Kistovi za sjenila za oči

Najprodavaniji

Kistovi i spužvice za šminkanje

Kozmetički kist je savršeno pomagalo! Otkrijte sve vrste kistova za šminkanje i praktičnih spužvica za puder i olakšajte si šminkanje. Zahvaljujući profesionalnom kistu, vaša će šminka uvijek izgledati savršeno.

Sintetički u odnosu na prirodne kistove za šminkanje

U pitanju nije kvaliteta, već za koju vrstu proizvoda su koji kistovi pogodniji.

  • Prirodni kistovi za šminkanje namijenjeni su uglavnom za puderaste proizvode (pudere u prahu, rumenila, sjenila za oči).
  • Sintetički kistovi za šminkanje praktičniji su za nanošenje kremastijih proizvoda (ruževa i tekućih sjenila za oči).

Vrste kistova za šminkanje:

Kist za tekući puder

Kist za tekući puder prepoznat ćete po gusto raspoređenim vlaknima, koja mogu biti ravno odrezana ili nakošena. Ako koristite korektor, radije upotrijebite manji kist za korektor s kosim vrhom. Tako ćete proizvod lako nanijeti upravo tamo gdje trebate.

Kist za puder u prahu

Okrugli kist s gusto raspoređenim vlaknima idealan je za nanošenje pudera u prahu. Kist za puder u prahu u pravilu ima dulju dršku, ali postoje i tzv. kabuki kistovi s kratkom drškom. Kabuki kist pomoći će vam u postizanju prirodnog izgleda, no pogodan je i za potpuno prekrivanje u samo nekoliko trenutaka.

Kist za sjenila za oči

Kistovi za sjenila su tanki i vrlo mekani. Isplati se posjedovati dva: jedan kosi kist sa što mekšim vlaknima, primjerice za nanošenje highlightera u unutarnji kut oka, a drugi za nanošenje sjenila, koji bi trebao biti nešto širi, za ugodno nanošenje šminke na kapke.

Kist za usne

Dio vaše opreme za šminkanje trebao bi biti i tanki kist za usne s mekanim vlaknima. On će vam pomoći da usne uvijek našminkate precizno, bez izlaženja iz okvira. Vrlo su praktični i kistovi za šminkanje na izvlačenje, koje možete ponijeti i na putovanja.

Kist za obrve

Kist za obrve najčešće je mali, plosnati, kosi kist. Omogućuje precizno ispunjavanje mjesta na kojima nedostaju dlačice, a možete ga upotrijebiti i za nanošenje eyelinera. Često dolazi u paru sa spiralnom četkicom za obrve, koja služi za raščešljavanje i oblikovanje obrva.

Kist za konturiranje

Konturiranje se ponekad čini kao težak posao, ali uz odgovarajući kist ono može biti mačji kašalj. Kist za konturiranje trebao bi imati vrlo gusta i mekana vlakna. Može vam pomoći da suzite nos ili, primjerice, naglasite jagodične kosti.

  • Gusti i blago nakošeni kist za rumenilo oblikovan je tako da bi na obraze mogao nanijeti odgovarajuću količinu rumenila i ostaviti nježan, prirodan efekt.
  • Plosnati, lepezasti kist za highlighter idealan je za posvjetljivanje jagodičnih kostiju. Tanji kist za highlighter sa zaobljenim vrhom pobrinut će se pak i za detaljnije zadatke.
  • Kist za bronzer obično je blago nakošen, kao i kist za rumenilo, no postoje i ravni kistovi te gusti sa zaobljenim vrhom. Koji izabrati – to ovisi o vašim željama i potrebama.

Čišćenje kistova za šminkanje

Na kistovima za šminkanje skupljaju se nečistoće i ulja i, ako ih ne čistite, rezultat može biti problematična koža lica. A kako se čiste kistovi za šminkanje? Najjednostavniji način je upotreba proizvoda za čišćenje kistova za šminkanje.

Kistove isperite vodom, najbolje nakon svakog šminkanja, a najmanje jednom tjedno. Držite ih tako da vlakna budu okrenuta prema dolje, kako voda ne bi doprla do drške. Ispirite tako dugo dok voda, koja se slijeva iz kistova, ne bude čista.

Izaberite profesionalne kistove za šminkanje za oči, lice i usne, omiljene spužvice za puder i povoljne setove kistova za šminkanje. Kod nas vas čekaju samo kvalitetni kistovi za šminkanje od provjerenih brandova.