Njega ruku zimi

Daily routine

U posljednjem dijelu zimskog serijala Daily routine fokusirat ćemo se na ruke i mraz. Njegu ruku i prehranu noktiju, posebno zimi, ne bismo trebali podcjenjivati. Rukama je potrebna veća njega, ne samo zato što ih neprestano koristimo, već i zato što je koža na rukama tanja i manje zaštićena od ostatka tijela. A sada, ruku na srce – koja od nas uvijek nosi rukavice? I koliko nas promrzle ruke grije pod mlazom vruće vode?

Dnevna njega i što izbjegavati

Korak 1: Prvi i često zanemarivani korak je pažljivo pranje ruku. Tako uklanjamo sve bakterije, a ruke pripremamo za hidrataciju koja predstoji, baš onako kako to činimo sa svojim licem. Ipak, pazite na temperaturne razlike kojima svoje ruke izlažete. Imati promrzle ruke je neugodno, ali pokušamo li ih zagrijati pod mlazom tople ili vruće vode, to je recept za katastrofu. Koža se tako isušuje te se lako možete opeći. Ako vas od promrzlih ruku nisu zaštitile rukavice, operite ruke u mlakoj vodi i zagrijte ih blagom masažom koristeći ulje ili kremu.

Korak 2: Za hidrataciju bi trebali odabrati kremu koja odgovara vanjskoj situaciji i stanju kože. Mraz? Sija sunce? Da li su vaše ruke ispucale? A što je s posteljicom noktiju? Nemojte podcjenjivati odabir prave kreme koja će riješiti vaš konkretni problem. Danas postoje stotine vrsta krema za ruke, a mi ćemo vam par njih predstaviti u nastavku.

Daily routine njega ruku

Korak 3: Jednom ili dva puta tjedno pružite rukama tretman, a noktima prehranu sa sadržajem kalcija i silicija. Dovoljno je bogato nanijeti sloj hidratantne kreme i ruke ostaviti jedan sat da odmaraju u rukavici za njegu, recimo u ovoj od Sensai. Ako nemate pri ruci kozmetičku rukavicu, probajte staviti ruke u vrećice te ih umotati krpom ili bilo kakvim komadom tkanine. Neće biti niti izdaleka tako ugodno, ali učinak će biti sličan.

Najbolje kreme za ruke

Krema za ispucale ruke Za vaše ispucale ruke imamo odličnog pomoćnika. Kolekcija Eight Hour Cream od Elisabeth Arden ima luksuznu kremu u gelu za grube i ispucale ruke koja zatvara hidrataciju u koži te po nanošenju pruža trenutnu i dugotrajnu zaštitu i olakšanje umornim rukama. Veliku mjeru olakšanja ispucaloj koži donosi i regenerativna krema za ruke od Garnier Repairing Care. Sastojak kreme Alantoin ima važnu regenerativnu sposobnost, dok glicerin na rukama stvara zaštitni sloj čime sprječava prerano starenje kože.

Krema za mraz

Odličan proizvod za ruke možete pronaći i u kolekciji od Clarins i to hidratantnu kremu za ruke za suhu i nadraženu kožu Body Specific Care. Sezamovo ulje umiruje i omekšava kožu, a ekstrakti iz japanskog duda stvaraju nevidljivu zaštitnu „rukavicu” koja štiti ruke od nepogodnih vremenskih prilika i minimalizira znakove starenja.

Krema za suhe ruke

Za suhe ruke s veoma osjetljivom kožom najbolja je prirodna njega uz hidratantnu kremu s hranjivim uljem. Na primjer, hranjivo ulje od badema je u kremi za osjetljivu kožu ruku Weleda Mandle. Ova krema ima zaista čisto prirodne sastojke bez sintetičkih konzervanasa, bojila, parfema i mineralnih ulja te nije testirana na životinjama.

Daily routine krema za ruke

Krema za ruke s UV filtrom

Kako na planini, tako i u gradu, dok sija sunce, a i kada je oblačno, treba se štititi od UV zračenja. Naš miljenik za zaštitu ruku sa zaštitnim faktorom SPF15 je hranjiva krema za ruke i nokte protiv tamnih mrlja Vichy Hand & Nail. U sebi sadrži ne samo ceramide koji učvršćuju nokte, kao i hranjiva ulja, već i termalnu vodu i antioksidantni vitamin C.

Njega noktiju zimi

Ruke su naša posjetnica, a brižno njegovani nokti govore o zdravlju našeg organizma. Osim vitamina u prehrani, noktima možemo pružiti vitamine i u obliku specijalnih krema i lakova. Zvijezda Diora je krema za nokte Crème Abricot koja učvršćuje kožu oko noktiju i sprječava lamanje noktiju. Preporučuje se uporaba prije spavanja kako bi aktivne tvari mogle djelovati što dulje.

Noktima jednom do dva puta tjedno pomozite hranjivim lakovima. Odlično se pokazao Nail Therapy regenerator za nokte 8 u 1 od Eveline Cosmetics ili njega za jačanje problematičnih noktiju od Sally Hansen Strength.

Ako imate neke druge ideje i trikove o načinu njegovanja svojih ruku, podijelite ih s nama!