Priprema za Valentinovo korak po korak

Valentinovo

Blagdan zaljubljenih možda je za nekoga samo komercijalni kliše. Međutim, za mene je to slavlje ljudske ljubaznosti i ljubavi; blagdan zasnovan na istinitim događajima o katoličkom svećeniku Valentinu, a i da je priča o njemu samo legenda, koristit ću svaku prigodu da drugima kažem koliko je volim 😊.

Za Valentinovo nemojte kupovati poklon samo svom dragome, već napravite sve da se i vi osjećate odlično. Zato ću s vama podijeliti svoje pripreme za Valentinovo – kako da se na Dan D osjećate najbolje moguće.

Dan D je za tri tjedna

Počinjem listati upute i tražiti inspiraciju za valentinski look i outfit. Kupujem maske za čišćenje i koristim piling kože kao luda. Cilj je najbaršunastija koža svih vremena. Prestajem po kući hodati u iznošenoj majici, kopam po kutijama tražeći svoje omiljeno seksi donje rublje. Pogledam se u zrcalo i odlučujem se za kuru pročišćavanja. Koži će dobro doći, a možda i par kila skinem.

Još dva tjedna

Idealno vrijeme za blistav osmijeh. Za redovito izbjeljivanje zubi nemam živaca, ali jednom ili dva puta godišnje pomognem im da zablistaju. Koristim set za izbjeljivanje u kombinaciji sa zubnom pastom za izbjeljivanje. Ovaj tretman uvijek koristim najviše dva tjedna. Od kave i crnog čaja moram se oprostiti zato što su odgovorni za obojenost cakline.

Valentinovo parfemi Montale

Također, rado koristim svaku prigodu da sebi kupim novi miris. I upravo za Valentinovo odlično ide senzualni parfem. Moji omiljeni su kvalitetni niche parfemi koji na svakome mirišu drugačije jer reagiraju na prirodni miris kože. Već ste probali nešto od branda Mancery ili Montale?

Tjedan prije Dana D

Frizerka, kozmetika i manikura idealni su tjedan prije proslave Valentinova. Kasnije će biti toliko naručenih da neće biti termina ni za skraćivanje vrhova. A kada ćete, ako ne sada, sebi pružiti njegu, masažu glave, maske ili oživljavanje boje? Ako ne stižem otići kod frizera, onda kod kuće stavim masku. Moj spas su proizvodi zahvaljujući kojima se kod kuće osjećam kao u salonu. Za profesionalne maske za kosu više ne moram juriti kod frizerke, isto vrijedi i za profesionalne boje za kosu i kompletan styling za kosu koji ću na Dan D isprobati.

Valentinovo uređivanje

Još dva dana!

Kupujem mirisne svijeće i sol za kupku za stvaranje odgovarajuće atmosfere. Moje omiljene su ruže za kupku. Krasno izgledaju, te će i vaša kupaona dobiti blagdanski look. Ukoliko ne stižem na manikuru i pedikuru, stignem kupiti domaći tretman za noge i još trendy lak za nokte.

Valentinovo love

Večer prije

Prvo, idem rano na spavanje. Odmorna koža je krasna koža. Preko noći nanesem kemijski piling od Vichy koji pruža intenzivno osvježavanje kože. A ne zaboravljam ni na hidratantnu noćnu kremu. Nakon kupanja, namažem se hranjivim maslacem za tijelo. Primijetila sam da redovita eksfolijacija i detoksikacija s povrćem čuda čine na mojim bedrima!

Spoj je za dva sata!

Dubok uzdah i izdah, za svaki slučaj špricnuti antiperspirant i kucnuo je čas za šminkanje i oblačenje. Obavljam „generalnu” probu looka za Valentinovo koji sam pronašla na Youtube i zaključujem da je na videu sve bilo nekako mnogo jednostavnije. Ali, bar ću naučiti nešto novo, a to je ono najbitnije. Uvrštavam sebe u skupinu entuzijasta za organske proizvode, pa u posljednje vrijeme isprobavam organski make-up i moram reći da sam ugodno iznenađena. Sljedeća stanica za mene su organske maskare i sjenila za oči. Temelj svega je međutim ruž s postojanim učinkom koji će „preživjeti” i romantičnu večeru uz svijeće.

A s kim imam spoj? Pa, mogu i sama sa sobom. Ne moram baš biti u vezi kako bih se uljepšala, brinula o svome tijelu i obradovala se! Ali ipak sam spremna. Valentinovo je o ljubavi. A ona počinje od nas samih. Dakle, sretno Valentinovo svim zauzetima i nezauzetima.