Prirodan izgled kože uz zdravi sjaj i maksimalno prekrivanje?

prirodan izgled

Prirodan izgled kože uz zdravi sjaj i maksimalno prekrivanje? Možemo li zbilja imati sve u jednom?

Ujednačena, sjajna i zdrava koža bez nepravilnosti asocira nas na odmoran, svježi, hidratizirani i zdravi izgled. Svi žele taj savršeni prirodni sjaj bez nepravilnosti. Rekli bismo da gledajući društvene mreže, naslovnice časopisa, reklame na TVu, fotografije s crvenog tepiha, svi upravo tako izgledaju… Odgovor je DA, možete imati sve, ali bi trebali uključiti nekoliko dodatnih koraka u svoju dnevnu rutinu njege i make up-a.

1. NJEGA KOŽE

Početak dobre make-up rutine je dobra rutina njege kože, jer puder će bolje izgledati na koži koja je zdrava. Stoga je prvi korak do savršenog izgleda pudera na koži upravo njega kože. Važno je redovito raditi piling lica kako bi se odstranile mrtve stanice kože, a koža bila glatka i podatna. Piling će omogućiti ujednačen izgled pudera, bez da se nakuplja na nesavršenostima. Piling lica dovoljno je raditi jednom tjedno. Drugi korak koji pomaže kod nanošenja pudera je hidratacija kože. Redovito nanošenje hidratantne kreme koja odgovara tipu kože kreirati će savršenu podlogu za nanošenje make up-a. Za ovaj korak predlažem Top Secrets Instant Moisture Glow, hidratantnu kremu koja omogućava do 72 sata hidratacije, zamagljuje borice i priprema kožu za ujednačen nanos make up-a.

2. PUDER

Izaberite tekući puder koji najbolje odgovara vašem tipu kože. Jedan od najjednostavnijih načina za besprijekoran i prirodan izgled pudera je izabrati tekuću formulu umjesto pudera u kremi ili kompaktnog pudera. Tekući puderi su lakši za nanošenje, bolje se nadograđuju i najbolje se stapaju s kožom. Nanošenjem pudera prstima dobit ćete lagano do srednje prekrivanje, dok nanošenje četkicom osigurava jače prekrivanje. Ja inače koristim Touche Éclat Le Teint, u čijoj formuli nema ulja, a nudi srednje prekrivanje. Osim toga, sadrži pigmente za refleksiju svjetlosti što doprinosi prirodnom izgledu sa zdravim sjajem. Savjetujem da se nanese u nekoliko laganih, tankih slojeva, umjesto odjednom. Ovaj način omogućava da procijenite treba li koži zaista puno prekrivanje ili je dovoljno nanijeti puder na određena područja.

3. PREKRIVANJE NESAVRŠENOSTI

Koristeći korektor na nesavršenostima koje tekući puder nije uspio prekriti osiguravamo prirodni izgled kože. Za prekrivanje mrljica na koži predlažem All Hours Concealer koji odgovara tonu kože, uz nanošenje malom sintetičkom četkicom na nesavršenosti. Zatim utapkajte vrhom prsta kako bi se korektor savršeno stopio s puderom. Za područje ispod očiju predlažem Touche Éclat High Cover, korektor koji osigurava jače prekrivanje i ujednačava ton kože. Odaberite korektor u nijansi koja je za dvije nijanse svjetlija od vašeg tona kože. Jedan ili dva potiska korektora nanesite ispod očiju i lagano utapkajte. Možete ga koristiti i na kapcima za posvjetljivanje ili kao bazu za sjenilo.

4. SETIRANJE PUDERA

Jeste li znali da setiranje pudera osigurava njegovu dugotrajnost do čak 6 sati? Setirajte puder fokusirajući se na T zonu. Prvo nanesite kompaktni puder na područje gdje ste stavili korektor, a zatim lagano raspršite po ostatku lica počevši od sredine prema krajevima. Za setiranje pudera preporučam All Hours Setting Powder u univerzalnoj, transparentnoj nijansi. Transparentnost pudera osigurati će da puder i korektor ne oksidiraju.

5. POSVJETLJIVANJE

Nanesite highlighter na područja koja želite naglasiti: na najviše točke lica poput vrha jagodičnih kostiju, kupidovog luka, vrha nosa… Preporučam Highlighter Couture, koji se može nanositi na suhu ili mokru podlogu.

6. ZAPAMTITE: MANJE JE VIŠE

Kada govorimo o postizanju prirodnog izgleda pudera na koži, gotovo svaki visažista dati će vam isti savjet: Manje je više. U konačnici, lakše je dodati nego otkloniti višak ukoliko se nanese previše proizvoda.

 

Autor Miha Obid