Smiješak, molim: Najbolje zubne paste za izbjeljivanje

belici pasty

Blistavim osmijehom u razgovoru možete postići svašta, a da ništa ne kažete. Naime, u njemu se skriva potrebna samouvjerenost. Ali što ako boja vaših zubi nije idealna? Pomoći će vam paste za izbjeljivanje zubi! Izabrali smo najbolje paste za izbjeljivanje zubii predstavljamo vam njihove prednosti.

Koja je boja zubi uobičajena?

Zubi prirodno nisu snježno bijeli. Moderna stomatologija razlikuje tri osnovne boje prema nijansama dentina (drugog sloja zubi): žutu, sivu i smeđu. Izražajnost boje u velikoj mjeri određuje debljina cakline (prvog sloja zubi) ispod koje se nazire dentin. No dosta se toga može poboljšati: iza osnovne nijanse stoji genetika, ali neželjena boja može biti i rezultat pušenja, neadekvatne zubne higijene ili konzumacije kave i crnog vina.

Pasta za izbjeljivanje: odlično rješenje!

Neočišćeni plak na sebe prima boje iz hrane i pića, što može pogoršati obojenost zubi za čak nekoliko nijansi. Ako maštate o promjeni, za početak je potrebno naučiti ispravnu tehniku čišćenja zubi. Redovita i temeljita njega pastama za izbjeljivanje zubi kod kuće može pokazati rezultate u samo nekoliko tjedana. Međutim, intenzivnom izbjeljivanju trebala bi prethoditi konzultacija sa stomatologom, jer neadekvatnom njegom, umjesto postizanja blistavog osmijeha, možete oštetiti zube i desni...

Što sadrže paste za izbjeljivanje zubi?

Paste za izbjeljivanje zubi odlično djeluju, prije svega zahvaljujući tome što sadrže abrazivne sastojke koji nježno bruse nakupljene pigmente. Međutim, to je nepogodno za osjetljive zube. U izbjeljivanju pomažu i enzimi, aktivni ugljen (crna zubna pasta) i peroksid, koji se upotrebljava i u profesionalnom izbjeljivanju. Najbolja pasta za izbjeljivanje zubi trebala bi što bolje uklanjati pigmentacijske mrlje i pritom što manje oštećivati caklinu. Naravno, svakom zubalu može odgovarati nešto drugo.

Odabrali smo za vas: Najbolje paste za izbjeljivanje zubi

1. Opalescence Whitening

Odlična pasta za izbjeljivanje niske abrazivnosti Opalescence Whitening nježno uklanja površinske mrlje, zahvaljujući čemu već u samo mjesec dana možete imati čak dvije nijanse bjelje zube. Sadrži natrijev fluorid, koji pomaže u jačanju zubne cakline i potiče zdravlje usne šupljine.

2. Swissdent Extreme

Mikronizirani kalcijev peroksid, koji se nalazi u zubnoj pasti za intenzivno izbjeljivanje Swissdent Extreme, uklanja pigmente na površini zubi i u neravninama zubne cakline. Na vanjska obojenja djeluju i prirodni voćni enzimi papain i bromelain, a za zdravlje desni pobrinut će se dodatak koenzima Q10. Dajemo ovoj pasti palac gore!

3. My White Secret Toothpaste Classic Mint

Set njege za blistavo bijele zube My White Secret Toothpaste Classic Mint možete zamotati kao poklon, ali preporučujemo da ga ipak zadržite :-). Naime, ovaj set sadrži savršeno usklađeni dvojac: specijalnu dnevnu i noćnu pastu za izbjeljivanje zubi. Jutarnja njega djeluje kao antioksidans i tijekom dana štiti zube od nastanka mrlja od jela i pića, dok večernja pasta nježno izbjeljuje zube pomoću crnog ugljena, a tijekom noći jača zubnu caklinu.

4. White Pearl NanoCare Whitening

Zlatni zubi? Ni slučajno. Ali što kažete na njegu zubi zlatom? Pasta za zube White Pearl NanoCare Whitening sadrži nanočestice 24-karatnog zlata, koje osvježavaju usnu šupljinu i čine je zdravom. Za blistav osmijeh pobrinut će se učinkovito aktivno izbjeljivanje zubi crnim ugljenom, a caklina će se remineralizirati zahvaljujući propolisu i ekstraktu zelenog čaja.

5. MEDIBLANC Dental Care White Time Set

Set njege za blistavo bijele zube MEDIBLANC Dental Care White Time Set sadrži čak tri jedinstvene paste za izbjeljivanje zubi. U svima možete pronaći 100 % prirodni mineral hidroksiapatit koji primjetno izbjeljuje zube, a pritom ne djeluje abrazivno. Jedna od njih obogaćena je ekstraktima kamilice i kadulje, koji pomažu u spuštanju i umirivanju desni. Ako se oslanjate na snagu prirode, ovo je pravi izbor za vas!

6. My Magic Mud Activated Charcoal

Crna pasta za izbjeljivanje zubi s aktivnim ugljenom My Magic Mud Activated Charcoal učinkovito uklanja neželjenu pigmentaciju i istovremeno temeljito čisti zube. Njezin sastav na prirodnoj bazi, bez fluora, pobrinut će se i za detoksikaciju usne šupljine, a okus metvice jamči dugotrajno svjež dah.

Jeste li izabrali pastu za sebe ili imate savjet za još blistaviji osmijeh? Ne zaboravite ga podijeliti s nama.

Autorica Jana P.