Top parfemi za 2018. godinu

TOP parfemi u 2018.

Donosimo vam vruće vijesti iz svijeta parfema. Znamo kakve će trendove donijeti sljedeća godina i s čime je sada „in” eksperimentirati!

Kako miriše 2018. godina

U nekoliko posljednjih godina, iz različitih kutova svijeta modne i kozmetičke industrije sve je jači glas individualnosti. Dakle, glavni trend današnjice je biti svoj – neuobičajen, jedinstven, originalan. Potreba za skupim parfemom konkretnog branda koji je baš u modi se lagano gubi, pažnja je ponovo usmjerena na onoga tko miris nosi.

Imajte na umu da ono što miris čini lijepim nije samo miris sam. Na prvom mjestu, to je vaše osobito stanje kože. To je vaš jedinstveni način kretanja te kako i kamo parfem nanosite. Pssst – tko kaže da ne možete miješati dva parfema i tako kreirati svoju jedinstvenu formulu?

Dakle, koje su to glavne note za najbolje parfeme 2018.?

Lavanda

Lavandu u 2018. godini čeka ponovno rođenje. Kolekcije s modnih pista u ljubičastim su nijansama. Tom Ford je na reviji pokazao hlače u nijansi pastelne lavande i ljubičaste metalik ukrase na jaknama. Pri pogledu na novu kolekciju ispred nas su krasna polja lavande koja odišu mirom i spokojem. Najomiljeniji parfemi s lavandom trenutno su Jean Paul Gaultier Le Male for him, gdje se miris lavande miješa s metvicom i cimetom. Žene mogu posegnuti za toaletnom vodom s lavandom Green Tea Lavender od Elisabeth Arden ili za romantičnim mirisom Sarah Jesicca Parker Lovely.

TOP parfemi od lavande

Ljubičica

Već na početku godine možemo slobodno reći da će top parfemi za žene ove sezone sadržavati ljubičicu u kombinaciji sa zemljanom ili drvenastom bazom. Svježa i pozitivna aroma ljubičice povezanu s animalističkom podnotom mošusa i cedrovog drveta možete pronaći recimo u Daisy Eau So Fresh, toaletnoj vodi od Marka Jacobsa. A za ljubitelje luksuza ne smijemo zaboraviti božanstveni i legendarni miris Guerlain Insolence.

Oud

Tekućina proizvedena od dragocjenog drveta agar mirisima pruža toplinu i životnost. Uz to, dodajte i aromu kadulje i dobili ste simfoniju za mirisne stanice. Ova kombinacija češće se koristi u svijećama, ali pronaći ćemo je, na primjer i u prekrasnom mirisu za muškarce Hugo Boss Boss Bottled Oud. Miris drva agar evocira mentalno blagostanje i uspijeva otjerati mračne oblake s obzora. Ako za njega još ne znate, isprobajte Alien Oud Majestueux od Thierry Mugler.

TOP parfemi CK & Hugo Boss

Jasmin i zeleni čaj

Slatki miris jasmina, kao simbol čistoće i snage, bit će jedan od glavnih nota mirisa u sezoni koja dolazi. Čistu aromu jasmina osjetit ćete recimo u minimalističkom mirisu Calvin Klein Beauty gdje se spaja s cedrom i mošusom. I sočan zeleni čaj kao inspiracija Azijom vraća se u središte pozornosti! Luksuzni niche brand Creed ovoj je aromi posvetio parfem Asian Green Tea. Atraktivna i privlačna nota čaja u srcu mirisne kompozicije ukazuje na tradicionalni napitak regije te zaista budi čula.

Uniseks

Ovaj trend je posljednjih godina postao omiljen i pretpostavlja se da će postati još omiljeniji 2018. godine. Uniseks nije samo budućnost mirisa, već i mode. Više o ovom trendu i njegovom pioniru, modnoj kući Calvin Klein možete pročitati ovdje. Umjesto romantične ruže i cvjetnih kompozicija u modi će biti rodna fluidnost u kojoj se kombiniraju tipične muške i ženske note. Isprobajte npr. novi uniseks miris OneSpirit od rappera Majka Spirita.

Dim, smola i smirna

Ne samo u svijetu mirisa za dom, već i u parfemima primjećujemo sve veću omiljenost podnota dima. Dim je simbol veze neba i zemlje, nositelj mirisa, dakle i komunikacije. Tako su, recimo od udisanja mirisnog dima u Japanu napravili pravu ceremoniju pod nazivom kodo. Smirna je vrlo dragocjeni sušeni sok somalijskog drveta istog naziva. Njegov miris je smolasto gorak, težak poput voska i ponekad slatkast poput vanilije. U sastavu je senzualnog parfema Yves Saint Laurent Opium 2009, miris vrijedi isprobati. Iskričav i samouvjeren miris za muškarce Gucci Pour Homme II kombinira smirnu s ljubičicom i duhanom te je zahvaljujući maslinovom drvetu vrlo postojan u svojoj bazi.

Shiso

Shiso ili crna kopriva je japanska verzija koprive. Koristi se ne samo u gastronomiji, već i u proizvodnji mirisa zahvaljujući iskričavo svježoj aromi punoj elektrizirajuće energije. Ovu krasnu aromu možete osjetiti u mirisu Tom Ford Mandarino di Amalfi u kojem ćete između ostalog pronaći kadulju i smolu.

Niche

I što nas još čeka u budućnosti? Miris kreiran točno prema vašem DNK! Trend koji lagano postaje sve rašireniji u području kozmetičke njege, može se primijeniti i u svijetu parfema. Tu su i sve popularniji parfemi sastavljeni od jedne komponente, odnosno mirisi koji imaju samo jednu notu i bivaju povezivani s visokom umjetnosti u području proizvodnje parfema. A vi – već ste probali Molecule 01 ili Molecule 02 od branda Escentric Molecules?

I kao šlag na torti predstavljamo luksuzni miris koji u sebi skriva čak nekoliko trendova! Uniseks kolonjsku vodu Bvlgari Eau Parfumée au Thé Bleu s tonovima lavande, ljubičice i listovima shiso. Zašto praviti kompromise ako možete imati sve 😊?