Lice

Alaun poslije brijanja

Alaun je najuniverzalnije, a istovremeno prirodno pomagalo. Može zamijeniti dezodorans, vodu poslije brijanja ili pomoć kod uboda insekata. Alaun je mineral koji nastaje oksidacijom prirodnog kalijevog aluminijevog sulfata. Nema mirisa, ne zauzima mnogo mjesta na polici u kupaonici, a jedan komad može vam trajati i godinu dana.

Alaun uvijek navlažite prije upotrebe kako bi se malo rastopio, inače neće biti učinkovit. Nakon upotrebe ga uvijek isperite i ostavite da se osuši.

Alaun poslije brijanja

Čak i ako savršeno rukujete žiletom, svatko od nas se ponekad poreže. S alaunom vas to više ne mora mučiti. Navlažite kožu, na nju prislonite alaun i rana će brže zacijeliti. Na početku ćete osjetiti peckanje dok alaun čisti ranu, ali to će ubrzo prestati.

Alaun protiv znojenja

Iako ne miriše, alaun lako može zamijeniti dezodorans, a uz to ne ostavlja mrlje na odjeći. Djeluje tako da na sebe veže čestice vode, čime neutralizira neugodan miris znoja i istovremeno smanjuje njegovo lučenje.

Alaun za ubode i opekline

Alaun nije dobar samo za brijanje. Za njim možete posegnuti i nakon što vas ubode komarac. Mineral čisti ranu, ublažava bol i eventualne otekline. Ugodno rashlađuje opekline od sunca ili štednjaka.

Alaun ima odlične učinke zatezanja, tako učinkovito pomaže kod niza kožnih problema. Smanjuje i podočnjake te omekšava kožu lica zahvaljujući optimalnom pH.