Top 5 najboljih uvijača za kosu

Uvijači za kosu

Dobar uvijač može na kosi napraviti romantične kovrče, ali i elegantne valove. Kako odabrati onaj pravi, koji će vam omogućiti da iz kuće izađete sa simetričnim i prekrasnim valovima, a ne s neurednom masom neprepoznatljivog oblika? Pomoći ćemo vam s izborom.

Kako odabrati uvijač za kosu

Postoji čitav niz fantastičnih uvijača za kosu i bez problema možete odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Tražite li uvijač za predivne valove, uvijač za kratku kosu, uređaj za kovrčanje ili kombinaciju uvijača i sušila? Savjetovat ćemo vam koji odabrati i predstaviti najbolje uvijače za kosu iz svake kategorije. Najprije odgovorite na nekoliko pitanja.

Želite li male ili velike valove?

Uvijač za oblikovanje sitnih kovrča, i za kratku kosu, ne bi smio imati promjer veći od 1,9 cm. Uvijač većeg promjera bit će idealan za veće valove i dulju kosu.

Naš SAVJET: Ako imate kratku kosu i samo želite veći volumen, bez valova, odaberite uvijač za velike valove.

Imate li tanku ili gustu kosu?

Oštećenoj i tankoj kosi odgovarat će uvijač s keramičkom površinom, a gustoj kosi onaj s površinom od titanija.

Ne zaboravite:

  • Oštećena i tanka kosa ne bi smjela biti izložena temperaturi većoj od 150°C.
  • Tanka kosa može izdržati maksimalno 170°C.
  • Gusta kosa može izdržati temperaturu do 200°C, a neposlušna čak do 240°C.

Početnica ili profesionalka

Ako ste početnica, najlakše ćete kosu uviti automatskim uvijačem, koji će gotovo cijeli posao obaviti umjesto vas i besprijekorno. Ako već imate iskustvo, za vas su idealni klasičan uvijač s kliještima, a za najnaprednije su tu uvijači koničnog oblika s kojima ćete stvoriti prirodne kovrče!

Sad kada ste otkrili koji vam tip odgovara, predstavit ćemo vam proizvode iz naše ponude.

Pet najboljih uvijača za kosu

Automatski uvijač

BaByliss PRO Curling Iron MiraCurl 2665E

Uvijač za kosu s malim motorom sam će oblikovati vašu kosu i javiti kada je oblikovanje gotovo. U njega je potrebno investirati više novca nego u ostale, ali zato ne morate raditi gotovo ništa. Najbolji automatski uvijač za kosu je BaByliss PRO Curling Iron MiraCurl 2665E s keramičkom površinom, koji omogućuje uvijanje u tri različita smjera.

Uvijač s kliještima

Remington Pro Curl Soft CI6325

Među klasičnim uvijačima s kliještima, prema našem iskustvu, najbolji uvijač za kosu je Remington Pro Curl Soft CI6325. Njegov valjak ima univerzalni promjer od 2,5 cm, a površina sadrži kombinaciju keramike i turmalina. Osim toga, opremljen je i ionizacijskom tehnologijom, koja omogućuje glatko klizanje kroz kosu. Ima još jednu prednost - spreman je za korištenje gotovo odmah!

Uvijač za kosu koničnog oblika

Remington Pearl CI95

Remington Pearl CI95 ima ultraglatku keramičku površinu koja u sebi sadrži i prah pravih bisera. Budući se njegov oblik sužava prema vrhu, s njim ćete postići kovrče prirodnog izgleda bez lomljenja i uništavanja kose. Žurite li u izlazak i trebate napraviti frizuru što prije? Za taj slučaj odlična je funkcija Turbo Boost, koja brzo zagrijava uvijač na najveću moguću temperaturu.

Uvijač na vrući zrak

Braun Satin Hair 5 - AS 530

Ovaj tip uređaja za oblikovanje kose kombinira prednosti uvijača i sušila za kosu. Preporučamo vam Braun Satin Hair 5 – AS 530, koji je pogodan za svakodnevno korištenje. Ima integrirani parni sustav, koji će hidratizirati kosu tijekom oblikovanja. Nema šanse da vam ovaj uvijač isuši kosu.

Uvijač za trostruke kovrče

BaByliss Curlers Easy Waves

Hibrid različitih tipova uvijača za kosu BaByliss Curlers Easy Waves ima titanijsko-keramičku površinu kojom ćete, osim raskošnih boemskih valova, bez problema oblikovati i decentnije frizure, poput sitnih valova kakve su nosile glumice iz crno-bijelih filmova tridesetih godina prošlog stoljeća.

Kako pravilno uviti kosu?

  1. Provjerite je li vaša kosa sasvim suha i čista (bez ostataka laka ili gela za kosu i sličnih proizvoda). Ovo pravilo, ne vrijedi koristite uvijač na vrući zrak.
  2. Prije nego što počnete s uvijanjem, na kosu nanesite zaštitni sprej za toplinsko oblikovanje kose.
  3. Najprije uvijte donje pramenove, a gornje kopčom pričvrstite na vrh glave postupno ih oslobađajući kad dođu na red. Zadnje oblikujte prednje pramenove. Pričekajte kratko kako bi se kosa malo „ohladila”. Ako želite, frizuru možete fiksirati lakom za kosu.

Naš SAVJET: Ako želite čvrste, definirane kovrče, podijelite kosu na tanje pramenove. Za opušteniji izgled uvijajte deblje pramenove kose.

 

Autorica: Ivana K.