Grickalice za bebe

Grickalice za bebe
Tješilice
Nema proizvoda koji odgovaraju zadanim kriterijima.
Zvečke
Nema proizvoda koji odgovaraju zadanim kriterijima.
Izabrali ste
  • MAM
Filter
Cijena

do

Najprodavaniji

Grickalice za bebe – olakšanje prilikom rasta zubića i prva igra

U vrijeme kada vašem djetetu počinju rasti prvi zubići, šarene grickalice za bebe zasigurno će vam dobro doći. Grickalica za bebe pomaže umiriti bolne i često upaljene desni, ali i nježno masira i potiče cirkulaciju, što pomaže u ubrzavanju rasta zubića. Veseli dizajn grickalica za bebe potiče osjetilnu percepciju i motoričku koordinaciju, a uz to igra uveseljava dijete. Nudimo vam savjete kako izabrati najbolju grickalicu za vaše dijete.

Vrste grickalica za bebe

Grickalice za bebe razlikuju se po materijalu, dizajnu i podjeli prema dobi djeteta. Prvi kriterij pri izboru grickalice za bebe je oblik koji je jednostavan za držanje – dijete bi grickalicu trebalo bez problema držati i njome rukovati. Osim toga, obratite pozornost na materijal i primjenu grickalice. Neke grickalice za bebe sadrže zvečke koje mogu zabavljati djecu kod kuće i na putovanjima, dok se neke mogu, primjerice, rashladiti u hladnjaku za ublažavanje nadraženosti desni.

Podjela grickalica za bebe prema materijalu

Prilikom kupnje grickalica za bebe isprobajte više različitih materijala – svakoj bebi odgovara nešto drugo.

  • Plastična grickalica za bebe je mekana i nudi različite načine površinske obrade (utore i izbočine), koje nježno masiraju bebine desni. Pri izboru plastične grickalice za bebe uvijek na pakiranju provjerite sadrži li proizvod ftalate, BPA ili ostale štetne tvari.
  • Drvena grickalica za bebe ima glatku obradu i iznimno je sigurna. Najčešće se za izradu upotrebljava hrastovina, javor ili drvo voćaka.
  • Gumena grickalica za bebe koja se može rashladiti idealna je prilikom rasta prvih zubića. Grickalica koja se može rashladiti izrađena je od kvalitetnog mekanog materijala i napunjena je mikrobiološkom vodom. Možete je staviti u hladnjak, rashladiti je i ublažiti nadraženost bebinih desni.
  • Silikonska grickalica za bebe izrađena je od sigurnog silikona za primjenu u prehrambenoj industriji.
  • Grickalica za bebe od kaučuka pogodna je za one koji prednost daju prirodnim materijalima, budući da se izrađuju od prirodnog kaučuka, međutim važno je napomenuti da upotreba grickalice za bebe od kaučuka može uzrokovati alergijsku reakciju.

Podjela grickalica za bebe prema dobi djeteta

  • Između drugog i trećeg mjeseca beba počinje hvatati stvari rukama i grickalice sa zvečkama ili drvene grickalice za bebe sa šarenim dijelovima koji se mogu okretati ili mogu proizvoditi zvuk potiču bebu na razvoj koordinacije ruku i očiju. Ova vrsta grickalica za bebe lako će zabaviti vaše dijete i u sljedećim mjesecima.
  • Između četvrtog i osmog mjeseca počinje zahtjevno razdoblje kada najprije niču prednji zubići, a zatim i kutnjaci. Grickalica za rashlađivanje s masažnim dijelovima u ovom je razdoblju najbolji izbor.

Naš savjet: Čim prvi zubići počnu nicati, isprobajte dječju četkicu za zube u obliku navlake za prst, koja je neizostavan dio redovite higijene zubi beba.

Kako čistiti grickalice za bebe

Grickalice za bebe redovito perite toplom vodom i prirodnim sapunom. Neke grickalice za bebe mogu se prati i u perilici posuđa, a mogu se i prokuhavati ili sterilizirati, ovisno o priloženim uputama. Redovitim održavanjem produljit ćete njihov životni vijek.

Umirujuća gel grickalica za bebe koja se može staviti u hladnjak, prirodne drvene grickalice za bebe s veselim perlicama ili tekstilnim elementima ili grickalica za bebe od kaučuka veselog dizajna – izaberite najbolje grickalice za bebe i ostale igračke za bebe još danas!