Što napraviti kako bi miris bio postojaniji

 

 parfem

Muškarci i žene iz cijeloga svijeta stoljećima rješavaju uvijek istu stvar: što napraviti da miris izdrži što dulje? Nema ničeg goreg nego kada vam miris, koji vas je koštao malo bogatstvo i čiju aromatičnu smjesu ste tražili cijelu vječnost, izdrži samo par minuta! 

Ljetna sezona je u punom jeku. Već ste posjetili neki od festivala, bili ste na odmoru? Zadovoljni ste postojanošću svoga parfema? Budimo iskreni – na ovakvim vrućinama uopće nije jednostavno osigurati da vaš omiljeni ljetni miris odmah ne ispari. U velikoj mjeri smo ostavljeni na milost i nemilost samom mirisu, malo se može učiniti da parfem ili kolonjska voda zadrži egzotičnu aromu nakon dugih sati.

 Perfume Last longer

 

Detaljnije smo ispitali industriju proizvodnje parfema kako bismo našli savjete i trikove za postojaniji miris i uštedu na ponovnom nanošenju! Provjerene savjete za postojaniji miris ćete pronaći dolje. Ne oklijevajte i odmah je isprobajte! Nadamo se da ćete, zahvaljujući našim savjetima, mirisati prekrasno tijekom cijelog ljeta i cijele godine!

 Perfume Last longer

Zaboravite na mlijeko za tijelo s mirisom

Možda vam ne bi palo na pamet da mlijeko za tijelo s mirisom, iako veoma slabim, ograničavaju postojanost ljetnjeg parfema ili kolonjske vode. Aromatični elementi remete profil mirisa, neadekvatno se s njim miješaju. Gušća mlijeka su prepreka na vanjskom sloju kože, pa su ulja iz parfema blokirana. Sprječavaju njihovo prirodno oslobađanje tijekom dana, inače tipično za dobro proizvedene mirise. Ne miješajući se s jedinstvenim kemijskim sastavom kože, kolonjska voda ili parfem ostaju na tankom sloju mlijeka za tijelo, a potencijal mirisa se ne razvija. Naš savjet? Koristite prozirno neparfimirano mlijeko za tijelo koje vaš omiljeni miris neće ugroziti. Probajte Smoothing Repair Light, Fragrance-Free Body Lotion od Eucerin. Koži pruža ulja za koja se miris veže, vaš ljetni parfem ili kolonjska su na sigurnom.

Tijekom hladnijih dana nanesite parfem na maramu

Na odjeći parfem i kolonjska voda ostaje veoma dugo, iako se u takvom slučaju neće stvarati smjesa aromatičnih profila koje mirisi imaju u kontaktu s kožom. Nanošenje omiljenog parfema na maramu odličan je način za osiguranje postojanosti njegovog osnovnog profila tijekom cijelog dana, često i dulje. Marame nosimo blizu prirodne toplotne zone našeg tijela, oko vrata. Zagrijavanje marame toplinom tijela odlično pomaže oslobađanju parfema ili kolonjske vode. Veoma izražajni mirisi, koji će se na marami održati danima, su Chloe, parfemska voda za žene, ili za muškarce klasičan i intenzivan Fahrenheit, od Diora.

 Perfume Last longer

Mirisi za kosu u spreju

Vjerovali ili ne, kosa je odlično mjesto za vaš omiljeni miris. Međutim, parfemi i kolonjske vode imaju visok sadržaj alkohola koji kosu isušuje, naročito u vrelim ljetnim mjesecima kada je održavanje vlažnosti kose važno. Bolje rješenje je miris proizveden samo za kosu. Mnogo parfumerija svoje omiljene mirise, kao Angel od Thierry Mugler, J’adore od Dior ili Brit Rhythm od Burberry sada nudi i kao sprej za kosu. Ako imate tu mogućnost, idealan izbor je varijanta koja sadrži ulje i ima dvostruko djelovanje – kosu namiriše i ukroti!

Baza od vazelina

Vazelin ne samo da odlično štiti kožu, već i održava ljetni parfem na pulsnim točkama, primjerice, na zapešću ili vratu. Vazelin produljuje vrijeme tijekom kojeg je koža nježna i glatka, što znači i da na sebe dobro veže kemijski sastav kvalitetnih parfema i kolonjskih voda. Dovoljno je na pulsne točke nanijeti tanak sloj vazelina, a na njega vaš omiljeni miris. Ne trljajte zapešća jedno o drugo! Stručnjaci kažu da ćete tako uništiti elemente mirisa i skratiti njegov vijek. Original Pure Petroleum Jelly od kompanije Vaseline, trostruko filtriran radi savršene čistoće je odličan odabir. Obvezan je u svakoj torbici za prvu pomoć.

 Perfume Last longer

Ostavljajte svoje parfeme na “hladnom mjestu”

Mnogi od nas ostavljaju parfeme i kolonjske vode direktno na otvorenom u kupaoni, čime smanjujemo njihovo trajanje. Vlažna sredina remeti sastav mirisa i slabi ga. Bolje je mirise čuvati na suhom i hladnom mjestu. Također, svoje parfeme i kolonjske vode ne držite izložene izravnom sunčevom svjetlu. Sunce i toplina razbijaju molekule i ulja koja se u njima nalaze. Ako su ova pravila previše komplicirana, jednostavno ga držite u kutiji u kojoj ste ga i kupili!

 

 Perfume Last longer

Postanite stručnjak za parfeme

Ako vam je važno da imate postojan parfem ili kolonjsku vodu, obratite pozornost na nazive. Sve što je označeno kao “Toaletna voda” bit će slabije od istog mirisa u varijanti “Parfem”. Isto važi za oznaku “Sprejevi” i “Osvježavajuća voda”. Fokusirajte se na mirise s oznakom “Parfemska voda” ili “Parfemski ekstrakt”, proizvedene uz uporabu mirisnih ulja koja imaju najdulju postojanost. Parfemi na www.notino.hr/parfemi-za-zene/  i www.notino.hr/parfemi-za-muskarce 

 

Isprobajte ove trikove i recite nam jesu li bili uspješni! Imate li još neki savjet kako produljiti dugotrajnost mirisa? Napišite nam na info@notino.hr , podijelite s nama svoj omiljeni trik kako održati miris parfema ili kolonjske vode tijekom cijelog dana! I vaši savjeti se mogu pojaviti na našem blogu!