Najbolje pegle za kosu: Kako izabrati pravu?

Najbolje pegle za kosu

 

Dobra pegla za kosu je poput prave prijateljice. Svaki dan vam pomaže naći pravi stil. Nikada vas neće iznevjeriti i uvijek će vam pomoći da budete lijepe. Kako izabrati najbolju peglu za vaš tip kose? Kako ispravno izravnati kosu, a da se ne ošteti?

Kako izabrati peglu za kosu

Prilikom kupnje pegle za kosu u obzir uzmite tehničke parametre. Pročitajte recenzije i odaberite ne samo dizajnerski lijepu, ali i kvalitetnu pegla za kosu. Prije kupnje odgovorite na nekoliko pitanja.

Klasična ili profesionalna pegla za kosu

Hoćete li je koristiti povremeno ili svakodnevno? Što je češće koristite, to je bolje imati profesionalnu peglu koje su blaže prema kosi.

Mokra ili suha kosa

Želite li ravnati suhu ili mokru kosu? Mokro ravnanje kose treba specijalnu „wet“ tehnologiju kako se kosa ne bi uništila.

Za ravnanje ili kovrčanje

Ako želite s njom raditi i kovrče, tada bi vaša pegla za kosu trebala imati uske i duge ploče. Ako pak želite klasično ravnanje kose, odaberite kratke i široke ploče.

Zdrava ili oštećena kosa

Imate li zdravu ili oštećenu kosu? Zdravoj kosi odgovaraju svi tipovi pegli dok oštećena zahtijeva parnu, ionizirajuću ili peglu s ultrazvučnom tehnologijom.

Materijal pegli za kosu

Želite li peglu za kosu od titana, teflona ili keramike? Svaka ploča ima drugačije prednosti. Keramika zagrijava dobro i ravnomjerno. Titan je otporan, a teflon ne uništava kosu. Najbolja je ipak kombinacija ovih materijala. Turmalin se često dodaje kako bi ublažio stvaranje statičkog elektriciteta.

Najbolje pegle za kosu: TOP 5

A koje su za nas u Notinu TOP pegle za kosu? Za vas smo pripremili izbor najboljih.

Pegla za mokru kosu

 

BaByliss pegla za kosu

 

Pegla BaByliss Stylers I-Pro 235 XL Intense Protect ima šest različitih temperatura, a na višima je kosu moguće izravnati u jednom potezu. Keramičke ploče su obložene tankim dijamantnim slojem koji ih štiti od ogrebotina. Ionizacija štiti kosu od dodatnog oštećenja i ublažuje stvaranje statičkog elektriciteta. S njim možete izravnati i mokru kosu što će vam uštediti vrijeme.

Ionska pegla za sve vrste kose

 

Bio Ionic pegla za kosu

 

Ionska pegla za kosu odgovara svim vrstama kose, štiti je od oštećenja (ionska pegla stvara negativne ione koji neutraliziraju štetne katione ‒ smanjuju lomljivost i isušivanje kose). A Bio Ionic OnePass 1,5" je top pegla za kosu i među frizerima je proglašena kao najbrža pegla za kosu! Zagrijava se u 10 sekundi, a sa strane ima poseban Speed Strips za brže ravnanje i veći sjaj kose. Ploče su obogaćene nano-ionskim mineralima, a višu cijenu kompenzira nevjerojatan sjaj kose nakon ravnanja.

Parna pegla za gustu kosu

 

L'Oreal Professionnel Steampod

 

Dok s običnom peglom za kosu trebati kovrčavu, neposlušnu i jaku kosu ravnati i do nekoliko puta, parna pegla će skratiti taj proces. L’Oréal Professionnel Steampod LP7100F0/7PO R je odlična parna pegla za kosu s keramičkim pločama. Njihova širina je samo 2,5 cm što pomaže kod održavanja vlažnosti i sjaja kose. Jačinu pare možete koristiti i za aplikaciju njege za kosu. Keratinski tretmani se najčešće koriste s parnim peglama za kosu, a ovoj je posvećena cijela linija Steampod proizvoda kao i Pro-Keratin tehnologija koja obnavlja kosu.

„Hladna“ ultrazvučna pegla za suhu i oštećenu kosu

 

Brazil Keratin pegla za kosu

 

Brazil Keratin Iron Repair nije klasična pegla za kosu. Ona ne „pegla“ jer ne koristi toplinu. Zahvaljujući svojoj ultrazvučnoj tehnologiji ona pomaže u oporavku kose, a koristiti je možete kako bi dodali boju kosi. Kako? Obojajte kosu, isperite je, prosušite ručnikom i uključite ultrazvučnu peglu za kosu i svaki pramen provucite peglom 3-5 puta. To isto vrijedi i za keratinsku kuru. Na kraju je kosu potrebno osušiti.

Putna pegla za kosu

 

Remington pegla za kosu

 

Ako volite ravnu kosu, za vas je idealna mini pegla za kosu koja će se smjestiti i do torbice! Putna pegla Remington On The Go S2880 ima samon 15 cm, odlično funkcionira na kratkoj kosi ili vrhovima, ali i na dugoj kosi, samo trebate imati više strpljenja. Brzo se zagrijava, a možete je i brzo zapakirati jer ima kućište otporno na toplinu.

Još uvijek niste odabrali? Za druge tipove, pogledajte našu posebnu kategoriju Pegle za kosu!

Kako ispravni izravnati kosu

Budite pažljivi. Uređaji su postavljeni na visokoj temperaturi (do 230 °C, iako se 190 °C smatra idealnim) tako da postoji rizik od opekotine vlasišta, ali i „spaljene“ kose, uši, dekoltea i ruke. Radi svoje sigurnosti odaberite peglu za kosu s drškom od neklizajućeg materijala. S obzirom da nemaju sve pegle dobru zaštitu, nabavite zaštitnu termorukavicu (npr. Cera Styling).

Kako ne biste „spalili“ kosu koristite zaštitne sprejeve za kosu (najmanje opterećuju kosu), kreme ili ulja koja možete nanijeti na raščešljanu kosu prije ravnanja kose, te prilikom kovrčanja ili čestog sušenja kose. Osim što štite kosu, fiksiraju je i dodaju sjaj. Izabrati možete u potkategoriji Toplinska zaštita.

Ne stavljajte lak prije ravnanja kose, samo je dobro raščešljajte. Kada se pegla za kosu ohladi, obrišite je mekom krpom kako bi uklonili ostatke prljavštine i sredstva za styling.

 

Autorica: Ivana P.