Njega kože: dnevna rutina korak po korak

dnevna rutina kože

 

Želite prekrasnu kožu, ali ne znate kako do nje? Umivanje i mazanje kremom nisu dovoljni. Njega kože, odnosno dnevna rutina ima mnogo više koraka, koje nikako ne treba preskakati!

Večernja rutina njege kože

Uklanjanje šminke

Najprije uklonite ostatke šminke. Za normalnu, mješovitu i masnu kožu preporučamo mlijeko za uklanjanje šminke, dok za osjetljivu i suhu koristite ulje za uklanjanje šminke ili hidrofilno ulje koje u kombinaciji s vodom stvara pjenu s kojom je moguće ukloniti i vodootpornu šminku.

Čišćenje lica

Za detaljno uklanjanje šminke odličan je tonik, dok je za masnu kožu pogodnija micelarna voda. Kao drugi korak upotrijebite gel ili pjenu za čišćenje lica, a jednom tjedno napravite večernji piling, kako biste s kože uklonili mrtve stanice (želite li postupak čišćenja pojednostaviti, predlažemo dvofazni uljni proizvod za uklanjanje šminke).

Toniranje kože

Nakon čišćenja nanesite toner koji će hidratizirati kožu, omekšati je i pripremiti za sljedeće korake.

Intenzivna njega lica

Jednom tjedno odvojite malo vremena i nanesite masku za lice. Suha koža voli hidratantnu masku, masna masku za čišćenje, a za prve bore odlična je kolagenska.

Svakodnevna njega i hidratacija kože

Imate li preko trideset, serum je „must have” u svakodnevnoj njezi. Kolagenski serum zateže kožu, dok je hijaluronski hidratizira. Dovoljno je utapkati par kapljica na cijelo lice. Ne zaboravite na njegu vrata i dekoltea jer se tamo prvo vide godine!

Noćna krema je usporedbi s dnevnom, jača, hranjivija, ali ne mora značiti da je i masnija. Ne stavljajte je na okoloočno područje kako ne biste dobili milije. Za to područje koristite kremom za okoloočno područje. I večernja rutina je gotova!

 

dnevna rutina kože

 

Kako izgleda jutarnja rutina njege kože

Jutarnje čišćenje kože

Tijekom noći se odvija proces regeneracije i koži treba blistavost. Prvi korak je čišćenje kože. Najviše volim osvježavajući gel ili pjenu za čišćenje i toner zato što kožu savršeno pripremaju za daljnje proizvode.

Za blistavost kože

Idealno je njegu započeti serumom. Od svih proizvoda djeluje najdublje i najdulje. Za jutro je odličan posvjetljujući serum s vitaminom C, koji djeluje i kao antioksidans.

Hidratacija i zaštita kože

Ljetne kreme uvijek moraju imati SPF faktor i biti hidratantne. Ne zaboravite nanijeti kremu za okoloočno područje ni balzam za usne. Prije nego na usne nanesete sjajilo ili ruž napravite nježni piling. Mnogo brendova nudi posebne kreme koje spajaju njegu za okoloočno područje i područje oko usana, što štedi vrijeme tijekom užurbanog jutra.

Najbolji proizvodi za vašu dnevnu rutinu:

 

Autorica: Ivana P.