Savjeti za make-up koji vrijede i danas

Povratak u osamdesete: Savjeti za make-up koji vrijede i danas

 

chic trend

Retro moda i retro kozmetički savjeti uvijek su u trendu. Nekada je teško prepoznati što je in, a što se već smatra neukusnim. Moda osamdesetih je dobar primjer onoga što se, kako vrijeme prolazi, i dalje u svakom pogledu čini veoma pretjeranim. Moderan make-up i moderan stil su mnogo prirodniji danas. Zašto onda u svakodnevnicu ne unijeti malo stila osamdesetih?

Bez straha, potrebno je samo malo hrabrosti i umijeća. Isprobajte neki od naših savjeta, magična šminka učinit će da vam svi zavide. Predstavljamo vam chic trendove kozmetike i frizura iz osamdesetih.

Jaka sjenila za oči u boji

Za sjenila za oči u stilu osamdesetih, u bojama duge ili fluorescentna, tipična je jaka boja i oblik. Plastičniji look osamdesetih dobit ćete kombiniranjem tri boje. Prvu boju nanesite na donji dio kapka sve do nabora. Počnite nanošenjem sloja boje ukoso i završite točno iznad nabora očnog kapka. Na kraju, nanesite treću boju uzduž obrva.

Savjet više: Radi boljeg efekta, boje možete produljiti sve do unutarnje strane nosne kosti na obje strane. Pogledajte kako to izgleda na slici.

Do ovakvog rezultata doći ćete koristeći set YVES SAINT LAURENT Couture Palette s 5 jakih boja sjenila za oči, potom setom sjenila za oči „Hypnose“ od Lancome ili paletom NYX Professional Makeup koja nudi 6 boja.

 

Olovke za oči i sjenila oko očiju

Olovke za oči uvijek su bile nezaobilazan make-up detalj, ali osamdesetih je bilo veoma trendy dopuniti ih kontrastnim sjenilima ispod očiju. Upotrijebite eylinere ili olovke za oči i nanesite ih na unutarnju stranu gornjih i donjih kapaka. Boju možete pojačati upotrebom usklađene nijanse sjenila za oči.

Za završni efekt obavezno dodati sjenilo za smokey eyes ispod čiju. Neka bude u skladu sa osnovnom bojom sjenila za oči koje ste upotrijebili za gornje kapke. Međutim, olovka bi trebalo biti kontrastna kako bi rezultat bio što jači. Na donju stranu kapaka blago nanesite drugu boju, tako da prijelazi na koži budu nevidljivi.

Odličan izbor olovaka za sjenila bogatih boja nudi „Expression“ od Maybelline ili „Quickliner“ od Clinique.

 

Punije obrve

Guste i punije obrve su zaštitni znak osamdesetih godina, a svoju magiju sačuvale su i danas. Upotrijebite kist maskare i po želji oblikujte obrve. Potom uzmite kist kosog oblika i nanošenjem sjenila u boji obrva, pojačajte njihov oblik i popunite sva slabija mjesta. Potom na krajevima obrve malo produžite.

Probajte ovaj set olovaka 2 u 1 i gelova za obrve iz kolekcije „Brow Fantasy“ od Revlon. Također preporučamo sjenilo za obrve od Catrice pod nazivom “Prime and Fine”.

Ekstravagantno rumenilo

Jedan od najkontroverznijih make-up trendova osamdesetih bila je vrlo hrabra uporaba rumenila. Danas je ovom trendu veoma blizak “highlighting” i “strobing” sa svojim šljokičastim sjenilima za izražajnije obraze. Dobro će poslužiti kombiniranje rumenila ružičaste, žute i boje breskve. Nanose se u slojevima i to tako da najtamnija nijansa bude osnovna boja za konture.

Bez dvojbe, najbolji proizvod za ovakav look je „Cheek Palette“ od Nars, set u kojem ćete pronaći nijanse ružičaste, boje breskve, boje korala i žute. Malo modernija varijanta je puder rumenilo „Le Prisme“ od Givenchy s kombinacijom 4 ružičaste nijanse.

Frizure osamdesetih

Frizure osamdesetih su svakako odudarale od svega što se u ono vrijeme smatralo tradicionalnim i normalnim. Vladale su trajne ondulacije, valovi i frizure koje danas nikoga neće oboriti s nogu.

Međutim, neke žene su nosile hipermoderne frizure koje su i danas veoma popularne. Jedna od njih je kosa obrijana sa strane i u isto vrijeme bogato natapirana. Možete odabrati veoma elegantnu frizuru koja ide ukoso ili povećati volumen radi bogatijeg i istančanijeg izgleda.

Ključni proizvod za fantastičan volumen je „Big Sexy Hair Blow Dry Volumizing Gel“ od Sexy Hair. Vaša frizura će držati na mjestu zahvaljujući jakom spreju za kosu, primjerice „Silhouette Super Hold“ od Schwarzkopf Professional

Lažne pjege

Od trena kada je na scenu stupila Marilyn Monroe, žene po cijelome svijetu htjele su imati pomalo čudan modni detalj. Ako ste buntovnički ili nostalgično raspoloženi, nacrtajte pored usana mali madež.

Isprobajte olovke za oči „Eyeliner Matic“ od Dermacola s kojima se radi lako i brzo.Neonski lak za nokte

Lakovi za nokte se neprestano razvijaju, glavni cilj im je prikazati kako ste raspoloženi. Ovog ljeta osjetite nostalgiju uz klasične neonske lakove za nokte iz osamdesetih. U ljetnje raspoloženje ubacit će vas neonska manikura!
Probajte kolekciju Dermacol Neon u kojoj ćete pronaći nijanse osamdesetih.