Preskočite na glavni sadržaj

Korektori u boji: Znate li kako ih koristiti?

Pomažu prekriti sve nedostatke: prekrit će nedostatke, a kože će izgledati blistavije i zdravije. Za to je potrebno izabrati pravi korektor i znati kako ga koristiti. Korektore u boji kože i u bojama biste uvijek trebali imati u svojoj kozmetičkoj torbici.

Brzo i lako će prekriti podočnjake, akne, ožiljke i pjegice. Korektori u boji djeluju na principu kontrasta komplementarnih boja, neutralizirajući neželjene nijanse i mrlje na licu. Odaberite korektor koji će najbolje odgovarati vašem problemu ili posegnite za paletom korektora i budite spremni na sve!

Zeleni korektor

Namjena:

Zelena boja je kontrast crvenoj pa savršeno neutralizira sve crvene mrljice na koži. Idealan je za prekrivanje akni, crvenih ožiljaka i popucanih kapilara. Izbjegavajte njegovu primjenu na otvorenim ranama.

Način primjene:

Zeleni korektor nanesite u tankom sloju na problematične dijelove lica. Dobro ga razmažite kako bi se posve stopio s kožom, a zatim puderom ujednačite ten. Time ćete osigurati bolju prekrivenost prištića i ožiljaka.

cijeli tekst sakriti tekst

Ljubičasti korektor

Namjena:

Ljubičasta boja je kontrast žutoj i stoga je idealna za neutraliziranje neželjenih žutih podtonova kože. Divno posvjetljuje kožu i daje joj svjež izgled.

Način primjene:

Nijansu ljubičastog korektora prilagodite boji kože. Svjetliju nijansu odaberite za svijetlu kožu, a intenzivniju nijansu za tamniju. Nanesite malu količinu korektora na kožu i dobro ga utapkajte kistom ili spužvicom. Potom možete nanijeti tekući ili puder u kamenu.

cijeli tekst sakriti tekst

Narančasti korektor

Namjena:

Ovo je najbolji korektor za podočnjake, osobito one tamne s plavkastom nijansom. U malim će količinama dobro poslužiti i za postizanje zdravijeg izgleda beživotne sive kože. Pomiješan s malo zelenog korektora jer će tako odlično prekriti i plavozelene kapilare.

Način primjene:

Narančasti korektor nanesite na podočnjake, temeljito ga utapkajte kako bi se skroz stopio s kožom, a potom ga prekrijte puderom. Odmah ćete izgledati mlađe.

cijeli tekst sakriti tekst

Ružičasti korektor

Namjena:

Ružičasti korektor se koristi za prekrivanje pigmentacijskih mrlja, pjegica i madeža na svijetloj koži. Ružičasta neutralizira zelene tonove pa će izvrsno poslužiti za prekrivanje zelenkastih žilica na licu. Nemojte ga koristiti za prikrivanje nesavršenosti ljubičaste nijanse, jer će ih samo još više naglasiti.

Način primjene:

Postupak je isti kao kod zelenog korektora: nanesite ga isključivo na problematična područja, utapkajte kako bi se potpuno stopio s kožom, a potom ga prekrijte puderom.

cijeli tekst sakriti tekst

Žuti korektor

Namjena:

Posvjetljuje beživotnu i umornu kožu, dajući joj topliji i zdraviji izgled. Savršeno će prekriti ljubičaste podočnjake, modrice i ljubičaste žilice.

Način primjene:

Žuti korektor nanesite na područje ispod očiju od unutarnjeg kuta oka prema van. Ako želite posvijetliti cijelo lice, nanesite tanki sloj korektora ispod pudera. Vaše će lice izgledati odmorno i blistavo.

cijeli tekst sakriti tekst

Bijeli i neutralni korektor

Namjena:

Neutralni korektori, odnosno korektori u boji kože, prekrit će svaki neželjeni prištić, mrljicu i podočnjake nakon neprospavane noći. Bijeli korektor, osim za prekrivanje nedostataka, možete koristiti i kao highlighter za naglašavanje svojih atributa na licu.

Način primjene:

Korektori u boji kože dobro funkcioniraju i samostalno, odnosno bez pudera.

 

Nanesite ga na problematično područje i dobro utapkajte, sve dok se u potpunosti ne stopi s kožom. Za postizanje najboljih i prirodnih rezultata, neutralni korektor kombinirajte s korektorima u boji.

Bijelim korektorom prekrijte podočnjake, a zatim puderom ujednačite ten okoloočnog područja s ostatkom lica. Možete ga nanijeti i u kut unutarnjeg oka, na vrh jagodičnih kostiju, rub nosa, ispod obrva i iznad gornje usne, kako biste posvijetlili i istaknuli ono najbolje na svom licu.

cijeli tekst sakriti tekst