1963. kad je diplomirao na Državnom sveučilištu u New Yorku.

Kako je rastao brend Calvin Klein

Sljedećih pet godina Calvin Klein je skupljao iskustvo za pokretanje vlastitog posla. Tako je 1968. postala u svijetu mode poznata kao godina u kojoj je Calvin Klein, zajedno sa svojim partnerom Barryjem Schwarzom, osnovao vlastitu tvrtku. Brend su najprije proslavila odjela i kaputi, ali vrlo brzo je postala popularna i zbog svoje kolekcije sportske odjeće.

Calvin Klein odjeća od A do Ž

Calvin Klein je nizao uspjehe još od početka 70-ih godina prošloga stoljeća, a njegov brend je širio portfelj na sve više modnih komada i dodataka. Ženske cipele Calvin Klein, njegove torbice i čizme jako brzo su postale tražena roba, budući da su se klijentice mogle savršeno poistovjetiti s minimalističkim stilom brenda. Širenje se nastavilo i 80-tih kada su slavu stekli donje rublje s našivenim slovima CK te parfemi Calvin Klein koji su za mnoge postali nezaobilazni modni dodaci .

Calvin Klein za svakoga, svaki dan

Calvin Klein predstavlja krovni brend drugih manjih brendova. Calvin Klein Underwear uključuje donje rublje koje u svojim proizvodima i kampanjama igra na provokacije, ali i na vrhunsku kvalitetu. Tako savršenu udobnost ne nude samo bokserice Calvin Klein nego i žensko donje rublje. Brend Calvin Klein Jeans neformalno je lice brenda. Zajednički nazivnik Calvin Klein Jeansa su traperice, a modne detalje ove kolekcije karakterizira prije svega razrađenost i velika pažnja posvećena detaljima. Tu su još i Calvin Klein Performance za aktivne žene i muškarce, pa kupaći kostimi, te obuća i odjeća za djecu.

Parfemi Calvin Klein

Iz svijeta mode u svijet mirisa vodi vrlo kratak put. Upravo zbog toga već dugi niz godina nastaju mirisi s potpisom Calvina Kleina koje obožava čitav svijet. Vrhunska kvaliteta i suradnja s poznatim parfumerima brendu se itekako isplatila, jer posjedovanje parfema Calvin Klein brzo je postalo predmetom čežnje mnogih žena i muškaraca.

Ženski parfemi Calvin Klein

Ženski mirisi Calvin Klein osvajaju osjetila još od 80-tih godina prošlog stoljeća kada je posebnu pozornost stekao začinski orijentalni miris Calvin Klein Obsession. Činjenicu da Calvin Klein stvarno zna napraviti dobar ženski parfem potvrđuje i sam brend sve do danas. Ženska verzija mirisa CK Eternity doživjela je već nekoliko verzija – Calvin Klein Eternity Air, Flame, Intense i Moment, a vjerojatno nema te žene koja ne bi bila oduševljena Calvin Klein Eternity poklon setom.

Svojim očaravajućim mirisom i postojanošću, ali i originalnim dizajnom bočice, od 2005. godine žene osvaja miris Calvin Klein Euphoria. I on ima svog nasljednika u obliku parfemske vode CK Deep Euphoria. Oba mirisa – Euphoria i Deep Euphoria dopunjeni su i laganijom varijantom u obliku toaletne vode Calvin Klein Euphoria koja je idealna za svakodnevno nošenje.

Calvin Klein Beauty i Sheer Beauty proslava su ženske ljepote. Toaletne vode CK One Shock i IN2U zavoljele su nesputane žene koje dopuštaju životu da ih iznenadi.

Muški parfemi Calvin Klein

Muški Calvin Klein parfem jamstvo je elegancije i neprolaznosti te savršen izbor za svakog modernog muškarca. Baš kao i ženski miris CK Obsession, ni muška parfemska voda Calvin Klein Obsession od 80-tih godina ne gubi na privlačnosti i stalni je pratitelj mnogih muškaraca - u tome mu je jako sličan miris CK Eternity.

Upravo ova toaletna voda – Calvin Klein Eternity - postala je legenda muških parfema CK. Eternity for Men originalna je verzija na kojoj su nastali CK Eternity Air for Men i Flame for Men. Calvin Klein Eternity poklon set oduševit će ne samo vjerne obožavatelje ove parfemske vode nego i one koji se s njim još nisu susreli. Ogroman uspjeh damskog mirisa Euphoria potakao je njegova kreatora da stvori toaletnu vodu Euphoria Men, tako ova dva mirisa čine opasno zavodljiv par.

Toaletna voda CK One je za muškarce sinonim svježine koju će u još većoj dozi pronaći u muškim mirisima CK One Shock i CK Free. Ono što je najviše proslavilo CK One su njihove unisex toaletne vode s kojima je Calvin Klein 90-tih napravio pravu malu revoluciju.

Unisex parfemi Calvin Klein

U svijetu toaletnih voda Calvina Kleina prestala je postojati granica između ženskih i muških mirisa, a toaletna voda CK One u tom je trendu bila pionir. Kako bi pokrili širok spektar ukusa, nastali su i drugi Calvin Klein unisex parfemi. CK One Gold i Platinum posebno će cijeniti ljubitelji dragocjenih komada, a CK One Summer savršeno utjelovljuje nesputanost ljeta koja se provlači cijelom kolekcijom ženskih i muških mirisa Calvin Klein. Otkrijte cijelu paletu CK mirisa.