TOP sastojci za prehranu i hidrataciju kože

TOP sastojci za hidrataciju kože

Tajna zdravog izgleda i blistave kože je u pravilnoj prehrani i hidrataciji. O svom tijelu vodite računa tako što koristite uravnoteženu prehranu bogatu antioksidantima. Dajte onda i svojoj koži da nešto „pregrize”. Zahvaljujući hidrataciji koža će biti dovoljno prokrvljena i bolje će se čuvati od okolnih utjecaja. Ne morate posezati za hidroliftingom. Dovoljno je da izaberete proizvode preporučene od strane dermatologa koji sadrže učinkovite hidratantne tvari veoma hranjive za vašu kožu. Ako uz ovo ne zaboravljate ni na redovno unošenje tekućina, lijepa i mladenačka koža je zajamčena!

Betain

Ova biljna aminokiselina, poznata i pod nazivom glicin, veže na sebe vlažnost koju potom zadržava u koži. Pomaže koži u aktiviranju mehanizma za samohidrataciju, poboljšava njenu teksturu i štiti je od mehaničkih oštećenja. Zahvaljujući protuupalnim i umirujućim učincima, betain je pogodan i za vrlo osjetljivu kožu. Naći ćete ga u proizvodu La Roche-Posay Toleriane, umirujućoj emulziji za uklanjanje make-upa za netolerantnu kožu lica.

Shea maslac

Shea maslac, poznat i pod nazivom karite maslac, biljna je masnoća koja sadrži pregršt važnih vitamina s izvanrednim hidratantnim učincima. Navodno je za njegovu tajnu znala još i kraljica Kleopatra, koja ga je dobijala iz svetog drveta shea. Vitamin E iz shea maslaca štiti kožu, a vitamin A ju regenerira i zateže. Esencijalne masne kiseline vitamina F pomažu u borbi s aknama, pomažu obnavljanju kože, a vitamin K povećava elastičnost epiderme i smanjuje oticanja. Karite maslac kožu umiruje, sprječava gubitak vlažnosti, pruža elastičnost i glatkoću. Nemojte se bojati kupanja i isušivanja kože. Za kupanje predlažemo omekšavajuće ulje za relipidaciju protiv nadraženosti La Roche-Posay Lipikar.

 

Shea maslac

Niacinamid

Niacinamid je vitamin iz skupine B, konkretnije B3. Ova tvar povećava razinu kolagena, masnih kiselina i ceramida u epidermi, čime kožu štiti od štetnih tvari i slobodnih radikala. Sprječava gubitak vode iz epiderme, a u isto vrijeme, smanjuje njenu masnoću čime se učinkovito bori protiv akni. B3 je također učinkovit i za pigmentne mrlje, djeluje protuupalno i veoma je nježan za kožu. Hidratantna maska za lice Vichy Mineral Masks pružit će vam dovoljan udio niacinamida.

Urea

Karbamid ili mokraćna kiselina poznata je po svom hidratantnom i izrazito omekšavajućem učinku. U dermokozmetici je sintetički proizvedena urea u veoma širokoj uporabi zato što ubrzava upijanje ostalih učinkovitih tvari. Poput glicina, ona na sebe veže vodu i obnavlja elastičnost i mekoću kože. Ima izuzetne dezinfekcijske sposobnosti i smanjuje utjecaj alergena na kožu te je zato odličan pomoćnik u liječenju atopije. Naš omiljeni preparat s ureom je Uriage Eau Thermale, svilenkasto mlijeko za tijelo za suhu i osjetljivu kožu.

 

Karagenan

Karagenan

Morske alge pročišćavaju ne samo naš organizam, već i našu kožu. U dermokozmetici se koriste zahvaljujući svojim antioksidacijskim, regenerativnim i protuupalnim učincima. Poput uree, uspijevaju da na sebe vežu druge aktivne tvari i "pomažu" im prilikom upijanja. Karagenan, koji se dobiva od crvenih morskih algi i irske mahovine, učinkovito hidratizira kožu. Priuštite koži dozu antioksidanata koristeći intenzivni hidratantni serum Aqualia Thermal.