Savršena manikura kod kuće

Manikura kod kuce

Koju opciju preferirate? Manikura kod kuće ili u salonu? Mi smatramo da svatko može urediti nokte kod kuće, samo treba slijediti nekoliko osnovnih pravila i okružiti se pravim priborom! Neka manikura bude vrijeme rezervirano samo za vas. Pretvorite kaotičnu rutinu u svoj mali beauty ritual.

Smjestite se

Pronađite kutak kuće u kojem se osjećate ugodno. To može biti prostor za šminkanje, ali i kuhinjski stol na kojem vas čeka čaša dobrog vina. U svakom slučaju osigurajte prostor samo za sebe.

Počinjemo

Prvo provjerite jeste li ponijeli sve što bi vam moglo zatrebati - od rašpice do mobitela. Nema gorega nego kad sa svježe nalakiranim noktima shvatite da vam treba nešto iz torbice!

Čisti nokti su baza

Najprije uklonite ostatke starog laka s noktiju. Za to vam preporučujemo odstranjivač laka za nokte bez acetona Dermacol Express koji će nježno očistiti vaše nokte i spriječiti njihovo isušivanje.

Slijedi oblikovanje

Bez obzira volite li kraće ili duže nokte, važno je pravilno ih oblikovati. Za početak skratite nokte grickalicom Scholl Toenail. Kad ih odrežete u željeni oblik još vam samo preostaje da ih rašpicom izbrusite do savršenstva. Ako ste navikli na staklenu rašpicu, sigurno će vam odgovarati rašpica Bohemia Crystal Bohemia Glass Manicure Stick koja je osobito pogodna za krhke nokte, a i puno sporije će se istrošiti. Kako ispravno koristiti rašpicu? Stvar je vrlo jednostavna - uvijek pomičite rašpicu u samo jednom smjeru sve dok ne postignete željeni oblik i dužinu. Ako ćete pomicati rašpicu u oba smjera narušit ćete strukturu nokta pa može doći do listanja i pucanja.

Što s kožicom oko noktiju?

Odrezati ili ne odrezati, pitanje je sad. Ako želite ukloniti višak kože, budite posebno oprezni i nemojte to raditi škaricama za nokte jer se vrlo lako može dogoditi da odete predaleko i stvorite neugodne ranice i ožiljke. Najsigurnije je upotrijebiti poseban instrument poput grickalice Diva & Nice Cosmetics Accessories

Kako nalakirati nokte?

Sad dolazi najbolji dio, odaberite nijansu laka i bacite se na posao! Nokti su spremni, čisti i suhi, što znači da će lak savršeno prionuti. Sad se samo treba držati ispravnog postupka kako bi izdržao što dulje.

  • Prvo nanesite bazni lak koji nokte štiti od obojenja.
  • Odaberite boju laka za nokte!
  • Kist s lakom prislonite na sredinu nokta tik ispod kožice i povucite ga prema vrhu nokta.
  • Ponovite postupak s obje strane povlačeći lak preko cijelog nokta.
  • Pričekajte da se lak potpuno osuši pa nanesite drugi sloj.
  • Kako bi manikura što dulje trajala nanesite nadlak.

 

NAŠ SAVJET: Alati za kućnu manikuru zaista su praktični, ali i vrlo mali. Zato ih uvijek držite na jednom mjestu, primjerice u trendi futroli Notino Elite Collection Manicure Kit.

 

Autorica: Jana P.