Pčelinji vosak

Kozmetika i dodaci
Drogerija
Nema proizvoda koji odgovaraju zadanim kriterijima.
Kosa
Nema proizvoda koji odgovaraju zadanim kriterijima.
Lice
Nema proizvoda koji odgovaraju zadanim kriterijima.
Šminka
Nema proizvoda koji odgovaraju zadanim kriterijima.
Izabrali ste
  • Pčelinji vosak
  • Apivita
Filter
Cijena

do

Kolekcija
Ocjene
  •   1

Pčelinji vosak u kozmetici

Pčelinji vosak (eng. „beeswax”) ili Cera Alba je voštana masa žute boje koja nastaje u tijelu pčela kao posljedica metaboličkih procesa pretvorbe peludi u med. Zahvaljujući svojoj svestranosti, pčelinji med pronalazi zaista široku primjenu u kozmetičkoj industriji. Na koži lica stvara zaštitni sloj koji sprječava gubitak vode i istovremeno štiti lice od nepovoljnih vanjskih utjecaja. Pčelinji vosak se koristi i kao zgušnjivač i emulgator (omogućuje spajanje vodene i uljne faze). Nezamjenjiv je u proizvodnji bogatih, hranjivih krema, balzama i ruževa za usne te voskova za depilaciju.

Karakteristike pčelinjeg voska

Pčelinji vosak ima sposobnost stvaranja vodootpornog zaštitnog sloja koji se dugo zadržava na koži i postupno je hrani, umiruje i omekšava. Zbog svojih obnavljajućih učinaka, vrlo je traženo pomagalo u borbi protiv akni i umirivanju alergijskih reakcija na koži.

Učinci pčelinjeg voska na kožu i usne

  • Hrani i omekšava kožu usana i cijelog tijela, istovremeno sprječavajući dehidraciju kože.
  • Ima umirujuće djelovanje i ubrzava regeneraciju kože.
  • Štiti kožu i sprječava njezino oštećivanje.

Učinci pčelinjeg voska na kosu

  • Učinkovito hidratizira i, zahvaljujući zaštitnom sloju, sprječava daljnji gubitak vlage iz kose.
  • Učvršćuje vlakna kose i zaglađuje njihovu površinu cijelom duljinom.
  • Vraća kosi blistav sjaj, elastičnost i vitalnost.

Pčelinji vosak u kozmetici

Blagotvorne učinke kozmetike s pčelinjim voskom poznavali su i koristili u davnim vremenima i 2000 godina pr. n. e. Suvremena dermatologija ponovno posvećuje više pažnje djelovanju pčelinjih proizvoda u brizi za žensku ljepotu i zdravlje. Pčelinji vosak izuzetno pozitivno djeluje na kožu lica i može se koristiti i na najosjetljivijoj koži svake dobi. Oprez je potreban samo kod osoba koje su alergične na pčelinje proizvode.

Isprobajte i vi popularni balzam za usne s pčelinjim voskom zahvaljujući kojem neće popucati ni u najhladnijim danima. Ruž s pčelinjim voskom neće samo obojiti vaše usne, nego će ih i nahraniti jednako dobro kao balzami. Serumi i kreme za lice s pčelinjim voskom nježno će hidratizirati vašu kožu, a kreme za ruke s pčelinjim voskom će spriječiti isušivanje vaše kože unatoč čestom pranju ruku.

Otkrijte bogatu ponudu ruževa za usne, krema i balzama s pčelinjim voskom na notino.hr i pružite svojoj koži i kosi mirisnu njegu iz prirode. Za ljubitelje pčelinjih proizvoda nudimo i kozmetiku s propolisom ili medom.

Pčelinji vosak i kozmetički proizvodi koji ga sadrže nisu prikladni za vegane, njima možemo preporučiti proizvode sa shea ili kakao maslacem.

cijeli tekst sakriti tekst